Όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που μας

 πέρασε και που μπορεί 

να μην έπεσαν στην αντίληψή σαςτις

 μαζέψαμε για να ξεκινήσει ευχάριστα η

 εβδομάδα σας!

 

1. Να μην το παινευτούμε αλλά έχουμε χρυσά παιδιά. Το εννοούμε χρυσά, πήραν και τα αντίστοιχα μετάλλια. Ο Λευτέρης Πετρούνιας, για αρχή, έγινε για 6η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους.

 

2. Ο Μίλτος Τεντόγλου πέρα από αυτό το super hero άλμα που έκανε και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, έγινε και γκράφιτι στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα πότε;

Χρυσό άλμα Τεντόγλου στα 8,52 μέτρα στο Μόναχο - «Πίστευα ότι θα κερδίσω»  (video)

Πηγή εικόνας

 

3. Κι επειδή το καλοκαίρι δεν τελειώνει εάν δεν έχεις πάει (τουλάχιστον μία φορά) θερινό σινεμά, το Σινέ Αλίκη έχει αποφασίσει να προβάλλει δωρεάν ταινίες για μια εβδομάδα και οι σινεφίλ της Αθήνας τον ευχαριστούν.

 

4. Αλλά το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμη κι όλοι θέλουμε να κάνουμε μια βουτίτσα, ο δήμος του Παλαιού Φαλήρου αποφάσισε να μας προστατέψει λιγάκι τοποθετώντας πλωτήρες μες στη θάλασσα, σε περίπτωση που κάποιος νιώσει αδιαθεσία.

 

5. Το ξέρετε πως η καλοσύνη θα σώσει τον κόσμο σωστά; Ένα μεγάλο βήμα προς αυτή τη νοοτροπία υιοθέτησε ο δήμος της Καλαμαριάς, όπου τοποθέτησαν ανάγλυφους πίνακες για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

 

6. Συνεχίοντας με το αθλητικό μας μέρος, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, της οποίας το όνομα θα δοθεί στο δημοτικό στάδιο της Καρδίτσας, κατάφερε να κάνει νταμπλ (δύο χρυσά στο βάδην) και να δώσει μια απάντηση σε όσους ήταν αρνητικοί με τη συμμετοχή της εξαιτίας του ηλικιακού ορίου.

ΝΤΡΙΣΠΙΩΤΗ Αρχεία - AgioiTheodoroi.com

Πηγή εικόνας

 

7. Σε σχέση όμως και με το μέλλον της βιωσιμότητας επιστήμονες από τις ΗΠΑ κατάφεραν να μετατρέψουν τις υπερφθοριωμένες και πολυφθοριωμένες χημικές ουσίες σε αβλαβείς για αποφυγή προβλημάτων ρύπανσης και καταστροφής του περιβάλλοντος. Μένοντας στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στον ποταμό Σικάγο, δημιουργήθηκε το πρώτο πλωτό οικολογικό πάρκο για την αποκατάσταση της βιοποικιλότητάς του.

 

8. Μεταφερόμενοι λίγο πιο μακριά, κάπου στην Μελβούρνη, δημιουργείται το αντίγραφο του Παρθενώνα που θα έχει το 1/3 του original κτηρίου και δεν ξέρω εάν το πρότεινε εκείνος αλλά ο υπουργός δημιουργικών βιομηχανιών της Βικτώριας λέγεται Στιβ Δημόπουλος. It’s all greek to me, θα λέγαμε και εμείς.

 

9. Τα πιο ευχάριστα νέα όμως είναι με διαφορά πως η 4χρονη Ναυσικά που νίκησε τον καρκίνο, χτύπησε το καμπανάκι με χαρά!

 

10. The truth is out there φίλοι μου: Οι αστρονόμοι κατάφεραν να τραβήξουν την πιο καθαρή μέχρι σήμερα φωτογραφία του κολοσσιαίου άστρου R136a1, του μεγαλύτερου άστρου που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα στο Σύμπαν. Το μέλλον είναι κοντά.

Η καλύτερη μέχρι σήμερα φωτογραφία του μεγαλύτερου άστρου στο Σύμπαν

Πηγή εικόνας

 

Έρχονται οι μέρες του φωτός!

Συντάκτης: Ελένη Τσεπελίδη
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου