Όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που μας
πέρασε και που μπορεί
να μην έπεσαν στην αντίληψή σας, τις
μαζέψαμε για να ξεκινήσει ευχάριστα η
εβδομάδα σας!

 

1. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό! Μόνο που αυτήν τη φορά ο «πράσινος ήλιος» ανέτειλε στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στο πασίγνωστο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής “Tomorrowland”, όταν μια κοπέλα σήκωσε τη σημαία του εν λόγω κόματος κι ασφαλώς έγινε viral.

pakipsk1

Πηγή

 

2. Για πρώτη φορά η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες για την αντιμετώπιση και διαχείριση περιστατικών βίας σε βάρος των ατόμων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+. Συγκεκριμένα, το προσωπικό όλων των υπηρεσιών της αστυνομίας οφείλει να ενημερωθεί -και μάλιστα ενυπόγραφα- για το νομικό πλαίσιο προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, όπως ορίστηκε από τον αντίστοιχο οδηγό του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Εθνικής Στρατηγικής.

 

3. Ο Νικόλας Ραπάνης, μαθητής στο 4ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, κατόρθωσε να πάρει τη 2η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MOS της Microsoft. Επίσης ο ίδιος, τον προηγούμενο χρόνο, είχε στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας στον διαγωνισμό “Microsoft Office Specialist” στην ενότητα του Excel. Συγχαρητήρια Νικόλα και πάντα επιτυχίες!

pakirap

Πηγή

 

4. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν έχει γεννηθεί κάποιο ιστορικό, αξιοσημείωτο ή πολύ γνωστό άτομο στο μέρος από το οποίο κατάγεστε; Αν ναι, μπορείτε πλέον να το μάθετε εύκολα με τον νέο διαδραστικό παγκόσμιο χάρτη,  όπου αντί για ονόματα χωρών και πόλεων φαίνονται τα ονόματα αθλητών, φιλοσόφων, πολιτικών, γνωστών εγκληματιών και πολλών ακόμη.

 

5. Στη Βραζιλία τώρα όπου έπειτα από επτά χειρουργικές επεμβάσεις -εκ των οποίων η τελευταία διήρκησε 27 ώρες ενώ χρειάστηκαν περισσότεροι από 100 ιατροί και νοσοκόμοι- διαχωρίστηκαν επιτυχώς σιαμαία τα οποία ήταν ενωμένα στον εγκέφαλο.

 

6. Για τους fans του “Lord of the Rings” τώρα, να πούμε ότι κυκλοφόρησε νέο μεγαλύτερο τρέιλερ για την πολυσυζητημένη και πολυαναμενόμενη σειρά “Lord of the Rings: The Rings of Power” η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Έως τότε λίγη υπομονή κι ας αρκεστούμε σ’ αυτό.

pakilord

 

7. Το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προσφέρει ελεύθερη είσοδο σε υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι ταινίες που απευθύνονται σε ενήλικες έχουν επιλεχθεί από το «Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης» ενώ οι παιδικές από το παιδικό κι εφηβικό «Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας».

 

8. Γνωρίζατε ότι υπάρχει εφαρμογή για audiobooks στην Ελλάδα, με πάνω από 200 τίτλους βιβλίων στο δυναμικό της -κυρίως στην ελληνική γλώσσα αλλά και στην αγγλική; Η εφαρμογή αυτή ονομάζεται “Auvril” και δημιουργήθηκε από τον Αλέξη Τζαμπρή, εν μέσω πανδημίας, με αφορμή την ανάγκη πολλών απομονωμένων ατόμων ν’ ακούν μια ανθρώπινη φωνή κατά τον εγκλεισμό, αλλά και σαν εναλλακτικός τρόπος εκμάθησης για όσους δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να διαβάζουν βιβλία.

 

9. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατέλαβε την 186η θέση παγκοσμίως στα 200 καλύτερα Πανεπιστήμια για το 2022.

 

10. Υπάρχει καλύτερο νέο από το ότι κατέφτασε -επιτέλους- ο Αύγουστος κι αυτό για την πλειοψηφία  σημαίνει άδεια και διακοπές; Δεν υπάρχει. Μάλιστα πολλούς ίσως σας πετυχαίνω σε κάποια παραλία ν’ ακούτε το κύμα και να πίνετε κοκτειλάρες. Εύχομαι λοιπόν σε όλους να γεμίσετε μπαταρίες, ν’ αλλάξετε τακάκια και δισκόφρενα, για να σας βρει σένιους η νέα σεζόν. Σε όσους δεν έχουν άδεια, να ευχηθώ καλή δύναμη κι υπομονή. Άλλωστε…

 

…Θα φύγουν τα σύννεφα, θα βγει ο ήλιος πάλι! Βαστάτε αδέλφια.

 

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό