%ce%b4%cf%86%ce%b3%ce%b7%ce%b3%cf%86

Όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε και που μπορεί να μην έπεσαν 

στην αντίληψή σαςτις μαζέψαμε για να ξεκινήσει ευχάριστα η εβδομάδα σας! 

 

1. Ξεκινώντας με τα διεθνή νέα της εβδομάδας, ο 10χρονος Andres Valencia πουλάει τους πίνακές του για 6ψηφιο αριθμό μηδενικών ή αλλιώς όπως τον αποκαλούν, ο Μικρός Πικάσο. Σας έχω πει πως τα παιδιά θα σώσουν τον κόσμο με την τέχνη τους;

 

Just How Youth-Obsessed Is the Art Market Right Now? Well, Phillips Is Selling the Work of a 10-Year-Old for as Much as $50,000 | Artnet News

 

 

2. Παραμένοντας στις νεαρές ηλικίες που μπορούν και θα φέρουν την αλλαγή, μαζί με τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στο Ιράν εις βάρος των γυναικών, μαθήτριες εναντιώνονται στις αρχές και φωνάζουν μέσα στα σχολεία «θάνατος στον δικτάτορα».

 

 

3. Σε άμεση σύνδεση με το παραπάνω, παρουσιάστρια της Ερτ3 έκοψε τα μαλλιά της την ώρα της ζωντανής μετάδοσης του δελτίου ως υποστήριξη στη μνήμη της Μαχσά Αμινί και στις γυναίκες που μάχονται αυτή τη στιγμή στο Ιράν.

 

 

4. Στα πλαίσια της γυναικείας αλληλεγγύης, η αθλήτρια Μαρκέλλα Πλούμη έδειξε για ακόμα μια φορά πως οι γυναίκες δε χρειάζεται να κρύβουν, ούτε να ντρέπονται για το σώμα τους και δη για ένα σώμα που φροντίζει μια νέα ζωή. Η ομάδα πόλο με την πανέμορφη λεζάντα «έτσι παίζουμε πόλο» δημοσίευσε μια φωτογραφία της να ταΐζει το μωρό της με το μαγιό. Τα μάτια μας γέμισαν καρδούλες.

Μαρκέλλα Πλούμη Κατσουλάκη: Η αθλήτρια που έγινε viral στο TLIFE για την τρυφερή στιγμή με το

 

 

5. Μεταφερόμενοι στο ζήτημα της συμπεριληπτικότητας και της προβολής όλων των ατόμων στα μέσα θα εμφανιστεί στις οθόνες μας και συγκεκριμένα στην πλατφόρμα του Ant1+ μια νέα σειρά με πρώτη φορά να πρωταγωνιστεί άτομο με αναπηρία. Το όνομα αυτής «Στα 4» και πρωταγωνιστούν οι: Γεωργία Καλτσή, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Δημήτρης Κίτσος, Ιωάννα Μαυρέα, Ελένη Μπούκλη, Δημήτρης Πασσάς. Από εμάς είναι ένα μεγάλο Ναι!

(φωτογραφία από το ethnos.gr)

 

Στα 4: Η νέα σειρά του ΑΝΤ1+ με βασικό χαρακτήρα ένα άτομο με αναπηρία | Έθνος

 

6. Έχουμε εκθειάσει ξανά την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά για ακόμα μια φορά μας εκπλήσσει ευχάριστα εφευρίσκοντας έναν τρόπο ν’ αναγνωρίζει μέσα σε ένα λεπτό(!) καρδιαγγειακούς κινδύνους μέσα από το μάτι. Εάν μπορούσατε να δείτε την αντίδρασή μας, φανταστείτε πως ο εγκέφαλός μας εξερράγη.

 

7. Αυτό όμως που είναι εξίσου (εάν όχι και παραπάνω) αξιοθαύμαστο είναι οι άνθρωποι του Δήμου Παύλου Μελά, που καθημερινά δίνουν γεύματα σε άπορους. Εάν είστε κοντά, ένα χέρι βοηθείας ποτέ δεν είναι βάρος.

(Φωτογραφία από in.gr)

 

Δήμος Παύλου Μελά: Καθημερινά γεύματα σε απόρους του Δήμου

 

8. Στον Δήμο Ηλιούπολης, εφόσον ο Οκτώβριος είναι ο μήνας αφιερωμένος για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, διοργανώνεται περίπατος ακριβώς για την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση για το ζήτημα αυτό.

 

 

9. Ο τελευταίος Δήμος γι’ αυτήν εβδομάδα που θα βρεθεί στη χρυσή τριάδα των βραβείων μας είναι εκείνος του Αγίου Δημητρίου που δημιούργησε δύο ακόμα πάρκα τσέπης!

 

10. Θυμάστε πριν κάτι χρόνια που ρίχναμε κουβάδες με νερό στο κεφάλι μας για φιλανθρωπικό σκοπό και το αποκαλούσαμε Ice bucket challenge; Ε, λοιπόν αυτό βοήθησε στην αντιμετώπιση της Αμυτροφικής Πλευρικής Σκλήρυνσης αφού ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε ένα νέο φάρμακο για την αντιμετώπισή της με χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσα από αυτό το τρεντ! Συγκλονιστικό, τουλάχιστον.

 

Ice Bucket Challenge: 5 things you should know

Έρχονται οι μέρες του φωτός!

Συντάκτης: Ελένη Τσεπελίδη