paul120

Λένε πως τα πράγματα είναι απλά για να καταλάβεις πότε ο άλλος σε θέλει. Δε χρειάζεται ιδιαίτερη επιστήμη για να συνειδητοποιήσεις αν ο απέναντί σου έχει κάποια ιδιαίτερη προσδοκία από σένα. Μια προσδοκία που κρύβει μια επιθυμία εξερεύνησης για το άτομό σου. Μια έξαψη που τον κάνει να θέλει να ‘ρθει πιο κοντά σου για να σε γνωρίσει. Είναι εκείνο το πρώτο στάδιο, που άλλοτε προκαλείται από ‘σένα κι άλλοτε απ’ τον απέναντι, ενώ εσύ ακολουθείς. Εδώ θα φανεί η χημεία, εκείνο το συστατικό που μέσα απ’ το παιχνίδι του φλερτ ανακαλύπτεις τη δύναμη της έλξης.

Είναι εκείνο το χαμόγελο που κάνει να λάμπει ολόκληρο το πρόσωπο που αντικρίζεις. Θα ‘ναι μια έντονη παρουσία και μια χροιά που θα γλυκαίνει όταν θα απευθύνεται σε σένα κι αντίστροφα. Θα ‘ναι ένα ενδιαφέρον, αν θέλεις έναν καφέ, ή μια προσφορά, μια προθυμία να βοηθήσει. Θα ‘ναι η εναλλαγή στη συμπεριφορά, η εμφάνιση, που εντελώς τυχαία, θα ‘ναι κομψή και προσεγμένη σε κάθε σας συνάντηση.

Κάπως έτσι ξεκινάνε όλα, κάπως έτσι κι ο άλλος, ο πιο εσωστρεφής ή πιο κοιμισμένος, ο πιο ανέτοιμος ή δειλός, ενεργοποιείται. Παρατηρεί πως κάτι αιωρείται. Μ’ ένα νοιάξιμο που σε ανακουφίζει, χαμογελάς και κολακεύεσαι, το απολαμβάνεις που είσαι αρεστός. Συνειδητοποιείς πια πως κι εσένα σου αρέσει και τότε γίνεσαι κι εσύ παίκτης. Ανυπομονείς να συμβεί αυτή η τυχαία συνάντηση, στον δρόμο, στο καφέ που συχνάζεις, οπουδήποτε. Κάπου, κάπως, αναζητάς περισσότερες κοινές στιγμές.

Θα ‘ναι όλες οι ατάκες σας και τα υπονοούμενα, οι κινήσεις και τα κομπλιμέντα που θα θέλεις να μοιραστείς με τους κολλητούς σου. Όταν μετά τη συνομιλίας σας ή τη συνάντησή σας το τσατ με τα φιλαράκια σου θα παίρνει φωτιά υπεραναλύοντας βλέμματα και κρυφά νοήματα. Κι είναι που όλα αυτά θα στριφογυρίζουν στο μυαλό σου μες στη μέρα. Θα αναστενάζεις γλυκά, από ενθουσιασμό, με την ελπίδα πως κάτι όμορφο ξεκινά κι εσύ θες να το ζήσεις.

Σίγουρα σε γουστάρει, το εισπράττεις, το νιώθεις, το βλέπεις, απλά θες πια και μια χειροπιαστή επιβεβαίωση.  Ένα κανονικό ραντεβού, έναν καφέ, ένα ποτό, δύο πιο ξεκάθαρες λέξεις, ένα άγγιγμα, κάτι που θα σου δώσει την επιβεβαίωση ότι τελικά δεν ήταν ιδέα σου όλο αυτό. Πως δεν είναι ένα παιχνίδι του μυαλού αλλά ένα παιχνίδι για δύο, εσάς τους δύο.

Κι όσο το ξεκαθάρισμα καθυστερεί εσύ μπαίνεις σε δεύτερες σκέψεις. Θες να ανακαλύψεις προθέσεις και κίνητρα, να δεις αν ο άλλος απολαμβάνει να σε παιδεύει ή αν για τις αναμονές ευθύνεται η αμηχανία του, το μούδιασμα της ντροπής, όταν κάποιος αρχίζει να νιώθει. Ίσως δεν είναι τόσο θαρραλέος για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο. Ίσως να πρέπει να κάνεις εσύ κάτι πιο δραστικό, κάτι για να ξεμπλοκάρεις και τον άλλον.

Ίσως τον κρατάει πίσω ένα παρελθόν που δεν έχει θαφτεί, μια πληγή που φοβάται μη σκαλιστεί ή ένα μπερδεμένο παρόν. Κι όσο κι αν θες να ξεκαθαρίσεις, οφείλεις να ‘σαι διακριτικός και να κρατάς μια ασφαλή απόσταση, να μην τρομάξεις τον άλλον με το υπερβολικό ενδιαφέρον σου, να μην τον πιέσεις, γιατί έτσι μπορεί να τον απομακρύνεις.

Πριν ανακαλύψεις, όμως, τις προθέσεις του άλλου, ξεκίνα από ‘σένα. Πρέπει ξέρεις τι ακριβώς θέλεις και τι μπορείς να προσφέρεις. Ένα παιχνίδι μόνο, που θα παραμείνει στο φλερτ, ή ελπίζεις σε μια εξέλιξη; Να μάθεις τι θα πάρεις από αυτό το νέο ενδιαφέρον άτομο στη ζωή σου, αλλά παράλληλα να ξέρεις τι έχεις εσύ σκοπό να δώσεις.

Ένα είναι το σίγουρο∙ πως τα μάτια δε λένε ψέματα. Αν το νιώθεις, σε θέλει και πρέπει να το φέρεις στα μέτρα σου για να το απολαύσεις. Είναι μαγικό το παιχνίδι της εξερεύνησης και της πρώτης προσέγγισης. Διάβασε τις οδηγίες και παίξε με ασφάλεια!

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Τσότσου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!