%ce%b8%cf%85%ce%be%cf%86%ce%b7

Εκείνα τα χαρτομάντιλα που ξοδεύτηκαν με αφθονία και κείτονται στο πάτωμα της κουζίνας, αποτελούν μαρτυρία για εκείνον τον έρωτα. Εκείνο το πρόσωπο που απέσπασε όλη την προσοχή κι ενδιαφέρον από την καθημερινότητα και συγκέντρωσε όλη την ενέργεια πάνω του. Έγινε πόλος έλξης επιθυμιών, προσδοκιών και μελλοντικών ονείρων. Ατελείωτες οι κουβέντες με τις υπεραναλύσεις και τα πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να δώσουν μια λογική εξήγηση. Μια επεξήγηση έστω, που θα βοηθούσε στην κατανόηση της συμπεριφοράς, για να σωθεί η σχέση. Να παραμείνουν οι εραστές στον χρόνο, να συμβιώσουν και να περάσουν στη δική τους αιωνιότητα.

Σε όνειρα σχεδιασμένα και ζωγραφισμένα, υπάρχουν στο μυαλό του κάθε ερωτοχτυπημένου. Εκείνα τα όμορφα όνειρα που κρύβουν μεγάλες δόσεις «εγώ» που με μανία θέλουν να χωρέσουν, να επιβληθούν και να κουμπώσουν στη ζωή του άλλου. Δεν κοιτάνε, δεν εξετάζουν τη ζωή που έχει. Μόνο ζητάνε κι απαιτούν προσοχή και θέλουν ολοένα να διεκδικούν περισσότερο χώρο να καταλαμβάνουν από τη δική του καθημερινότητα. Είναι εγωιστικά κι άκρως μονόπλευρα. Όταν εκείνα δεν εκπληρώνονται, αρνούνται κατηγορηματικά να δεχτούν την οποιαδήποτε απόρριψη.

Γιατί ξέρεις, εμφανίζονται με αφ’ υψηλού ύφος δηλαδή σαν μεγαθήρια με τουρλωμένο το στήθος, το κεφάλι ψηλά και το μπλαζέ βλέμμα, έτοιμα να κατακτήσουν το υποψήφιο έδαφος. Ναι, έτσι κάνουν την εμφάνισή τους, θριαμβικά με τυμπανοκρουσίες και γλέντια. Δεν έχουν συμπεριλάβει καθόλου στα σχέδιά τους το ενδεχόμενο να χάσουν, να ηττηθούν. Βάζουν υψηλά τον πήχη κι είναι βέβαια για τον εαυτό τους- φαίνεται άλλωστε από το αλαζονικό τους στιλ.

 

 

Τότε έρχεται εκείνο το λούσιμο με το dry shampoo- χωρίς νερό ή μαλακτική ουσία κι απολύτως στεγνό. Είναι η ηχηρή άρνηση των απαιτήσεων που θεσπίστηκαν μ’ αυτόν τον τρόπο κι ο άλλος δε θέλει. Παγώνει ο χρόνος και τα μέσα παγώνουν το ίδιο. Δε θέλει για τους δικούς του λόγους, εκείνους που ο ίδιος γνωρίζει. Ακόμη κι αν γνωστοποιηθούν όμως, η άρνηση έχει θολώσει το μυαλό. Τότε, είναι που μια σχέση ταλαιπωρίας δημιουργείται ανάμεσα σε αυτόν που δε θέλει και σ’ εκείνον που παλεύει να πείσει τον άλλον να θέλει.

Οι σχέσεις που έχουν υποστεί ταλαιπωρία, κούραση και προπαντός μια πολυκαιρία τις είπαμε καρμικές. Είναι εύκολο κάποιος να βαφτίσει μια σχέση «καρμική»· έχει σαγήνη, μαγεύει μόνο στο άκουσμά της. Είναι εκείνος ο αναστεναγμός που θα πείσει και τους πιο δύσπιστους ακροατές να ακούσουν για εκείνη τη διαφορετική ιστορία σχέσης. Όλες έχουν μια μοναδική χροιά και μια τόσο μα τόσο ίδια κατάληξη: τον πόνο.

Κανείς δε θα δει με καθαρό μάτι πως ο ένας από τους δυο ήταν ξεκάθαρος κι όλο το υπόλοιπο πήγαινε-έλα ήταν μια ψευδαίσθηση. Ένα παραμύθι που ο άλλος ζούσε, αλλά ποτέ δεν πρόκειται να παραδεχτεί ο ίδιος, γιατί ο άλλος ήταν πάντα ο κακός της υπόθεσης. Τώρα αν αυτή η σχέση διαιωνιζόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα, οφείλεται στο καρμικό του πράγματος, γιατί δεν υπάρχει κάποια άλλη λογική εξήγηση για να λυθεί το μυστήριο, οπότε βολεύει να το πούμε έτσι. Τα άστρα, οι συναστρίες και τα ζώδια θα δώσουν φως στη δυσκολία της συγκεκριμένης σχέσης. Ίσως κι εκείνη η ενέργεια η οποία μπορεί να προέρχεται από κάποια προηγούμενη ζωή. Κάποια εξήγηση ίσως να υπάρχει και με μια σχετική ύπνωση θ’ αποκαλυφθεί η αλήθεια. Σε τέτοια σενάρια αποδίδεται η καρμικότητα στις μέρες μας, ενώ είναι απλώς σχέσεις που ανακυκλώνονται τα συναισθήματα κι οι δυσάρεστες στιγμές σε μια ατελείωτη λούπα εξάρτησης. Για όλα εκείνα τα αισθήματα που δεν έχουν τόλμη, θάρρος κι εσωτερική ενδοσκόπηση, αλλά μόνο ό,τι είναι βολικό κι ατομικά συμφέρον.

Κι όλη αυτή η ιστορία θα επαναλαμβάνεται γιατί πάντα υπάρχει εκείνος ο λόγος. Μια ψευδαίσθηση ότι η δική μας ιστορία θα έχει happy end. Γιατί μεταξύ μας, είναι ενδιαφέρον ίντριγκα να βγει νικητής από έναν αγώνα με πρόκληση τα θέλω του άλλου. Να συναγωνιστεί τον ίδιο ως έπαθλο, για να του αποδείξει ότι τελικά, ήταν για το καλό του. Το τι θέλει εκείνος, όμως, δεν αφορά κανέναν. Το ουσιαστικό έπαθλο είναι το πείσμα και ο τερματισμός για να αποδοθεί ο νικητής. Τα υπόλοιπα είναι η φαιά ουσία και τίποτ’ άλλο.

Γιατί η αλήθεια και η πραγματικότητα δεν είναι αποδεκτές, δεν είναι αρεστές. Είναι φτηνές δικαιολογίες που δε χωράνε σε ανθρώπινα αυτιά. Τα παραμύθια κι οι ιστορίες δράματος έχουν απήχηση κι εκείνο που έχει μια ανεξήγητη μεταφυσική σύνδεση είναι η επεξήγηση των όλων. Άλλωστε πώς να δεχτεί κανείς πως όλη αυτή η ταλαιπωρία για έναν έρωτα, δεν άξιζε τελικά.

 

Θέλουμε και τη δική σου ιστορία!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Τσότσου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου