%cf%83%ce%b4%ce%b1%cf%86%ce%b7

Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός· θεραπεύει τα πάντα, πληγές, λάθη, στιγμές, σκέψεις, καταστάσεις. Ωριμάζει, ανασυντάσσει και δημιουργεί κάτι νέο. Ύστερα από την τρικυμία θα φέρει ξανά τη νηνεμία κι όταν κάποιος έχει διανύσει -μεταφορικά- χιλιόμετρα για να φέρει γαλήνη στη ζωή του, δε θα θέλει με τίποτα να επιστρέψει σε κάτι που ηθελημένα άφησε πίσω. Κάπως, έτσι, θ’ αλλάξει ρότα, συνήθειες και λίγο ή πολύ θα ασπαστεί μια πιο ζεν στάση ζωής.

Ένας άνθρωπος που έχει προχωρήσει και τα έχει βρει με τον εαυτό του, μπορεί ν’ ανατρέξει στο παρελθόν χωρίς να πληγώνεται, να αγκαλιάσει στιγμές νοσταλγίας που διαρκούν όσο κρατάει ένα τραγούδι. Όμορφη συνύπαρξη, το αρνητικό συναίσθημα μαζί με το θετικό, συνδυασμένα από κοινού με την έκπληξη· πώς γίνεται, μετά από μήνες και χρόνια, κάποιο παλιό αγαπημένο πρόσωπο να επανέρχεται στη μνήμη σου.

Μέχρι που επανέρχεται και στη ζωή σου. Είναι η στιγμή που θ’ αντικρίσεις εκείνο το όνομα στα σόσιαλ μίντιά σου και θα είναι η αφορμή να ξεχειλίσουν τα περασμένα. Θα θυμηθείς λόγια, εικόνες, γέλια, το τέλος και πώς αυτό συνέβη. Θα προσπαθείς να επαναφέρεις στο μυαλό σου τους λόγους που εκείνη η φιλία, η σχέση η κατάσταση, έλαβαν τέλος. Θα θες να θυμηθείς τους διαλόγους και θα προσπαθήσεις να επαναφέρεις το συναίσθημα που είχες εισπράξει.

 

 

Θα χαρείς με τον διακριτικό τρόπο που εμφανίστηκε κι έδωσε σημεία ζωής. Δε θα μπεις στην διαδικασία ν’ ασχοληθείς περαιτέρω, να εξετάσεις γιατί είδε μια ανάρτησή σου, και τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Θα το αφήσεις να κυλήσει, όπως όλα τα υπόλοιπα γεγονότα της ζωής σου. Την επόμενη μέρα ή μετά από μέρες, ίσως και να διαπιστώσεις πως δεν ήταν κάτι τυχαίο. Πως υπήρχε μια επανάληψη στις κινήσεις που έκανε, πως ενδεχομένως να βολιδοσκοπούσε τη ζωή σου. Κι ίσως τότε, όλα αυτά που ξεσκονίζεις από τη μνήμη σου, να σου θυμίσουν και τις λεπτομέρειες που παρέλειψες. Ίσως να σου θυμίσουν και γιατί αυτή η κατάσταση ήταν στα αζήτητα του εγκεφάλου σου.

Τότε θα ξεκινήσει η ενεργοποίησή σου και θα παρακολουθείς σθεναρά, χωρίς να το θες, εκείνο το πρόσωπο που ως δια μαγείας εμφανίστηκε κι επαναφέρει την τρικυμιά που κάποτε θέλησες κι άφησες πίσω. Όλες οι απαντήσεις που αναζητάς, όμως, είναι μπροστά σου. Είναι τρόπος προσέγγισης. Δε θέλει να ταράξει τα νερά και να επαναφέρει την τρικυμία, θέλει να κολυμπήσει μέσα τους. Δεν είναι πρόθεση να σε ενοχλήσει και να σε αναστατώσει, είναι να σε πλησιάσει. Εξάλλου, μπορεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος που ήταν τρικυμία στη δική σου ζωή, να είχε πλήρη άγνοια επ’ αυτού. Να μην είχε ιδέα τι σου προκάλεσε κι απλώς βιώνοντας την απουσία σου, τόσο ηχηρά και εκκωφαντικά, να θέλησε όταν ένοιωσε έτοιμος να τη μετατρέψει σε παρουσία. Να μην ήταν προετοιμασμένος για τι δική σου φυγή ή τουλάχιστον δεν πίστευε ότι αυτό θα γινόταν μια μέρα.

Μπορεί απλώς, να είναι ένας άνθρωπος, που δεν έχει το σθένος να μιλήσει ξεκάθαρα και να εκφράσει αυτά που νιώθει. Παρακολουθεί βουβά τη δική σου ζωή κι όλα αυτά που εσύ μοιράζεσαι στα κοινωνικά δίκτυα και θέλει να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σου ξανά. Η κίνησή του αυτή υποδηλώνει την επιθυμία να είναι κοντά σου, όμως ταυτόχρονα, η μη ξεκάθαρη αντιμετώπισή του επιβεβαιώνει όλους τους λόγους που σε βοήθησαν να πάρεις την απόφασή σου. Όταν μάθει, ίσως να έχει κάνει πρόοδο με τον εαυτό του, σκέφτεσαι, όχι, όμως, με σένα.

 

Θέλουμε και τη δική σου ιστορία!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Τσότσου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου