Μπαίνει άνοιξη (όχι ακόμα αλλά έστω ότι) κι οι αεροπορικές κανονίζουν σιγά-σιγά τις προσφορές τους για εκείνουν που θέλουν ένα ταξιδάκι αλλά δεν μπορούν να διαθέσουν και μισό μηνιάτικο για να πάνε μια βδομαδούλα κάπου. Αν λοιπόν δεν έχεις θέμα να ταξιδεύεις φορώντας 6 μπλούζες γιατί δικαιούσαι μόνο μία χειραποσκευή κι έχεις διάθεση να το σκάσεις για λίγο, εμείς σου ετοιμάσαμε 6 προτάσεις με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και προορισμό μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις. Ταγκάρεις κολλητάρι, διαλέγετε προσφορά και γεια σας!

 

Από Θεσσαλονίκη: 

1. Για Βρυξέλλες στις 28/2 (και το πασάρεις και για δώρο για του Αγίου Βαλεντίνου)

Φεύγετε στις 28 και γυρνάτε στις 8 και κάνετε μια ωραιότατη βδομάδα στο Βέλγιο. Να σας πω στο σημείο αυτό ότι από το Βέλγιο με ένα 50ρικό βρίσκεσαι στο Παρίσι σε λιγότερο από 4 ώρες με τρένο, αλλά και πως συνολικά τα δρομολόγια της χώρας σε ό,τι αφορά τον σιδηρόδρομο είναι εκπληκτικά, και σου επιτρέπουν να τι διασχίσεις όλη. Γάνδη, Βρύγη, Αμβέρσα, Ντιναν, σε κάτω από 2 ώρες και σε λιγότερο από 20 ευρώ. Σκέψου το!

 

2. Για Βενετία στις 9/3

Ξεκινάς 9 Μαρτίου για να έχουν βγει και οι ωραίοι ήλιοι και γυρνάς 13 για να κάνεις ένα ρομαντικό πενταήμερο στην πόλη το έρωτα και της Γόνδολας. Τρως τα ζυμαρικά σου, βολτάρεις στα κανάλια, κλείνεις κι ένα Walking tour στα αξιοθέατα και χαλαρώνεις με απερολάκια και Βενετσιάνικο αέρα. Πες μου αν υπάρχει καλύτερο.

 

3. Για Λονδίνο στις 29/2

Αν βρεις ξανά άλλη τέτοια τιμή για Λονδίνο σφύρα μας. Έχεις μια ολόκληρη βδομάδα να το απολαύσεις με την ησυχία σου και χωρίς να χρειάζεται να μένεις στο κέντρο μιας που θα έχεις άπλα ημερών, άρα θα κοιτάξεις κάτι καλύτερο οικονομικά κι από άποψη καταλύματος. Το Λονδίνο είναι πάντα μια υπέροχη επιλογή, αφού συνδυάζει έναν απόλυτα αστικό χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα είναι ένα τεράστιο κέντρο τέχνης και πολιτισμού. Άσε που θα βρεις και το καλύτερο street food της Ευρώπης.

 

 

Από Αθήνα:

1. Για Μπολόνια στις 2/3

H Mπολόνια είναι μια Μεσαιωνική πόλη για σένα που αγαπάς τον Ιταλικό αέρα, όμως δε θέλεις την τόσο τουριστική αίσθηση της Ρώμης ή της Βενετίας. Πέρα από το φαγητό που παραμένει εξαιρετικό, θα βρεις μια πανέμορφη πόλη με πύργους, πλακόστρωτα δρομάκια και κλασικά ιταλικά καταστήματα. Για να μην αναφέρω ότι φιλοξενεί το παλαιότερο πανεπιστήμιο του δυτικού κόσμου και περιβάλλεται από στοές παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Έφυγες!

 

2. Για Βουδαπέστη στις 4/3

H παρεξηγημένη Βουδαπέστη έχει πάρα πολλά να δώσει και σε ζευγάρια και σε φιλαράκια που ψήνονται για καλή μπίρα, φθηνό φαγητό κι ενδιαφέρουσες αστικές ιστορίες. Γνωστή για την αξιοσημείωτη αρχιτεκτονική της, τα χαλαρωτικά (και υπέροχα) ιαματικά λουτρά και τη γευστική κουζίνα της, η Βουδαπέστη δεν παύει να εκπλήσσει και να προσφέρει σταθερά μια καλή επιλογή για οικονομικά ταξίδια.

 

3. Για Λονδίνο στις 3/3

Ομοίως, φεύγεις από Αθήνα ένα τσικ φθηνότερα και περνάς τη βδομάδα σου στο Λονδίνο, με την παρέα σου. Αββαείο Westminster, Big Ben, Το Μάτι του Λονδίνου, το Κοινοβούλιο, τα Harrolds, η Γέφυρα του Λονδίνου και φυσικά, πολλά πολλά άλλα στα πόδια σου, Μην ξεχάσεις να τσεκάρεις αν παίζει και καμιά καλή παράσταση όσο θα είσαι εκεί.