paul121

Σεξ∙ αυτή η φυσιολογική πράξη μεταξύ δυο ανθρώπων που έρχονται σε επαφή, που κάθε άλλο παρά απενοχοποιημένη είναι. Για ποια ενοχή γίνεται λόγος; Κανείς δεν ντρέπεται να κάνει σεξ, (σχεδόν) όλοι όμως ντρέπονται να το παραδεχτούν, να μιλήσουν ανοιχτά γι’ αυτό. Μία λέξη που περιγράφει τη σαρκική ένωση, μια ένωση εξίσου σημαντική κι απαραίτητη όσο η αγάπη κι η εγκεφαλική έλξη ενός ζευγαριού.

Όλοι έχουμε ένα μυαλό κι ένα σώμα με δικαίωμα να τα χειριστούμε ελεύθερα, όπως επιθυμούμε. Συλλέγουμε εμπειρίες και με τον καιρό αποκρυσταλλώνουμε έκαστος την άποψή μας για το σεξ. Είναι, λοιπόν, ένα θέμα που μας απασχολεί και που οι παρέες φίλων, εκεί όπου η οικειότητα γεννά εμπιστοσύνη, λατρεύουν να συζητήσουν.

Συνήθως, η κουβέντα περιστρέφεται γύρω απ’ τις εμπειρίες του καθενός ή τις φαντασιώσεις που ακόμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Ο καθένας θα αναφερθεί στην καλύτερη φορά του, στις αμήχανες ή αστείες στιγμές που του έτυχαν πάνω στην πράξη και συχνά σε τέτοιες συζητήσεις αρκετό χώρο για ανάλυση καταλαμβάνει το αποξενωμένο σεξ.

Ομολογουμένως, το αποξενωμένο σεξ αξίζει μία εκ των πρώτων θέσεων στην κλίμακα των χειρότερων που μπορεί να σου τύχουν στη συνεύρεσή σου με κάποιον. Διότι αφήνει στο τέλος μια αίσθηση ανικανοποίητου σεξουαλικά εαυτού και χλιαρής ατμόσφαιρας μεταξύ των δυο. Παρ’ όλα αυτά συμβαίνει συχνά.

Αρκετοί οι λόγοι κι οι αιτίες μιας τέτοιας κατάστασης. Αρχικά, η ατυχής επιλογή παρτενέρ –ενδεχομένως αλλιώς τον είχες φαντασιωθεί στην πράξη κι αλλιώς σου βγήκε– σε συνδυασμό με την έλλειψη χημείας. Προσπάθεια να ξεπεράσεις κάποιον πρώην σύντροφο πριν ακόμα νιώσεις έτοιμος συναισθηματικά, και πριν πραγματικά σε ελκύσει ερωτικά ένα καινούριο πρόσωπο. Ανάγκη να κάνεις σεξ χωρίς να σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα το με ποιον θα το κάνεις. Όλα αυτά μπορούν να συμβούν και να κάνουν το σεξ βαρετό κι αδιάφορο. Διότι σε καθεμία απ’ τις παραπάνω περιπτώσεις δε γουστάρεις πραγματικά τον εραστή που επέλεξες κι αναπόφευκτα ξενερώνεις.

Ωστόσο, αποξενωμένο μπορεί να καταντήσει και το σεξ με κάποιον που γουστάρεις πολύ. Μπορεί να κομπλάρεις στην ιδέα του πόσο έμπειρος φαντάζει ο άλλος συγκριτικά με σένα. Πιθανόν να αγχωθείς για τις επιδόσεις σου. Ενδέχεται να σε απασχολούν σοβαρά ζητήματα –που κακώς κουβαλάς μαζί σου στο κρεβάτι– κι έτσι το μυαλό σου αρνείται να αφεθεί στη στιγμή.

Μπορεί να νιώσεις πως ο άλλος δε σε γουστάρει αρκετά, επιμένει εγωιστικά να κάνετε μονάχα στάσεις που αυτός γουστάρει ή ακόμα τον ενδιαφέρει αποκλειστικά η δίκη του ευχαρίστηση. Μπορεί να μιλάει παραπάνω απ’ όσο θα ήθελες, ή να σε ξενερώνουν όσα λέει. Κάπως έτσι καταλήγεις να αποσυγκεντρώνεσαι κι ως επακόλουθο εξατμίζεται η μαγεία της ερωτικής διάθεσης. Όταν δεν είσαι απόλυτα αφοσιωμένος στον εραστή σου, ένας άσχετος ήχος μπορεί να σε αποσυντονίζει συνεχώς, να χαλάσει η στύση στον άντρα κι η γυναίκα να δυσκολεύεται να βρει οργασμό.

Δυο αποξενωμένα σώματα, μα κυρίως δυο ψυχραμένα μεταξύ τους μυαλά μπορεί να ολοκληρώσουν την πράξη και να τους μείνει αδιάφορη, μπορεί να παρακαλάνε να τελειώσει, ή να μην καταφέρουν καν να την ολοκληρώσουν. Αν έχουν όρεξη μπορεί και να το προσπαθήσουν ξανά και ξανά και με υποχωρήσεις κάποτε να βρουν κοινό ρυθμό. Αποξενωμένο θεωρείται και το πολύ βιαστικό σεξ δυο ανθρώπων, που μπορεί να ‘ναι κι επιλογή τους. Δηλαδή, μια πράξη χωρίς χάδια και φιλιά, εντελώς σιωπηλή με απουσία προκαταρκτικών. Ένα σεξ με στόχο τη γρήγορη ικανοποίηση κι εκτόνωση του σώματος.

Ο καθένας έχει την άποψή του για το τι εστί σεξουαλική επαφή, τι πρέπει να περιλαμβάνει πριν και μετά την πράξη, πώς θέλει να γίνεται, πότε κι υπό ποιες συνθήκες. Άλλοι το θέλουν αυστηρά εντός σχέσης, άλλοι το αποζητούν και το απολαμβάνουν με διάφορους συντρόφους αναλόγως σε τι φάση της ζωής τους βρίσκονται.

Έπειτα, το σεξ μπορεί να πάρει πολλές μορφές κι ανάλογα με τα γούστα των παρτενέρ να γίνεται ρομαντικά, άγρια κι όπως αλλιώς το επιθυμεί ο καθένας. Αν βρεις κάποιον να συμβαδίζουν τα γούστα σας πάνω στο σεξ, τότε έχεις πιθανότητες να περάσεις καλά. Μα, κυρίως, όταν δυο άνθρωποι νιώθουν καψούρα ο ένας για τον άλλον, δύσκολα θα κάνουν αποξενωμένο σεξ. Κι αυτό γιατί ο ένας είναι απόλυτα αφοσιωμένος στο να ικανοποιήσει τον άλλον.

Για να θεωρηθεί, επομένως, μια σεξουαλική επαφή κορυφαία πρέπει οι εραστές να ικανοποιήσουν τόσο τον άλλον όσο και τον εαυτό τους. Να συντονίζονται. Να ξεκινήσει από μια έντονη ερωτική έλξη, που σε προετοιμάζει αρχικά εγκεφαλικά για τη στιγμή που θα πέσετε στο κρεβάτι. Τα βλέμματα και τα σώματα να μαρτυρούν την ανυπομονησία για το φιλί.

Το φιλί, με τη σειρά του, να εμπνέει τα κορμιά να έρθουν σε επαφή, να αγγίξουν και να χαϊδέψουν πάνω απ’ τα ρούχα. Κι έτσι να προετοιμάζουν την αφή τους να αγγίξει το γυμνό σώμα. Το ένα στάδιο ελκύει το επόμενο και δυο μυαλά τρέχουν σε κοινό μονοπάτι φαντασίας. Διαδοχικά, ελεύθερα κι αυθόρμητα η μία αίσθηση να δίνει τη σκυτάλη στην επόμενη. Όραση, ακοή, όσφρηση, γεύση κι αφή. Κι αν όλες οι αισθήσεις, τελικά, καταφέρουν να συναντηθούν σε ταυτόχρονο ρυθμό, τότε οι δυο θα ζήσουν την κορύφωση.

Ανεξαρτήτως προτιμήσεων και φάσης στην οποία βρίσκονται οι εραστές, αν δεν είναι τόσο παθιασμένοι με την ιδέα ότι σε λίγο θα νιώσουν ο ένας τον άλλον, αν δεν είναι φτιαγμένοι με τη σκέψη πως σε ελάχιστο χρόνο θα βιώσουν τον οργασμό οι ίδιοι και πέρα απ’ αυτό θα χαρίσουν οργασμό και στον άλλον, τότε θα αποσυντονιστούν, θα χαθεί η οποία χημεία και το σεξ θα καταντήσει άχρωμο, άοσμο, ψυχρό κι αποξενωμένο.

Γιατί η σεξουαλική επαφή είναι ξεκάθαρα συνεργασία μεταξύ δυο ανθρώπων. Είτε ονομάζεται σχέση, είτε ελεύθερη σχέση, friends with benefits, one night stand, χρόνια απωθημένο, fuck bodies ή ό,τι αποζητά εν πάση περιπτώσει ο καθένας, το σεξ απαιτεί αμοιβαιότητα, μυαλό, ελευθερία, συγκέντρωση και σίγουρα έντονη έλξη.

Συντάκτης: Βαλεντίνα-Δέσποινα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!