Νέες αποκαλύψεις ήρθαν, πρόσφατα, στο φως σχετικά με την υπόθεση της αuτοκτονiας της Ruslana Korshunova. Συζητήσεις κι υποθέσεις για την αιτία που την οδήγησε στο κενό δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσω της δικογραφίας της υπόθεσης. Ποιo ήταν, όμως, το γνωστό μοντέλο; Ποια η ζωή του και με ποιον τρόπο σχετίζεται με τον Jeffrey Epstein; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η Ruslana γεννήθηκε το 1987 στο Καζακστάν με καταγωγή από Καζακστάν και Ρωσία. Έχασε σε πολύ μικρή ηλικία τον πατέρα της το 1992, ενώ η μητέρα κι ο μεγαλύτερος αδερφός της ζουν ακόμη στο Καζακστάν. Σε αρκετά νεαρή ηλικία έφυγε στο εξωτερικό και καθιερώθηκε ως ανερχόμενο μοντέλο στην βιομηχανία της μόδας, ενώ είχε ποζάρει για πολύ διάσημα περιοδικά, όπως το γαλλικό Elle, το ρωσικό Vogue και σχεδιαστές όπως η Vera Wang κι η Nina Ricci. Αφορμή για να την ανακαλύψει το 2003, σε ηλικία 15 χρονών,  η Debbie Jones από το πρακτορείο Model 1, ήταν η συμμετοχή της σε άρθρο του περιοδικού All Asia, το οποίο έκανε αφιέρωμα για την τοπική Κοινότητα γερμανικής Γλώσσας. Μεταξύ άλλων η Ruslana ήξερε να μιλάει 4 γλώσσες- ρώσικα, καζακικά, αγγλικά και γερμανικά, ενώ το χαρακτηριστικό για το οποίο ήταν ευρέως γνωστή στο χώρο και μάλιστα της είχαν δώσει το παρατσούκλι «Ρωσίδα Ραπουνζέλ», ήταν τα μακριά μέχρι το γόνατο καστανά μαλλιά της.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είχε σε πολύ μικρή ηλικία επιτύχει κάτι που πολλοί προσπαθούν μέχρι το τέλος της ζωής τους χωρίς να το έχουν καταφέρει κι ότι σχεδόν όλα στην καριέρα της τής δόθηκαν ως δια μαγείας και απλόχερα. Όμως, είναι αρκετή η κορυφή κι η επιτυχία για να είναι κάποιος ευτυχισμένος; Προϋποθέτει ένα διαμέρισμα στον 9ο όροφο στο Μανχάταν και σχέση με έναν καλό σύντροφο; Μπορεί κανείς να εξασφαλίσει ότι είσαι ψυχικά υγιής ή ότι δε θα έχεις αυτοκαταστροφικές τάσεις; Τουναντίον, όλα αυτά λειτουργούν περισσότερο ως βαρίδια παρά ως σωσίβια σε μια ψυχή που νιώθει βυθισμένη στο απόλυτο χάος. Κι η Ruslana, όπως δυστυχώς αποκάλυψαν προσωπικά της μηνύματα στο κινητό και ποστ της στα κοινωνικά δίκτυα, ένιωθε πλήρως χαμένη κι αναρωτιόταν αν θα μπορούσε να ξαναβρεί τον εαυτό της. Αυτό που είναι πιο ύπουλο απ’ όλα είναι ότι κανείς δεν είχε καταλάβει ότι θα βουτούσε στο κενό από το διαμέρισμά της.

Κανείς δεν είναι μέχρι σήμερα απόλυτα σίγουρος για το λόγο που την οδήγησε σε αυτήν την πράξη. Υπάρχουν πολλές εικασίες κι υποθέσεις μεταξύ των οποίων το γεγονός ότι για τρεις μήνες, λίγο καιρό πριν την αuτοκτονiα της, φέρεται να συμμετείχε σε εκπαιδευτικές συνεδρίες στην ομάδα Rose of the World, μαζί με την Ουκρανή φίλη της και μοντέλο επίσης, Anastasia Drozdova. Στο πρόγραμμα αυτό, οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονταν να μοιραστούν τις χειρότερες εμπειρίες τους και να ανακαλέσουν απωθημένες μνήμες που είχαν γι’ αυτούς πολύ σοβαρό ψυχικό αντίκτυπο. Πρέπει να σημειωθεί ότι κι η Anastasia αuτοκτόνhσε το 2009, κάτω από παρόμοιες συνθήκες.

Πίσω στην υπόθεση της Ruslana, όμως, κανένας ύποπτος δε φάνηκε να την επισκέφτηκε στο διαμέρισμά της εκείνη την ημέρα της 28ης Ιουλίου του 2008. Είναι όμως περίεργο ότι τα μαλλιά της ήταν φανερώς κομμένα άτσαλα, χωρίς να διευκρινίζεται κάπου αν βρέθηκαν ή όχι, ενώ η άγνωστη μέχρι προσφάτως σχέση της με τον Jeffrey Epstein, ίσως ρίξει φως σε βαθύτερα σκοτάδια. Για τα πρακτικά ο Jeffrey Epstein ήταν Αμερικανός σύμβουλος χρηματοοικονομικών, γεννημένος στην Νέα Υόρκη το 1953, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του ως δάσκαλος σε σχολείο του Μανχάταν, παρά την έλλειψη πτυχίου. Το 1973, αφού αποβλήθηκε από το σχολείο που δίδασκε ξεκίνησε να εργάζεται σε διάφορους τραπεζικούς κι οικονομικούς κλάδους, ενώ σιγά σιγά δημιούργησε έναν κύκλο υψηλά ιστάμενων προσώπων στους οποίους προωθούσε γυναίκες και μικρά κορίτσια για να τις εκμεταλλεύονται και να τις κaκοποιούν, όπως έκανε κι εκείνος. Το 2019 συνελήφθη και καταδικάστηκε για τα σ3ξοθαλικά eγκλήματα που διέπραξε, τουλάχιστον για όσα ήρθαν το φως, ενώ κι ο ίδιος μετέπειτα αuτοκτόνhσε.

Η Ruslana βάσει των αποκαλύψεων, φαίνεται να ταξίδεψε στο νησί του Jeffrey δύο φορές, δύο χρόνια πριν την αuτοχειρiα της, δηλαδή σε ηλικία 18 ετών. Δε γνωρίζουμε τίποτα περαιτέρω. Tι σημαίνει άραγε αυτή η πληροφορία για τον θάνaτό της; Ή μήπως δε σημαίνει απολύτως τίποτα; Η μητέρα της είχε πάντως αναφέρει πως η Ruslana είχε παραπονεθεί αρκετές φορές στο παρελθόν σε σχέση με τη δουλειά της, ειδικά το τελευταίο διάστημα πριν το τραγικό συμβάν και σκεφτόταν να τα παρατήσει. Αναμένουμε τις υπόλοιπες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση με την ελπίδα να δικαιωθεί η ψυχή της, έστω και χρόνια μετά.

 

Πηγή εικόνας

Συντάκτης: Κατερίνα Ανδρουλάκη
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κουτσουρά