Φθινόπωρο, εποχή που διχάζει∙ ή τη λατρεύεις ή σε εκνευρίζει τόσο πολύ όσο εκείνος ο πρώην που ακόμη θέλεις να σπάσεις στο ξύλο. Εποχή που αγαπάς για τα πρώτα χουχουλιάσματα με κουβερτούλες, τσάι κι ωραία ταινία να πλαισιώνει το σκηνικό ή εποχή που μισείς για τον πρωινό καφέ της Κυριακής που ξεκινάς να πίνεις με κρύο και μέχρι να πληρώσεις θέλεις να βγάλεις το πετσί σου απ’ τη ζέστη.

Αντικειμενικά, όμως, ανεξάρτητα από τα αμφιθυμικά συναισθήματα που προκαλεί το φθινόπωρο αποτελεί την καταλληλότερη περίοδο για ολιγοήμερες αποδράσεις, ώστε να ξεφύγεις και να μην αποτελέσει ο χειμώνας κι η ρουτίνα ένα πολύ βαρύ ξεκίνημα. Κι αν αναρωτιέσαι γιατί τώρα κι όχι κάποια άλλη εποχή, έχεις 10 λόγους να πειστείς για τις ιδανικές φθινοπωρινές εξορμήσεις σου.

  1. Καταρχάς, μπορείς να επισκεφτείς κάποιο κοντινό νησάκι γιατί η θάλασσα αυτόν τον καιρό είναι αρκετά ζεστή από όλο τον ήλιο του καλοκαιριού. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να παρατείνεις λίγο ακόμα το καλοκαίρι σου και να θεωρηθείς και -περίπου- χειμερνινός κολυμβητής.
  2. Αν πάλι δε σου αρέσει η θάλασσα αυτή την εποχή ή τη βαρέθηκες τόσους μήνες, μπορείς να προτιμήσεις περιοχές πιο βόρειες που αυτός ο καιρός τις καθιστά ιδανικές.
  3. Όποιον προορισμό κι αν επιλέξεις αυτή την εποχή δε θα έχει τόσο κόσμο οπότε θα είναι πιο εύκολο να περιηγηθείς στο μέρος. Συν ότι μιας και δεν είναι πια high season θα σου βγει και πιο οικονομικά.
  4. Θα μπορείς να ξεκινάς με περισσότερο κέφι την εβδομάδα σου αφού θα έχεις ξεκουραστεί κι ηρεμήσει απ’ το άγχος. Μετά από ένα Σαββατοκύριακο μακριά απ’ τη ρουτίνα, κι η Δευτέρα ακόμα φαίνεται συμπαθητική -εντάξει, όχι τόσο, απλώς παλεύεται.
  5. Μπορείς να αναπαραστήσεις οποιαδήποτε σκηνή θεωρείς ρομαντική απ’ τον κινηματογράφο ή ταιριαστή στην περίπτωση όπως να χορέψεις με μια ομπρέλα κάτω απ’ τη βροχή τραγουδώντας το «singing in the rain». Φθινόπωρο και ρομάντζο πάνε μαζί.
  6. Μπορείς να απολαύσεις όσα ζεστά ροφήματα θέλεις με την παρέα ή τον άνθρωπο σε κλειστά μαγαζάκια κοιτώντας την υπέροχη θέα. Και να φας και κανένα γλυκό, το μπουφάν είναι το καλύτερο καμουφλάζ.
  7. Είναι κατάλληλη στιγμή, όμως, να δώσεις μια ευκαιρία και στον εαυτό σου, καθώς μια σύντομη απόδραση θα σε κάνει να θέσεις καινούριους στόχους, να εστιάσεις σε ό,τι έχεις καταφέρει και να ξεκουραστείς.
  8. Ακόμα είναι ευκαιρία να δοκιμάσεις κάποιο καινούριο τρόπο άσκησης αφού θα μπορείς να πας για τρέξιμο στο βουνό ή να κάνεις κάποιο θαλάσσιο σπορ.
  9. Κρασί με συζητήσεις μέχρι το ξημέρωμα κι ενδιαφέρουσες απόψεις να ακούγονται στην παρέα νιώθοντας πως η ζωή είναι ωραία.
  10. Κι αυτές οι βραδιές να συνοδεύονται από ζακέτα κι όμορφες αγκαλιές με γέλια.

Αυτοί ήταν μόνο ορισμένοι λόγοι απ’ τους πολλούς για τους  οποίους αξίζει να πας κάπου μες στο φθινόπωρο να ηρεμήσεις και να νιώσεις μια υπέροχη χαλάρωση να σε τυλίγει. Να ξεχαστείς, να περπατήσεις το μεσημέρι δίπλα στην παραλία μετά τον πρωινό καφέ και να διαπιστώσεις πως οι χαρές κι οι ομορφιές στη ζωή είναι τελικά πολύ εύκολο να κατακτηθούν.

Συντάκτης: Βέρα Πάρδου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη