Όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που μας

 πέρασε και που μπορεί 

να μην έπεσαν στην αντίληψή σαςτις

 μαζέψαμε για να ξεκινήσει ευχάριστα η

 εβδομάδα σας!

 

1. Δε θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τη βδομάδα μας με πιο γλυκιά -κυριολεκτικά- είδηση. Το παραδοσιακό ρεβανί Βέροιας θα «ταξιδέψει» ως τις Βρυξέλλες, ώστε να λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση ως προϊόν «Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης».

 

Βέροια: Το ρεβανί είναι έτοιμο να «γλυκάνει» τις Βρυξέλλες και να γίνει προϊόν ΠΓΕ GRTimes.gr

 

 

2. Συνεχίζουμε με παρόμοια διάθεση. Η Αθήνα ψηφίστηκε ως η νούμερο ένα πόλη με τα καλύτερα μαγαζιά για brunch. Το αποτέλεσμα προέκυψε από κριτικές μαγαζιών -σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις- στο Tripadvisor , δίνοντας στην Αθήνα 88.47/100.

 

people walking on street during daytime

 

3. Ο Νίκο, ένα μικρό κοκατίλ, αρέσκεται να μιλάει και να τραγουδάει, ιδίως όταν κοιτάζεται στον καθρέπτη. Έχει «ερμηνεύσει» μεγάλες επιτυχίες, ανάμεσα στις οποίες και το “”Another One Bites the Dust” των “Queen”. Σίγουρα δε θα χορταίνεις να τον ακούς, βλέποντας τα σχετικά βίντεο όπου με πάθος αναδεικνύει το ταλέντο του.

 

selective focus photography of yellow cockatiel

 

4. Ο Νικόλας Μαρκαντώνης, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, εκ γενετής τετραπληγία κι απώλεια ακοής, κατάφερε να περάσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Παρά τις προκλήσεις που είχε ν’ αντιμετωπίσει κι έπειτα από ισχυρό αγώνα -δικό του και της μητέρας του-, ώστε να έχει πρόσβαση σε μια διαφοροποιημένη μορφή γραπτής εξέτασης-, απέδειξε ότι μπορεί να καταφέρει πολλά. Συγχαρητήρια Νικόλα!

Νικόλας Μαρκαντώνης: Το ιατρικό πρόβλημα που τον σημάδεψε, οι δυσκολίες και η φιλία που του άλλαξε τη ζωή

5. Δίδυμες αδελφές έκλεισαν τα 102 χρόνια και γιόρτασαν τα γενέθλιά τους παρέα. Οι Edith Dumbleton και Dorcas Tobin, παρ’ όλο που ζουν σε απόσταση 128 χιλιόμετρων, φροντίζουν να βρίσκονται συχνά αφού τρέφουν τεράστια αδυναμία η μία στην άλλη.

 

6. Οι «έξυπνοι» νανοφορείς, όπως αποκαλούνται τα πολύ μικρά νανοσωματίδια, ξεπερνούν κάθε βιολογικό φραγμό, θεραπεύοντας ακόμη και τον καρκίνο του εγκεφάλου. Ουσιαστικά με τη χρήση αυτών, οι επιστήμονες μπορούν πλέον να μεταφέρουν στοχευμένα στον ανθρώπινο οργανισμό, διάφορους θεραπευτικούς παράγοντες -όπως φάρμακα και γονίδια- με σκοπό τη θεραπεία ασθενειών.

 

ΑΠΘ: «Έξυπνοι» νανοφορείς σπάνε τους βιολογικούς φραγμούς και θεραπεύουν  ακόμη και τον καρκίνο εγκεφάλου - Newshub.gr

 

7. Πιείτε άφοβα -αρκεί να μην οδηγείτε εσείς ασφαλώς- αφού βρέθηκε το χάπι για το hangover. To “Myrkl” όπως ονομάζεται, χρειάστηκε 30 χρόνια έρευνας και σχεδιασμού ώσπου να κυκλοφορήσει στην αγορά. Δε θα ξανά δούμε λοιπόν κανένα ταβάνι να γυρίζει, ούτε θα ξανά νιώσουμε ότι έχουμε ηχεία Woofer ενσωματωμένα στ’ αφτιά μας.

 

8. Περισσότερα από 200 παιδιά εξέφρασαν τα συναισθήματά τους κατά της βίας, αποτυπώνοντάς τα σε ζωγραφιές, με αφορμή μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Οδηγός μας η ΑΓΑΠΗ», στην Καβάλα. Το τελικό αποτέλεσμα παρουσιάστηκε στην έκθεση ζωγραφικής, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας κι ελπίδα ότι κάτι τελικά μπορεί ν’ αλλάξει όσο υπάρχουν παιδιά.

 

9. Η Ουκρανή μαθηματικός Μαρίνα Βιαζόφσκα είναι η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία που απέσπασε το μαθηματικό βραβείο “Fields” για το 2022. Το εν λόγω βραβείο αποτελεί μια σημαντική διεθνή διάκριση, η οποία από πολλούς θεωρείται ισάξια με αυτήν του Νόμπελ.

 

Μαρίνα Βιαζόφσκα: Σπουδαία διάκριση για μια Ουκρανή μαθηματικό - Τιμήθηκε με το Μετάλλιο Fields - CNN.gr

 

10. Ο πιλότος Josh Duchow των United Airlines, έγραψε γράμμα στη νεράιδα των δοντιών, με σκοπό να ηρεμήσει ένα ανήσυχο κορίτσι το οποίο έχασε το δόντι της κατά τη διάρκεια πτήσης, χωρίς όμως να το αντιληφθεί. Κι ενώ το κορίτσι είχε πεισθεί πως δε θα καταφέρει να πάρει το δώρο της νεράιδας, ο πιλότος προσφέρθηκε να γράψει ο ίδιος γράμμα σ’ αυτήν, εξηγώντας την ιστορία και ζητώντας την κατανόησή της. Υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να γεννάται μια ελπίδα;

 

Pilot writes letter to tooth fairy after little girl loses tooth on flight | The Independent

 

 

Καλή εβδομάδα με πολλές βουτιές! Stay to the sunny side of life!

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό