Είναι «Bitch» και το ξέρει, ίσως να έχει και ένα σημάδι πάνω της, ένα τατουάζ κάτι που να το επιβεβαιώνει. Μη τη φοβάσαι, δε δαγκώνει. Προσπάθησε να καταλάβεις τη φιλοσοφία της, να δεις μέσα στην ψυχή της.

Μην βιαστείς να κρίνεις απ’ το παρουσιαστικό της, δεν είναι πάντα αυτό που αντικατοπτρίζει. Είναι γυναίκα με ισχυρή αυτοπεποίθηση, πατάει γερά στα πόδια της και ξέρει τι θέλει. Δε μασάει και δεν αναμασάει λόγια και ανθρώπους. Έχει καθαρό διάβα και δεν της διαφεύγει τίποτα. Είναι χειραφετημένη, είναι προσόν γιατί ξέρει, έχει μάθει και δεν πειραματίζεται πλέον. Έχει ποιότητα στη ζωή της. Δε σκορπάει τον έρωτά της σε ανούσιες καταστάσεις, είναι ό,τι πολυτιμότερο έχει.

Μην ανησυχείς, δε θα σου φερθεί σκάρτα, δεν παραμονεύει ο κίνδυνος ότι σε κάποια ανύποπτη στιγμή θα αντιδράσει και θα σε αφήσει μετέωρο να κοιτάς το απόλυτο κενό. Εκείνη επιλέγει πότε θα ζήσει μια κατάσταση στα άκρα, πότε θα νιώσει και πότε θα κλείσει το διακόπτη των συναισθημάτων της.

Εκείνη είναι η κυρία του εαυτού της, δεν υπάρχει άλλο αφεντικό. Αν θελήσει, όμως, να έχει κάποιον δίπλα της, να είσαι σίγουρος ότι είσαι ο δικός της βασιλιάς. Θα τα δώσει όλα και θα σε ανεβάσει στο βάθρο. Δε συγκινείται απ’ την οικονομική σου κατάσταση, απ’ το στάτους σου αλλά απ’ την ψυχή και τις αξίες που κουβαλάς. Αυτά είναι τα προσδοκώμενά της, ποιότητα σε ό,τι κάνει και σε ό,τι καταπιάνεται.

Ο φόβος κι η αποτυχία δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιό της. Μόνο στο άκουσμα αυτών των λέξεων, θα δεις την αποστροφή της. Τη γνωρίζει την αποτυχία, την έχει ζήσει και ξέρει πώς να τη διαχειριστεί. Θα απομακρυνθεί, να ανακτήσει δυνάμεις και θα βγει στην επιφάνεια. Δεν το κάνει για να αποδείξει σε κανένα τίποτα, το κάνει γιατί το χρωστάει στον εαυτό της. Ούτε ο φόβος τη τρομάζει, μια έννοια που απασχολεί τους ανασφαλείς. Δεν έχει λόγο να φοβάται, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει, αλλιώς θα προσπεράσει.

Μην προσπαθήσεις να την κάνεις να ζηλέψει, σε έχει αυτομάτως διαγράψει. Δε θα μπει ούτε στο απειροελάχιστο σε αυτή τη διαδικασία. Δεν την κατέχει ο ναρκισσισμός, αλλά η συμπεριφορά σου είναι αυτή που θα την απογοητεύσει. Συμπεριφορές που αρμόζουν σε αντράκια, κι όχι σε άντρες με πυγμή και πραγματική θέληση. Η δύναμη της θέλησής σου είναι αυτή που θα την αποσπάσει απ’ την καθημερινότητα της, αυτή που θα την καθηλώσει και θα σου δώσει προσοχή.

Είναι αερικό, θα σου χαρίσει όμορφες στιγμές, ανεξίτηλες στο χρόνο κι έπειτα θα εξαφανιστεί. Αγαπημένη της συνήθεια να χάνεται στο χρόνο, δεν παραμένει και δεν επιμένει σε ό,τι δεν υπάρχει θέληση. Βεβαιώσου ότι πριν φύγει θα σου κάνει κατάθεση ψυχής και με καθαρή συνείδηση θα αποχωρήσει. Δεν πρόκειται να σε ενοχλήσει, δεν πρόκειται να κλαψουρίσει και να σου δείξει αδυναμία.

Να θυμάσαι, όσο υπήρχε εξέλιξη μεταξύ σας, θα το προσπαθήσει, αλλά δε θα αναλωθεί περισσότερο από το όριο που η ίδια έχει θέσει. Στον έρωτα ξέρει πως δεν υπάρχουν όρια, αλλά εκείνη έχει θέσει τα δικά της και δεν υπολογίζει τον πόνο που θα αντιμετωπίσει όταν θα κλείσει το κεφάλαιο. Δεν τη νοιάζει αν θα χτυπήσει πάτωμα, αν θα ξεσπάσει και θα μείνει εγκλωβισμένη στις αναμνήσεις της. Δε θα το μάθεις ποτέ, αλλά ούτε και κανείς άλλος θα μάθει για αυτές τις στιγμές που ισοπέδωσε τον εαυτό της για σένα και για όλα αυτά που ένιωσε.

Αν ποτέ θελήσεις να το ξαναπιάσεις μαζί της, να ξέρεις πως πρέπει να είσαι σίγουρος τι θέλεις από την ίδια. Ο χρόνος της είναι πολύτιμος και δε θα ασχοληθεί σε βάθος. Σίγουρα θα αναστατωθεί, αλλά δε θα δώσει σημασία και δε θα ξεμυαλιστεί από ένα μήνυμα ή ένα τηλεφώνημα αθώας προσέγγισης.

Μην παίξεις μαζί της, θα είναι καταπέλτης. Να είσαι ευθύς και μη σκεφτείς στιγμή ότι θα τσαλακώσεις την εικόνα σου. Δε θέλει μετριότητες κι εικονικές καταστάσεις. Δύσκολα θα το επαναφέρεις μαζί της. Σεβάσου το χρόνο της και σεβάσου όλα αυτά που σου κατάθεσε, αν αξίζει να παραμείνεις ή απλά θες να σκοτώσεις το χρόνο σου.

Δε θα παρακαλέσει, δε θα παραμείνει σε άρρωστες καταστάσεις. Βλέπει ξεκάθαρα και γνωρίζει πολλά. Πολλά που ίσως εσύ να μη γνωρίζεις, αλλά μην υποτιμάς τη νοημοσύνη της. Θα σε αφήσει να την εμπιστευτείς, να τη συμπαθήσεις και να εκδηλώσεις όλες τις πτυχές του δικού σου χαρακτήρα. Δε θα αντιδράσει, δε θα δυσανασχετήσει, δε θα γκρινιάξει, απλά θα αποφασίσει. Θα αποφασίσει αν της κάνεις σαν άνθρωπος ή όχι. Θα φύγει αθόρυβα, χωρίς εντάσεις, με αξιοπρέπεια.

Η αξιοπρέπεια κι ο σεβασμός είναι αυτά που απαιτεί αλλά δεν το κάνει σκόπιμα, της δίνονται απλόχερα. Είναι το ύφος κι ο αέρας που αποπνέει. Αυτά είναι τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά της δικής της προσωπικότητας. Γι’ αυτά τα στοιχεία παλεύει και τα κερδίζει τα εύσημα.

Είναι αινιγματική, δύσκολη υπόθεση να είναι «bitch», είναι σκληρή, όπως σκληρές κι οι στιγμές που πέρασε στο παρελθόν. Δεν πρόκειται να είναι σκληρή μαζί σου. Θα είναι δίκαιη κι αυστηρή στις απόψεις της. Απόψεις που ισχύουν και για τον ίδιο της τον εαυτό. Ζει έντονα τις στιγμές κι αγαπάει τα απλά πράγματα, τις λεπτομέρειες κι όλα αυτά που έχουν συναίσθημα.

Είναι μια άλλη πάστα ανθρώπου που σίγουρα θα αφήσει το δικό της στίγμα πάνω σου. Θα τη θυμάσαι και πάντα θα αναρωτιέσαι αν ήταν όνειρο ή πραγματικότητα.

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Τσότσου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη