paul2570

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο απ’ τα εκατοντάδες μικρά πράγματα που αλλάζουν μορφή όταν βρίσκεσαι σε μια δυνατή κι αληθινή σχέση. Ανεκτίμητη η στιγμή εκείνη που ολόκληρος ο κόσμος σου μοιάζει ντυμένος με άλλα χρώματα, μόνο και μόνο επειδή ξαφνικά δεν είσαι πια μονάδα, αλλά φοράς τα γυαλιά του έρωτα και πορεύεσαι με έναν συνοδοιπόρο.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από ‘κείνο το τραγούδι του έρωτα. Τον μοναδικό συνδυασμό ήχων και λέξεων που αποτελεί το τραγούδι σας με το έτερον ήμισύ σου, εκείνη τη μελωδία που σας χαρακτήρισε, σας ταξίδεψε και σας συντροφεύει μέχρι σήμερα. Εκείνον τον σκοπό που ακούς τυχαία στα μαγαζιά ή στο ραδιόφωνο κι αρκεί για να φέρει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου, καθώς σκέφτεσαι το πρόσωπο εκείνο και τις στιγμές που ντύνουν τη μικρή σας περιπέτεια.

Δεν ξέρω πώς το βρήκατε. Οι τρόποι είναι πολλοί και τα σενάρια διαφορετικά ανάλογα με την περίπτωση. Μπορεί να ήταν ένα τραγούδι που ακούσατε στο πρώτο σας ραντεβού, μια αφιέρωση που έκανε στον άλλο ο ένας απ’ τους δύο, ή ακόμα και μια σύνθεση που μιλάει επακριβώς γι’ αυτό που έχετε, που μοιάζει λες και κάποιος εμπνεύστηκε απ’ την ιστορία σας για να τη γράψει. Όπως και να ‘χει, το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για κάτι που μιλάει στην ψυχή σας, κάτι που δε θα ξαναδείτε ποτέ με τον ίδιο τρόπο.

Η μουσική, αν το καλοσκεφτείς, είναι μια ξένη γλώσσα. Έχει τις νότες για γράμματα, τους ήχους για λέξεις, τους στίχους για προτάσεις και τα τραγούδια για κείμενα. Κάποιοι λένε ότι ο έρωτας δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Είναι ένα συναίσθημα τόσο θείο, τόσο ξεχωριστό, που κανείς δεν μπόρεσε να μιλήσει γι’ αυτό με ακρίβεια, αναδεικνύοντάς το στο έπακρον. Να, όμως, που η γλώσσα του έρωτα ίσως να υπάρχει, και να ‘ναι η μουσική. Μια μελωδία που λέει μια ιστορία, ένα ποίημα με ρυθμό που ξυπνάει συναισθήματα που δεν μπορείς να νιώσεις, παρά μόνο όταν είσαι ερωτευμένος.

Όταν χτυπάει το κινητό σου και σε καλεί το αμόρε σου, το τραγούδι αυτό αντηχεί για να σε κάνει να το αναγνωρίσεις χωρίς καν να κοιτάξεις την οθόνη σου. Όταν βρίσκεστε μαζί σε μια έξοδο κι η μελωδία σας παίζει στα ηχεία του μαγαζιού, χαμογελάτε, φιλιέστε και χορεύετε, δίνοντας στο συγκεκριμένο άκουσμα όλο και μεγαλύτερη αξία, χαράσσοντάς το στη μνήμη σας με όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους. Και, κάπως έτσι, φτάνει εκείνη η στιγμή που σε ρωτάει κάποιος ποιος είναι ο αγαπημένος σου καλλιτέχνης, κι απαντάς εκείνον που το τραγουδά, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού σου δεκάδες συμβολισμούς που μόνο εσύ κι ο έρωτάς σου αναγνωρίζετε.

Και τι γίνεται όταν χωρίζετε; Το τραγούδι σας μοιάζει με όλα εκείνα τα μέρη που σημαίνουν πολλά για σας: το μέρος που δώσατε το πρώτο σας φιλί, το μέρος που πήγατε τις πρώτες σας διακοπές, το μέρος που τσακωθήκατε φρικτά ή το μέρος που τον είδες για τελευταία φορά. Εκείνα τα μέρη τα αποφεύγεις ή τα σεργιανάς νοσταλγώντας το παρελθόν. Εκείνα τα μέρη τα αγαπάς και τα ξεχωρίζεις ή προσπαθείς να τα αποκόψεις απ’ τα συναισθήματα που τα περιβάλλουν. Έτσι και με το τραγούδι σας. Το ξανακούς με την ίδια αγάπη ή το αλλάζεις κάθε φορά που εμφανίζεται στο YouTube. Σου αφήνει συγκίνηση ή πικρία; Το αναζητάς ή το ξεγράφεις;

Όλα αυτά, φυσικά, έχουν να κάνουν με το τέλος σας. Το πώς έληξε, το τι σου άφησε, το τι νιώθεις, το τι θες. Όλα όσα σήμαιναν κάτι για σας κάποτε δένονται στην κλωστή που κόψατε κι είτε πέφτουν στο κενό είτε κλείνονται σε κάποιο μπαούλο στο κεφάλι σου. Όπως και να ‘χει, όμως, το σίγουρο είναι ότι ποτέ δε θα τα ξαναδείς με τον ίδιο τρόπο. Κι αυτό το γεγονός έχει μια μαγεία να το περιβάλλει, δείχνει ότι έχεις τη δυνατότητα να νιώσεις συναισθήματα και να βρεθείς σε καταστάσεις που σε αλλάζουν ριζικά, σε επηρεάζουν, σε εξελίσσουν και σου δίνουν πολύτιμα μαθήματα.

Όλα τα ζευγάρια έχουν το τραγούδι τους. Είναι ο τρόπος που λένε ο ένας στον άλλο «σ’ αγαπώ» χωρίς να πουν τίποτα, πολλές φορές χωρίς να ‘ναι καν μαζί. Το τραγούδι τους είναι ο ύμνος στον έρωτά τους. Κι, αλήθεια, είναι τόσο όμορφος ο έρωτας!

Συντάκτης: Ελευθερία Αντωνοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Η αγάπη είναι πράξη!

Το ενδιαφέρον αξίζει όταν εκδηλώνεται...