Σουσού μου γεια!

Νιώθω πολύ μπερδεμένη.

Ήταν η πρώτη μου σοβαρή σχέση, όπως κι εγώ γι’ αυτόν. Μείναμε μαζί για περίπου πέντε χρόνια. Τα τελευταία δύο από απόσταση, γιατί πήγα να σπουδάσω. Ώσπου μετά από πολλές εντάσεις κι εκρήξεις ζήλιας από τη μεριά του, τού ζήτησα να χωρίσουμε. Είχα δώσει πολλές φορές τόπο στην οργή κι εξηγούσα και μιλούσα για ώρες αναλύοντας, χωρίς να δίνω ποτέ δικαιώματα για τέτοιες εκρήξεις.

Προχώρησα εγώ, προχώρησε κι αυτός παρακάτω. Ποτέ όμως από τότε δεν έχω νιώσει ότι βρήκα κάτι που να αξίζει και να περνάμε τόσο καλά, κάποιον να τόν αγαπήσω τόσο πολύ, να είμαι ο εαυτός μου και να κάνουμε όνειρα για κοινό μέλλον. Τού έστειλα ένα μήνυμα πριν πολύ καιρό, αλλά δεν απάντησε (ξέρω ότι έχει σχέση). Τι να κάνω;

Το μόνο ελάττωμα ήταν η ζήλια. Κι αυτό φούντωσε όταν έφυγα μακριά του. Αξίζει να προσπαθήσω; Όπως και να έχει, θέλω να είναι ευτυχισμένος.

Περιμένω πώς και πώς την απάντησή σου!

#μιαμπερδεμένηφίλη

 

 

 

 

Αγαπημενότατη Μπερδεμένη μου,

Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το μπέρδεμα. Προχώρησες, προχώρησε, έχει σχέση, σε άφησε στο «διαβάστηκε». Τι ακριβώς να προσπαθήσεις; Να χαλάσεις το φτιαγμένο που έχει και μετά να φτιάξεις το χαλασμένο που είχατε; Κάπου έχεις μπερδευτεί και μπέρδεψες κι εμένα.

 

ΥΓ. 1: Όπως το πες. Η πρώτη. Αυτό δε σημαίνει ότι δε σας περιμένει και δεύτερη και τρίτη. Με άλλους ανθρώπους κάθε φορά ε;

 

ΥΓ. 2: Το ότι ήταν αναιτιολόγητες το λες εσύ. Κι αν ήταν τόσο παράλογες, για ποιο λόγο αυτή η σχέση άντεξε τόσα χρόνια κι όχι μερικούς μήνες, το πολύ;

 

ΥΓ. 3: Ξέρω, θα απαντήσεις ότι εσύ και η υπομονή σου την κρατούσατε κι αυτός είναι ο παράλογος, αλλά κάτι μού λέει ότι αν ήταν εδώ να μάς πει τη γνώμη του όλο και κάποιο αντεπιχείρημα θα έβρισκε.

 

ΥΓ. 4: Αυτό έλειπε να μην προχωρούσατε. Αλλιώς γιατί χωρίσατε;

 

ΥΓ. 5: Όταν κάνεις σύγκριση έναν άνθρωπο που βαριά τον ξέρεις κάτι μήνες με έναν άνθρωπο που είχατε ζήσει μαζί πέντε χρόνια (ας ήταν τα 2 από μακριά), είναι σαν να συγκρίνεις σε ταχύτητα την τράτα του κυρ Ανέστη με το Blue Star Naxos.

 

ΥΓ. 6: Τι να «περνάτε καλά» χριστιανή μου; Εσύ δεν τον χώρισες γιατί δεν περνούσατε καλά;

 

ΥΓ. 7: Το ότι δεν απάντησε σού δίνει ένα καλό feedback για το χαρακτήρα του, γιατί δεν απάντησε επειδή είναι σε σχέση και δε θέλει να κάνει λαδιά στην κοπέλα του. Επίσης ένα εξίσου καλό feedback για το πόσο στα παλιά του τα παπούτσια σε έχει γραμμένη αν δεν απάντησε –όχι επειδή είναι σε σχέση– αλλά επειδή απλώς δε γούσταρε να σού μιλήσει.

 

ΥΓ. 8: Τι «τι να κάνω;»; Τώρα ρωτάς που το έχεις ήδη κάνει, τού έστειλες και δε σού απάντησε.

 

ΥΓ. 9: Φυσικά αξίζει να ξαναπροσπαθήσεις όταν μιλάμε για ένα καλό παιδί που απλώς παραήταν ζηλιάρης. Αυτός δεν ξέρω αν θεωρεί ότι αξίζει να γυρίσει σε σένα, ειδικά αν εκεί που είναι, περνάει καλά.

 

ΥΓ. 10: Αν θες να είναι ευτυχισμένος, κρίνε από το γεγονός ότι δε σού απάντησε και προχώρα αναλόγως. Τελικά, ίσως μόνο αυτός προχώρησε όντως κι όχι κι οι δυο σας, όπως ισχυρίζεσαι.

 

 

Φιλιά στα μούτρα,

Η Σουσού σου

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού