Οι σχέσεις δεν ήταν πάντα τόσο εύκολες όσο φαίνονται. Έχουν μια βάση που όλα χτίζονται και γκρεμίζονται στο λεπτό, αν τα θεμέλια δεν είναι γερά. Πέρα όμως από κάθε σταθερή αρχή, το κύριο μέλημα είναι η ουσία. Αν η σχέση σου, ενώ έχει ξεκινήσει με το πάθος να κυριαρχεί την καρδιά σου και εσένα με ένα συνεχόμενο χαμόγελο στα χείλη, εν συνεχεία σε βρίσκει να βαριέσαι το σύντροφό σου λόγω καθημερινής τριβής, μάλλον παίζεις εκτός έδρας.

Το παιχνίδι του έρωτα δυναμώνει με τον καθένα στο δικό του χώρο. Θέλεις να βλέπεις τα μάτια που λατρεύεις κάθε μέρα και να μη χάνεις  λεπτό. Το ιδανικό θα ήταν να ξυπνάς κάθε πρωί δίπλα τους -αν δεν το κάνεις ήδη. Όμως είναι αποδεδειγμένο ότι η ρουτίνα και η συνεχόμενη επαφή, δε δίνει σε κανέναν το χρόνο και το χώρο να νοσταλγήσει τον άλλον.

Μη σκας, όμως. Για όλα υπάρχει μία λύση. Στην προκειμένη τουλάχιστον. Το σχέδιο ξεκινάει με την απομόνωση και την ενδυνάμωση της σχέσης. Για να μη σε μπερδέψω, πάρε το χρόνο σου και γύρνα στην αρχή της σχέσης σου. Ναι, όταν φλέρταρες και το γούσταρες, όταν έβγαινες ραντεβού και αγχωνόσουν αν θα αρέσεις και βέβαια όταν έστελνες όλο χαρά εκείνο το μήνυμα. «Πέρασα τέλεια. Καληνύχτα». Με τη μόνη διαφορά ότι τώρα είναι όντως  ο/η σύντροφός σου. Ανανέωσε τη σχέση σου και ξεκίνα να δημιουργείς αναμνήσεις που θα θυμάστε μια ζωή.

Κάνε μία συζήτηση με τον άνθρωπό σου και ξεκίνα το restart. Όλα αντίστροφα με την ουσία να βρίσκεται στο επίκεντρο. Να μη βλέπεστε κάθε μέρα, να μην είστε πάνω από ένα κινητό κάθε λεπτό και να μην κάνετε έρωτα κάθε λίγο και λιγάκι. Μην τρελαίνεσαι. Για το καλό σου, όλα θα τα επιχειρούσες. Όπως και για τη σχέση σου. Ίσως χρειάζεσαι μια ανανέωση που δεν τολμούσες να κάνεις, διότι οι αλλαγές σε τρομάζουν.

Επέλεξε να μην κοιμάστε κάθε μέρα μαζί, να μην είστε στον ίδιο χώρο, να νοσταλγείτε ο ένας τον άλλον. Να σας τρώει η επιθυμία να αγκαλιαστείτε, να φιληθείτε και να κάνετε έρωτα. Το πάθος σας θα γίνει πιο έντονο και η ζυγαριά του έρωτά σας θα γέρνει εκεί που τα συναισθήματα θα έχουν πάρει πάλι φωτιά. Δοκιμάστε να είστε σε διαφορετικές παρέες και να στέλνετε μηνύματα, χαζεύοντας ο ένας τον άλλον. Χωρίς να σας νοιάζει, αν θα καρφωθείτε, όπως τότε που αλλάζατε πλευρό τάχα μου δήθεν τυχαία.

Να θυμηθείτε εκείνα τα πρώτα ερωτικά ραντεβουδάκια σας. Ναι, εκείνα που αγχωνόσασταν για το τι θα βάλετε, πώς θα εντυπωσιάσετε και αν θα αρέσετε. Να κάνετε ξαφνικές τρέλες που στην αρχή της γνωριμίας σας δεν επιχειρήσετε. Το κλασικό «ας φανώ σοβαρός για να μη καταλάβει τι τρέλα κουβαλάω και φύγει». Τώρα είναι η ευκαιρία να αναθεωρήσετε, να κάνετε πράξη όσα δεν τολμήσατε τότε. Τώρα που έχεις οικειότητα με τον άνθρωπό σου μπορείτε να κάνετε περισσότερα ταξίδια, κάποιο παραθαλάσσιο sport ίσως και μία ελεύθερη πτώση.

Όλα αυτά όμως με το πέρας των ημερών. Να μην πλήξετε. Να πάρετε τον αέρα σας και να δώσετε μία ανάσα στη σχέση σας. Οπότε ας κανονίσετε μια βραδιά cocktail με την παρέα και αν βρεθείτε στον ίδιο μέρος, ίσως είναι μία ευκαιρία για φλερτ. Χωρίς ζήλιες και γκρίνιες. Αυτά είναι εκτός των κανονισμών. Όπως και τα φιλιά, οι αγκαλιές και η ερωτική επαφή επιτρέπονται, μόνο όταν έχεις πάρει το έδαφος προς την κατοχή σου.

Να βρίσκεστε ο ένας απέναντι από τον άλλον και να κοιτάζεστε όπως εκείνη την πρώτη φορά, τη μέρα που γνωριστήκατε. Τα μάτια σας να φωνάζουν πόσο θέλετε ο ένας τον άλλον, με μία συζήτηση χωρίς να σας ακούει κανείς. Ίσως εκείνο το βράδυ σας βρει κάτω από τα σεντόνια, ίσως και όχι. Αν μείνετε μόνο στα λόγια, και οι πράξεις αναβληθούν για κάποια άλλη στιγμή, να είστε σίγουροι ότι όταν τα κορμιά σας ενωθούν, η έκρηξη θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ας επιχειρήσετε να ξαπλώνετε σε ξεχωριστά κρεβάτια σκεπτόμενοι πόσο θα θέλατε ο ένας την αγκαλιά του άλλου. Να σας λείψει εκείνο το άγγιγμα που σας πρόσφερε ζεστασιά και συνάμα προστασία και αγάπη. Κι εκείνη τη στιγμή να ακολουθεί ένα μήνυμα στο κινητό που να λέει «Σε θέλω!». Και να κοιμάστε με την εικόνα του μαζί, σε ξεχωριστά κρεβάτια.

Να ζήσετε στιγμές που θα διηγείστε στα εγγόνια σας και θα είστε περήφανοι που επιλέξατε να παίξετε το παιχνίδι του «και μαζί και χώρια». Επειδή ο έρωτας είναι ένα παιχνίδι, όμορφο αν παίξεις τολμηρά. Με τα ρίσκα, τις ανατροπές, τις απρόοπτες επισκέψεις τα ξημερώματα.

Μη φοβηθείς μια γνωριμία εξ αρχής. Δώσε χώρο στη σχέση σας. Δεν θα σας απομακρύνει. Θα δυναμώσει τα συναισθήματα σας και θα νιώσετε πόσο αγαπάτε ο ένας τον άλλον πραγματικά. Ίσως φαίνεται περίεργο, ή και μαζοχιστικό να είστε σε σχέση και να το παίζετε χώρια, στους γύρω σας ή και σ’ εσάς , αλλά πιστέψτε με, θα ευγνωμονείτε τους εαυτούς σας για την επιλογή αυτή. Μία δοκιμασία για το μαζί, πολύ πιο τολμηρή από το κλασσικό μαζί. Τόλμα και μάθε τι είσαι ικανός να κάνεις. Και στο τέλος, θα θέλεις όσο ποτέ τον άνθρωπό σου, δίπλα σου ,κάθε μέρα, για να δημιουργήσετε όσες περισσότερες αναμνήσεις δε χωράει ο νους. Να με θυμηθείς..

Συντάκτης: Γεωργία Δημητρακάκου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.