Article of the day: Η ιστορία που δεν ήξερες για τα minions, από τη Μαρία Πακιακιό.

wdesrdt

Όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε και που μπορεί να μην έπεσαν στην αντίληψή σας, τις μαζέψαμε για να ξεκινήσει ευχάριστα η εβδομάδα σας!

 

1. Ο 17χρονος Τζέικ Ντάνιελς είναι ο πρώτος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στο Ηνωμένο Βασίλειο που δηλώνει δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος δίνοντας το πάτημα και σ’ άλλα παιδιά που δυσκολεύονται να κάνουν coming out. Oπότε το κεφάλι ψηλά και μη μασάτε (που θα μας έλεγε και ο Ζακ)!

 

Jake Daniels can inspire next generation of footballers to be whoever they are | Blackpool | The Guardian

 

2. Στην 39η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα οι Έλληνες μαθητές πήραν δύο χρυσά μετάλλια, δύο αργυρά και δύο χάλκινα και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα πέρα από συγχαρητήρια κι εις ανώτερα!

 

3. Οι νεαροί δικηγόροι του ΕΚΠΑ κατέκτησαν την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό για το Δίκαιο της Θάλασσας αποδεικνύοντας πως παρ’ όλο την τηλεκπαίδευση και την πανδημία, εάν θέλεις κάτι πολύ, μπορείς να το πετύχεις.

 

4. Δημιουργείται το πρώτο θαλάσσιο πάρκο για ΑμΕΑ στην Αμερική, στο Σαν Αντόνιο του Τέξας (Morgan’s Wonderland) το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει κάθε άτομο οποιαδήποτε ηλικίας, χωρίς περιορισμούς στην αναπηρία τους. Η μοναδική προϋπόθεση είναι να θέλουν να περάσουν καλά και να μη φοβούνται να βραχούν.

 

Mind Blowing on Twitter: "Morgans Wonderland in San Antonio, Texas. A place where everyone can play. http://t.co/PXntoN3dv5" / Twitter

 

5. Οι γάμοι ομοφυλόφιλων ζευγαριών με πολιτικό γάμο ετοιμάζονται να αναγνωριστούν στην Ελλάδα. Οπότε να ευχηθούμε καλά στέφανα και να αρχίσετε να ψάχνετε από τώρα δημαρχεία και κουμπάρους για να μην τρέχετε μετά. H αγάπη πάντα θα νικάει, κι ας αργεί καμιά φορά.

 

6. Χωρίς να θέλουμε να το παινευτούμε αλλά έχουμε σπουδαία παιδιά. Τρεις Έλληνες και μια Κύπρια βρίσκονται στη λίστα των «Κάτω των 30» του Forbes με τους νέους που καινοτομούν από την ιατρική μέχρι τη μόδα και τον πολιτισμό.

 

7. Η εταιρία Burberry καταργεί τα δέρματα εξωτικών ζώων από τα ρούχα της κάνοντας ένα ακόμα βήμα στη βιώσιμη και οικολογική μόδα. Μια τακτική στην οποία το κοινό έτσι κι αλλιώς έχει γυρίσει την πλάτη του, οπότε να παίρνουν σειρά κι οι επόμενοι!

 

8. Φυτά μπορούν να αναπτυχθούν στο χώμα της επιφάνειας του φεγγαριού για πρώτη φορά ανοίγοντας ίσως τον δρόμο για τη δημιουργία οικοσυστημάτων στο διάστημα! Πάντα ήθελα ένα μικρό παρτέρι με θέα τη Γη, τι λέτε, βασιλικό ή δυόσμο;

China grows plants on moon for the first time ever

 

9. Τα ΜΜΕ μιλούν για το ζήτημα της ψυχικής υγείας μέσα από το τηλεοπτικό σποτ με σύνθημα «τυπώνουμε την είδηση, όχι το στίγμα». Δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι! Επιτέλους η κοινωνία μιλάει γι’ αυτά τα θέματα, θίγει τον κώδικά δεοντολογίας των δημοσιογράφων και δεν τοποθετεί στο στόχαστρο τους ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα.

 

10. Εάν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει δεν λένε; Το All about sex κυκλοφόρησε σε έντυπη μορφή για τους φίλους βιβλιοφάγους! Το καλοκαίρι μας καλεί για την πιο λαχταριστή και σέξι βιβλιοέκδοση, εσύ τι περιμένεις;

Πάτα στον παρακάτω σύνδεσμο για να κάνεις την παραγγελία σου!

 

 

 

Καλή εβδομάδα, με πολλά, θετικά κι υπέροχα νέα!

Έρχονται οι μέρες του φωτός!

Συντάκτης: Ελένη Τσεπελίδη