Όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε

 και που μπορεί να μην έπεσαν 

στην αντίληψή σαςτις μαζέψαμε για να 

ξεκινήσει ευχάριστα η εβδομάδα σας!

 

1. Επιστήμονες κατάφεραν ν’ αποκωδικοποιήσουν συνταγή με κάρυ 2.000 ετών η οποία ήταν γραμμένη σε μια πλάκα από ψαμμίτη που ανασύρθηκε το 2018 σε αρχαιολογικό συγκρότημα στο νότιο Βιετνάμ.

 

2. Η “PepsiCo Hellas”, έχοντας πρωταρχικό στόχο τη βιωσιμότητα του πλανήτη, προχώρησε σε συνεργασία με τον οργανισμό “Aegean Rebreath” και το Δημοτικό Λιμενικό Θήρας εφαρμόζοντας το πιλοτικό πρόγραμμα “Recycle Your Sail”. Σκοπός του προγράμματος είναι οι επισκέπτες, οι κάτοικοι αλλά κι οι επαγγελματίες του τουρισμού να ενημερωθούν μέσα από καμπάνιες και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά. Ασφαλώς τα σκάφη ενισχύονται με σύστημα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

 

3. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο  δημιούργησε ψηφιακή εφαρμογή για να γνωρίσουμε κι εμείς τα μυστήρια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, επιλέγοντας μία ή περισσότερες από τις επιστημονικές ειδικότητες που εργάζονται για την κατανόηση αυτού του σπάνιου ευρήματος.

Πηγή εικόνας

 

4. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης δημιούργησε μητρώο ευάλωτων ομάδων πολιτών με σκοπό την προστασία τους και με αφορμή την εφαρμογή των οδηγιών για την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών από εξελισσόμενη πυρκαγιά ή άλλη καταστροφή.

 

5. Η γαλλική εφημερίδα “Le Figaro” αποθεώνει την Αστυπάλαια και την προτείνει στους Γάλλους για φετινό προορισμό. Μάλιστα η αρθρογράφος εκτός των άλλων αναφέρει ότι «η Αστυπάλαια είναι ένα νησί των Δωδεκανήσων που θυμίζει Κυκλάδες, διαθέτει σχήμα πεταλούδας, αποτελεί ένα «απροσδόκητο» εργαστήριο βιώσιμης κινητικότητας και παραμένει εκτός ραντάρ του μαζικού τουρισμού».

 

Η «Le Figaro» εξυμνεί την Αστυπάλαια: Το πράσινο νησί των “χιλίων αποχρώσεων του μπλε”

Πηγή εικόνας

 

6. Δεν είναι μόνο το παραπάνω μέρος που τραβάει τα βλέμματα των ξένων τουριστών, αφού η ισπανική έκδοση του National Geographic εξύμνησε την Ελαφόνησο για την απαράμιλλη ομορφιά αλλά κι οικολογική αξία της.

 

7. Μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας του Μιλάνο, αφού κατακτήσαμε τη δεύτερη και τρίτη θέση με τις Δέσποινα Γεωργιάδου και Δώρα Γκουντούρα αντίστοιχα.

 

GKOYNT_GEO

Πηγή εικόνας

 

8. Το “petmou.gr”, με μια όμορφη πρωτοβουλία, αυξάνει τις πιθανότητες για τους ιδιοκτήτες τετράποδων φίλων που έχασαν τα ζωάκια τους, να επανενωθούν μαζί τους. Αρκεί να στείλουν στο 6974788397 WhatsΑpp ή Viber μια πρόσφατη φωτογραφία από το ζωάκι τους και λεπτομερή περιγραφή -όνομα, ράτσα, ηλικία, μέγεθος και τυχόν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

 

9. Οι Γάλλοι προχώρησαν στον καθαρισμό του ποταμού Σηκουάνα και μάλιστα βρίσκονται πλέον στην τελική φάση του έργου αναγέννησης ύψους 1,4 δισ. Ευρώ. Σκοπός είναι να επιτραπεί ξανά η κολύμβηση στα νερά του, έπειτα από 100 ολόκληρα χρόνια.

 

%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%bf

Πηγή εικόνας

 

10. Ο Φαρζάντ Σαφάβι κέρδισε την πρώτη θέση στο Παρα-Καράτε στην κατηγορία «Σύνδρομο Down» κι η πρώτη του κίνηση μόλις ανακηρύχθηκε νικητής ήταν να μοιραστεί τη χαρά του μαζί με τον αντίπαλό του, αποθεώνοντας τον μάλιστα στους θεατές. Αν αυτό δεν είναι ευγενής άμιλλα κι αθλητισμός τότε τι είναι;

 

Πηγή Φωτογραφίας

 

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό