Όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε

 και που μπορεί να μην έπεσαν 

στην αντίληψή σαςτις μαζέψαμε για να 

ξεκινήσει ευχάριστα η εβδομάδα σας!

 

Πηγή εικόνας

 

1. Καλοκαίρι σημαίνει ένα πράγμα (ακόμα και εάν δεν είστε ακόμη παραλία): Αντηλιακό. Αυτήν την ιδέα ίσως είχε και η 15χρονη Κέισι Ντίρι από τη Βρετανία που ανακηρύχθηκε «Νεαρή επιστήμονας της χρονιάς» με ένα αντηλιακό από φυτικά έλαια που δημιούργησε. Φιλικό προς το περιβάλλον μάλιστα το αντηλιακό (έξτρα αγάπη για αυτό) και εμείς απλά έχουμε μείνει με το στόμα ανοιχτό.

 

2. Μιας και λέμε για παιδιά-θαύματα, θυμάστε που το skateboard είχε γίνει Ολυμπιακό άθλημα; Η 13χρονη Arisa Trew μάλλον πάει να πάρει το χρυσό μετάλλιο αφού πραγματοποίησε τη δύσκολη φιγούρα «720» που περιλαμβάνει δύο πλήρεις περιστροφές ενώ βρισκόταν στον αέρα. Εκτός του ότι εμείς θα είχαμε ήδη πέσει κάτω, δεν μπορούμε παρά να πούμε ότι θα θέλαμε και εμείς να ήμασταν τόσο cool στην ηλικία της.

 

3. Γι’ αυτήν την είδηση προμηθευτείτε χαρτομάντιλα: Ο μικρός ήρωας Παναγιώτης – Ραφαήλ που πλέον κινείται με τη βοήθεια του «οχήματος» του (όπως το αποκαλεί) απήγγειλε ένα ποίημα στη γιορτή του σχολείου του και προσπαθούμε να μην πλαντάξουμε στο κλάμα.

 

4. Μιας και το καλοκαίρι αποφάσισε να κάνει την εμφάνισή του, οι κάτοικοι που μένουν στο Κιλκίς είναι πλέον λίγο πιο τυχεροί από όσους μένουμε στις πόλεις. Το Δάσος των Μουριών άνοιξε και πάλι, μετά από 20 χρόνια (!) προσβάσιμο πλέον και σε άτομα με αναπηρία. Από εμάς είναι ένα μεγάλο «ναι», το οποίο λέμε ενώ ετοιμάζουμε βαλίτσες για Κιλκίς.

 

5. «Λίγο καλοκαιράκι, λίγη θάλασσα και ένα εισιτήριο για Δωδεκάνησα παρακαλώ» λένε σίγουρα οι Νορβηγοί αφού εκθειάζεται στο περιοδικό Reiselyst η Κάλυμνος, η Λέρος, η Αστυπάλαια και άλλα νησιά ως ιδανικός προορισμός. Και ποιοι είμαστε εμείς να τους χαλάσουμε χατήρι;

 

6. Θυμάστε τον «Γρηγόρη» και τον «Σταμάτη» στα φανάρια που μας έλεγαν πότε να προχωρήσουμε και πότε να σταματήσουμε; Η Θεσσαλία μας παρουσιάζει τη γυναικεία version τους και εμείς δε θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο χαρούμενοι. Γιατί η ισότητα πρέπει πέρα από το να λέγεται και να διεκδικείται, να φαίνεται έμπρακτα και στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

 

7. «Είναι ζάχαρη, είναι μέλι τα λιπάσματα του Βαγγέλη» θα λέγαμε με την είδηση της νέας πρωτοβουλίας όπου τα βιοαπόβλητα των λαϊκών αγορών της Αττικής, έπειτα από ειδική επεξεργασία θα γίνονται λίπασμα. Αυτό θα είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες των 20.000 περίπου στρεμμάτων κηπευτικών καλλιεργειών της Περιφέρειας Αττικής. Γιατί η νέα τάση είναι να υιοθετούμε τη φιλοσοφία του «zero waste» και εμείς είμαστε εδώ για να τη στηρίξουμε.

 

8. Στα σκακιστικά νέα της εβδομάδας ο Ευγένιος Ιωαννίδης, 21 ετών αναδείχθηκε στη Θεσσαλονίκη ο νικητής σε διεθνές τουρνουά κατακτώντας μια ακόμα νόρμα και χρειάζεται άλλη μια μόνο για να γίνει “Grand Maitre”, κάτι που του το ευχόμαστε και είμαστε σίγουροι πως θα πετύχει.

 

9. Θυμάστε πριν που λέγαμε για τους Λειψούς, αναφορικά με τον τουρισμό; Υπάρχει ένας ακόμα λόγος που θα μπορούσε να καταταχθεί στα πιο ενδιαφέροντα νησιά: Φυτεύουν υποβρύχιους κήπους. Κι όμως λιβάδια Ποσειδωνίας θα βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας, σαν ένας μοντέρνος και σίγουρα πρωτότυπος κήπος.

 

10. Δε θα μπορούσαμε να κλείσουμε τις καλές ειδήσεις, εάν δεν αναφέραμε τη μικρή Μαρία που κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο (έπασχε από μεταστατικό γαγγλιονευροβλάστωμα) αφού είχε γίνει και έρανος για να πραγματοποιηθεί η εγχείριση της στη Γαλλία. Όλα καλά πήγαν εν τέλει και εμείς «χτυπάμε (νοητά) το καμπανάκι» για ένα ακόμα παιδί που ξεπέρασε τον κίνδυνο.

 

Να φάτε παγωτά, να κάνετε μακροβούτια και να θυμάστε πως οι μέρες του φωτός είναι λαμπερές και πλησιάζουν!

Συντάκτης: Ελένη Τσεπελίδη
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου