«Σχεδόν Σχέσεις: Μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει!» Νέο βιβλίο, ανακάλυψέ το εδώ!

ghgfdfgnh

Όλοι την αγαπάμε. Από όποια πλευρά και να την εξετάσεις, η γλύκα της έχει κάτι το ιδιαίτερο. Σού τραβάει την προσοχή κι είναι το φλέγον ζήτημα στις περισσότερες συζητήσεις. Δυο μόνο λέξεις που θα σε φτάνουν στο απόγειο της απόλαυσης ή της απόλυτης ξενέρας. Φυσικά και είναι η ερωτική επαφή.

Η ερωτική ζωή είναι το σημαντικότερο ζήτημα σε μια σχέση, για το οποίο χρειάζεται να δώσεις ρέστα και να πετάξεις από πάνω σου τα ταμπού, τα οποία θα φέρουν μόνο προβλήματα και θα θολώσουν τη σκέψη σου. Η απόλαυση είναι το κλειδί, η δική σου και του παρτενέρ σου. Παρακάτω θα βρεις κάποιες ατάκες που αν ειπωθούν πάνω στην πράξη, θα χαθεί κάθε ερωτική διάθεση. Δεν το θέλουμε αυτό, έτσι δεν είναι;

 

1. «Ακόμα να τελειώσεις;»

Μια από τις χειρότερες ατάκες που θα μπορούσες να ξεστομίσεις καθώς δηλώνεις τη βαρεμάρα σου για την πράξη ή ότι ενδεχομένως να κουράστηκες. Η περίπτωση να υπάρχει βέβαια έντονη η αίσθηση πόνου είναι πιθανή, αλλά καλύτερα να το δηλώσεις παρά να σφίγγεις τα δόντια μέχρι να μην αντέχεις. Άλλωστε πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο μιας αναπάντεχης πτώσης αντίστοιχα- και δεν εννοώ τη συναισθηματική ούτε την ελεύθερη!

 

2. «Δεν κάνουμε το γνωστό καλύτερα;»

Μια κλασική –κουραστική- ατάκα, η οποία κραυγάζει ότι δε θέλεις και πολλά-πολλά κι άντε να τελειώνουμε κιόλας. Λες και σού ζήτησε να μεταμφιεστείτε σε super ήρωες κα να πηδάτε από ταράτσα σε ταράτσα. Λογικό μετά να ξενερώσει, αν σε κάθε πρόταση αρνείσαι κάτι διαφορετικό και θέλεις μια απ’ τα ίδια.

 

3. «Έχω πονοκέφαλο, ας δούμε μια ταινία»

Κι αν έχεις έλλειψη από παυσίπονα και δεν υπάρχει κανένα διανυκτερεύον φαρμακείο να προλάβεις τα σπασμένα, δε σε σώζει τίποτα. Φαντάσου, όμως, να ήταν έτοιμο το ταίρι για τρελίτσες κι αντί για τη συμμετοχή σου να δίνεις ένα άκυρο κατάμουτρα. Εντάξει, υγεία πάνω από όλα, όμως να ξέρεις κι εσύ πως ίσως να μη θέλει κι εκείνο όταν θα θέλεις εσύ. Άσχημο τίμημα.

 

4. «Μη στεναχωριέσαι μού έχει ξανατύχει»

Μην τολμήσεις να παρηγορήσεις ποτέ τον σύντροφό σου με τη φράση αυτή. Ό,τι χειρότερο να δώσεις τόπο στην οργή ή τη «συμπόνια» σου πετώντας του στα μούτρα εμμέσως προηγούμενα ερωτικά σου βατερλό. Θα νιώσει καλύτερα επειδή και με το πρώην ταίρι πήγε λάθος μια φορά θεωρείς; Καλύτερα να μην πεις τίποτα, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και σίγουρη ξενέρα σε αυτές τις περιπτώσεις.

 

5. «Ήταν η καλύτερή σου φορά»

Οι υπερβολές ποτέ δε βοήθησαν κανέναν, ίσα ίσα μόνο προβληματισμούς δημιουργούν. Ένα κρεβάτι είπαμε να κάνουμε, όχι αγώνα για το πρώτο βραβείο. Ναι, μπορεί να ήταν καλό, αν μέχρι στιγμής οι επιδόσεις που είχε ήταν μέτριες προς χάλια. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δε βάζεις στο τραπέζι τη συνιστώσα της σύγκρισης. Θέλεις κάθε φορά που θα το κάνετε να σκέφτεται αν αντεπεξήλθε «όπως τότε»;

 

6. «Πρόσεχε, μη λερώσουμε τα καινούρια σεντόνια»

Πόσο ξενέρωτο να θέλεις να βάλεις τα δυνατά σου κι ο άλλος να είναι τόσο υποχόνδριος που να νοιάζεται περισσότερο για τα σεντόνια; Δηλαδή, θα κάνεις τον άλλον να σηκωθεί να φύγει και θα μείνεις με τα καθαρά σου σεντόνια, αυτό θέλεις; Στρώσε ένα ζευγάρι από τα παλιά σεντόνια, να κάνετε τη δουλεία σας σαν άνθρωποι. Να το κάψετε, βρε παιδί μου.

 

7. «Ξαφνικά νυστάζω. Να συνεχίσουμε αύριο;»

Πολύ κακό να αφήνεις κάτι στη μέση, μισό κι ανολοκλήρωτο. Είναι προσβλητικό για το άτομο που προσπαθεί να σε ευχαριστήσει και να το απολαύσει το ίδιο. Άλλωστε ο μόνος τρόπος να νυστάξεις κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, είναι αν κάθεσαι σαν αγγούρι και κάνει ο άλλος τη δουλειά. Κουνήσου λοιπόν να ξυπνήσεις.

 

8 «Πάλι;»

Μην τον αποπαίρνεις τον άνθρωπο τόσο άσχημα επειδή σε θέλει. Ίσα ίσα αυτό δείχνει ότι δε σε χορταίνει, ότι ζητάει το σώμα του το δικό σου και σε λαχταρά. Υπάρχει βρε πιο ωραίο πράγμα;

 

Συντάκτης: Γεωργία Δημητρακάκου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου