wertr

«Το μυστηριώδες προκαλεί περιέργεια και η περιέργεια είναι η βάση της επιθυμίας του ανθρώπου να κατανοήσει.» Neil Armstrong

Ένα από τα κύρια συναισθήματα που βοήθησε την ανθρώπινη εξέλιξη είναι εκείνο της περιέργειας. Εννοείται ότι δεν αναφέρομαι στο γνωστό ρητό «η περιέργεια σκότωσε τη γάτα». Αντίθετα μάλιστα, αναφέρομαι στη «δημιουργική περιέργεια». Συγκεκριμένα, σ’ εκείνη που αναζωπυρώνει τη φλόγα της αναζήτησης και της λήψης απαντήσεων για το άγνωστο. Σκεφτείτε λοιπόν όταν αυτό το άγνωστο καλύπτεται κι από ένα τεράστιο πέπλο μυστηρίου, τι πάρτι γίνεται στο μυαλό μας και πόσο μακριά αλλά και βαθιά αναζήτηση μπορεί να κάνει ο άνθρωπος για να το λύσει. Το λύνει όμως πάντα;

Πάμε να δούμε 3 άλυτα μυστηριώδη μνημεία στον κόσμο όπου αν κι έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια -στα δύο εξ αυτών – από τότε που έχουν χτιστεί, κρύβουν ένα άλυτο μυστήριο το οποίο γαργαλάει την περιέργεια πολλών ερευνητών μέχρι και σήμερα και γεννάει τρελά σενάρια στην κοινότητα των  συνωμοσιόλογων.

 

Puma Punku-Βολιβία

 

Puma Punku; A Mystery That May Be Greater Than the Pyramids | Gaia

 

Το Puma Punku βρίσκεται στη Νότια Αμερική και συγκεκριμένα στη Βολιβία. Είναι ένα αρχαίο μεγαλιθικό μνημείο το οποίο ανεγέρθηκε χιλιάδες χρόνια πριν, περίπου το 536μ.χ. Συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα κατορθώματα της μηχανικής καθώς χτίστηκε από τον άνθρωπο χωρίς τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας κι εργαλείων. Σε αυτό ακριβώς το σημείο κρύβεται και το μυστήριο για το συγκεκριμένο μνημείο. Η ακρίβεια κοπής των τεράστιων όγκων πέτρας χωρίς τη χρήση ειδικών εργαλείων όπως ο τροχός -καθότι το μνημείο χρονολογείται πολύ πριν την ανακάλυψή του- και μηχανημάτων δεν μπορεί ν’ απαντηθεί ακόμα και σήμερα από μηχανικούς και κατασκευαστές από όλον τον κόσμο. Άλυτο μυστήριο επίσης είναι και ο τρόπος που μεταφέρθηκαν αυτοί οι τεράστιοι όγκοι από τα λατομεία της περιοχής τα οποία βρίσκονται 100 χλμ μακριά από το σημείο ανέγερσής του.

Για να πάρουμε μια ιδέα ως προς τον όγκο και το βάρος αυτών των τεράστιων πέτρινων μπλοκ που απαρτίζουν το μνημείο, ο μεγαλύτερος που βρέθηκε είναι σε διαστάσεις 7,81m  μήκος, πλάτος 5,17m με μέσο όρο 1,07m πάχος και ζυγίζει 131 τόνους. Άρα καταλαβαίνουμε ότι χωρίς τη χρήση ειδικού μέσου μεταφοράς η μετακίνησή του ήταν αδύνατη. Ένα άλλο μυστήριο του Puma Punku είναι η σύνδεση των τοίχων.

Κάθε πέτρα είναι επεξεργασμένη κι αλληλοσυνδέεται με τις γύρω πέτρες και τα μπλοκ, ώστε να ταιριάζουν μεταξύ τους σαν ένα παζλ, σχηματίζοντας αρθρώσεις χωρίς τη χρήση κονιάματος. Η ακρίβεια αυτή πιστεύεται σήμερα ότι επιτεύχθηκε χωρίς τη χρήση προηγμένων εργαλείων κι εξελιγμένης τεχνολογίας. Ωστόσο, οι δομές, ο περίτεχνος σχεδιασμός και η ακρίβεια των σημείων τους μας δείχνουν έναν εξελιγμένο αρχαίο πολιτισμό. (πηγή) Η κοινότητα όμως των συνωμοσιολόγων δίνει τις δικές της απαντήσεις και ξαναφέρνει στην επιφάνεια  τους Αρχαίους εξωγήινους. Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι το Puma Punku είναι προϊόν μίας ανώτερης δύναμης και την τότε εποχή που ο πρωτόγονος άνθρωπος απλώς περιφερόταν στη γη, οι αρχαίοι εξωγήινοι με τη χρήση εξελιγμένης τεχνολογίας το κατασκεύασαν -κάτι δηλαδή σαν το «E.T.go home» αν θυμάστε την ταινία.

 

Ναός Παντμαναμπχασουάμι -Ινδία

 

 

Ο ναός Παντμαναμπχασουάμι βρίσκεται στην Κεράλα της Ινδίας. Χτίστηκε το 1731 από έναν ισχυρό ηγεμόνα τον Raja Marthanda Varma (κυβέρνησε από το 1729-1758). Είναι ο πλουσιότερος ινδουιστικός ναός και το μέρος λατρείας με τη μεγαλύτερη χλιδή (από άποψης χρυσού και πολύτιμων λίθων) σε όλη την καταγεγραμμένη ιστορία. Την κύρια αίθουσα του μεγαλοπρεπή  ναού, η οποία είναι διακοσμημένη με τοιχογραφίες που απεικονίζουν διάφορες μυστικές ιστορίες, την κοσμεί ένα μοναδικό άγαλμα του Παντμαναμπχασουάμι -η μορφή του Vishnu-ο οποίος βρίσκεται σε στάση σαν να είναι σ’ ένα αιώνιο μυστικιστικό όνειρο. Το άγαλμα ύψους 5,5 μέτρων είναι χτισμένο από 10.008 Shalagramashils (ιερές πέτρες) και καλυμμένο με χρυσό και πολύτιμους λίθους αλλά αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από τον πλούτο που κρύβει ο συγκεκριμένος ναός.

Το 2011 ανοίχτηκαν οι 5 από τους 6 υπόγειους θαλάμους του ναού και βρέθηκαν τεράστιες ποσότητες χρυσού και κοσμημάτων. Οι θησαυροί που βρέθηκαν στους 5 θαλάμους υπολογίζονται σχεδόν σ’ ένα τρισεκατομμύριο ινδικές ρουπίες, που ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε ισοδύναμο χρυσού. Αυτό είναι περισσότερο από τον προϋπολογισμό ολόκληρης της μητροπολιτικής περιοχής του Δελχί! (πηγή)

Στον 6ο  όμως υπόγειο θάλαμο εκτιμάται ότι βρίσκεται το πολυτιμότερο μέρος του θησαυρού αλλά η κατάρα που καλύπτει τον συγκεκριμένο ναό εμποδίζει τους αξιωματούχους της Κεράλα να λάβουν αποφασιστικά μέτρα για τη διένεξη της συγκεκριμένης πόρτας η οποία δεν έχει ούτε μάνταλα ούτε χερούλια ή κάποιον άλλον μηχανισμό κι είναι ερμητικά σφραγισμένη. Πιθανολογείται ότι ο τρόπος σφράγισής της είναι μέσω ηχητικών κυμάτων. Επιπλέον πάνω στην πόρτα υπάρχουν δύο λαξευμένες μορφές φιδιών σε κάθε πλευρά που σημαίνουν ένα πολύ κακό σημάδι για εκείνους που τολμούν να το παραβιάσουν. Συνδυαστικά με τον θρύλο που σκεπάζει τον συγκεκριμένο θάλαμο, ότι αν κάποιος τον παραβιάσει χωρίς ν’ ακολουθήσει τη μέθοδο Naga Bandhana (μηχανισμοί κλειδαριών που λειτουργούν με τα φωνητικά κύματα ενός συγκεκριμένου ατόμου, όταν λέει ένα συγκεκριμένο ξόρκι, το οποίο παράγει μικρές δονήσεις που ενεργοποιούν αυτούς τους μηχανισμούς κι ανοίγει η πόρτα) τότε θα επέλθει μεγάλο κακό στον πληθυσμό της Ινδίας και σε παγκόσμιο επίπεδο θα έχουμε φοβερούς κατακλυσμούς. (πηγή)

Εγώ προσωπικά για καλό και για κακό προτείνω να τον αφήσουν ως έχει τον 6ο θάλαμο –άλλωστε και να τα βρουν, στην κυβέρνηση της Κεράλα ανήκουν, δικά μας δε θα γίνουν ποτέ– ώστε να μη χρειαστεί να πούμε πως «η περιέργεια σκότωσε τη γάτα».

 

Κατευθυντήριοι Λίθοι της Τζώρτζια-ΗΠΑ

 

Οι Ταφόπλακες Της Ανθρωπότητας – Τerrapapers

 

Αρχικά να πούμε ότι το συγκεκριμένο μνημείο δεν υπάρχει πια, καθότι φέτος στις 6 Ιούλιου άγνωστος το ανατίναξε χρησιμοποιώντας  εκρηκτικό μηχανισμό. Παρ’ όλα αυτά από το 1980 όπου κατασκευάστηκε αποτέλεσε μεγάλο πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες λόγω των αινιγματικών πλακών του καθώς και για εκείνον που παρήγγειλε την κατασκευή του. Υποτίθεται ότι την κατασκευή του ζήτησε κάποιος «R.C Christian», που εκπροσωπούσε μια ανώνυμη οργάνωση, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται καθώς εικάζεται ότι κατασκευάστηκε από τους Ροδόσταυρους (πηγή). Βρισκόταν στην κορυφή του λόφου Elbert County, στη Γεωργία των ΗΠΑ. Συχνά αναφέρεται ως το «Αμερικάνικο Στόουνχετζ» ή διαφορετικά «Ταφόπλακες της ανθρωπότητας». Αποτελείτο από 6 γρανιτένιες πλάκες οι οποίες ζύγιζαν πάνω από 100 τόνους με συνολικό ύψος περίπου τα είκοσι μέτρα. Συγκεκριμένα, η  μία πλάκα βρισκόταν στο κέντρο, με τις άλλες τέσσερις διατεταγμένες γύρω απ’ αυτήν. Στην κορυφή βρίσκονταν η έκτη πλάκα, ως κορωνίδα του κατασκευάσματος. Αξιοσημείωτο είναι  ότι οι πλάκες ήταν ευθυγραμμισμένες αστρονομικά.

Μια πρόσθετη πέτρινη πλάκα, ήταν τοποθετημένη στο έδαφος και σε μικρή απόσταση προς τα δυτικά της κατασκευής, η οποία παρείχε ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με την ιστορία και τον σκοπό των «Κατευθυντηρίων Λίθων». (πηγή) Αυτό όμως που την έκανε ξεχωριστή ήταν τα μηνύματα που ήταν χαραγμένα πάνω της. Κάθε πλάκα είχε γραμμένη σε οκτώ διαφορετικές σύγχρονες γλώσσες (αγγλικά, ισπανικά, ρωσικά, αραβικά, κινεζικά, ινδικά, σουαχίλι κι εβραϊκά ), 10 εντολές με την πρώτη εξ αυτών να κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς λέει ότι ο ανθρώπινος πληθυσμός πρέπει να παραμένει κάτω από τα 500.000.000 ώστε να έρθει σε ισορροπία με τη φύση-κάτι  το οποίο ποσοστιαία μεταφράζεται στο ότι πρέπει να πεθάνει περίπου το 90% του ανθρώπινου πληθυσμού. Μέσα στις 8 σύγχρονες γλώσσες μπορεί να μην περιλαμβάνονταν τα ελληνικά αλλά υπήρχε μια επιγραφή σε 4 άλλες γλώσσες (αρχαία ελληνικά με μικρογράμματη ελληνική γραφή, βαβυλωνιακά με σφηνοειδή γραφή, αρχαία αιγυπτιακά με ιερογλυφική και σανσκριτικά με γραφή devanagari) η οποία έλεγε «Οἴτε οί λίθοι την ὀδών δεικνύντων οἰῶνοι σωφροσύνης» το οποίο μεταφράζεται: «ας είναι αυτοί οι λίθοι οδηγοί στην οδό μιας εποχής σωφροσύνης».

Παρακάτω παραθέτονται κι οι υπόλοιπες εντολές για τους πιο περίεργους:

* Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000, σε συνεχή ισορροπία με τη φύση.

* Κατευθύνετε σοφά την αναπαραγωγή, βελτιώνοντας τη φυσική κατάσταση και την πολυμορφία.

* Ενώστε την ανθρωπότητα μέσω μιας ζωντανής νέας γλώσσας.

* Τιθασεύστε το πάθος, την πίστη, την παράδοση κι όλα τα πράγματα με ψύχραιμη λογική.

* Προστατεύστε τους ανθρώπους και τα έθνη με δίκαιους νόμους και δίκαια δικαστήρια.

* Αφήστε όλα τα έθνη να κυβερνούν εσωτερικά, επιλύοντας τις εξωτερικές διαφορές σ’ ένα παγκόσμιο δικαστήριο.

* Αποφύγετε ασήμαντους νόμους κι άχρηστους αξιωματούχους.

* Εξισορροπήστε τα προσωπικά δικαιώματα με τα κοινωνικά καθήκοντα.

* Να εκτιμάτε την αλήθεια, την ομορφιά, την αγάπη, αναζητώντας την αρμονία με το άπειρο.

* Να μην είστε καρκίνος για τον πλανήτη, αφήστε χώρο για τη φύση.

Όπως σας είπα και στην αρχή, το μνημείο ανατινάχτηκε τον Ιούλιο του 2022 από άγνωστο και μαζί μ’ εκείνο ανατινάχτηκε κάθε ελπίδα να μάθουμε τον λόγο κατασκευής του, αλλά και τι ήθελε να πει τελικά ο ποιητής γράφοντας όλ’ αυτά πάνω στις γρανιτένιες πλάκες.

Συντάκτης: Θάλεια Διαμαντούλη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου