Η Γη αποτελείται από πολλά και μαγικά μέρη, τα οποία μπορείς να επισκεφτείς κατά τη διάρκεια της ζωής σου – μη σού πω ότι κάποια επιβάλλονται κιόλας! Είναι όμως και κάποια άλλα που καλό είναι να τα θαυμάζεις μόνο από φωτογραφίες κι αυτό μ’ επιφύλαξη! Πρόκειται για μέρη που ούτε για αστείο δεν πρέπει να επισκεφθείς κι οι λόγοι ποικίλλουν, ανάλογα με τον τόπο. Στο κείμενο αυτό θα εξερευνήσουμε 7 απ’ τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο, παίρνοντας τα ένα-ένα, για να καταλάβετε κι εσείς, περί τίνος πρόκειται.

Το νησί των φιδιών

 

Πηγή εικόνας: newsbeast.gr

 

Αρχή θα κάνω μ’ ένα νησί το οποίο τυγχάνει να φιλοξενεί χιλιάδες δηλητηριώδη φίδια και γι’ αυτό το λόγο συγκαταλέγεται στα πιο τρομακτικά κι επικίνδυνα νησιά στον κόσμο. Δε σού απαγορεύει κάποιος να πας, είναι όμως από μόνο του αποκρουστικό και δεν μπορώ πραγματικά να σκεφτώ κανένα λόγο για τον οποίο κάποιος θα επιθυμούσε να επισκεφτεί ένα τέτοιο μέρος.

Οι πύλες της κ0λάσεως

 

Πηγή εικόνας: CNN.gr

 

Στο Τουρκμενιστάν υπάρχει μέσα ένας λάκκος σε μια υπόγεια σπηλιά, ο οποίος δημιουργήθηκε κατά λάθος το 1971 μια πηγή φυσικού αερίου. Η ακριβής της τοποθεσία είναι στη μέση της ερήμου Karakum, η οποία βρίσκεται 260 περίπου χιλιόμετρα βόρεια απ’ την πρωτεύουσα της χώρας. Το αέριο το οποίο βρέθηκε στην περιοχή είναι ευρέως γνωστό στον πλανήτη, όμως, οι ντόπιοι έχουν ονομάσει την εν λόγω περιοχή ως «Η πύλη των κολάσεων», λόγω των εκρήξεων, της βρασμένης λάσπης, αλλά και για τις φλόγες στον μεγάλο κρατήρα που υπάρχει. Πρόκειται για ένα απ’ τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο κι όχι άδικα, αφού το μεθάνιο το οποίο απελευθερώνεται μπορεί να επιφέρει χειρότερες συνέπειες -απ’ το διοξείδιο του άνθρακα- όταν εισπνέεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό, όσο κι αν η περιέργεια μπορεί να σάς οδηγήσει σ’ αυτό, θα σάς συμβούλευα να μην το κάνετε!

 

Το βόρειο νησί Sentinel

 

Πηγή εικόνας: daddycool.gr

 

Το συγκεκριμένο νησί βρίσκεται στα νησιά Andaman και θεωρείται επικίνδυνο μέρος ειδικότερα για τους τουρίστες. Ντόπιοι δεν υπάρχουν πολλοί, γύρω στους 400, οι οποίοι έχουν αρνηθεί κάθε τρόπο επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο. Καλό είναι λοιπόν, οι τουρίστες να μην το επιλέγουν ως χώρο επίσκεψης. Ο λόγος είναι, η βί@ που ασκείται απ’ τους ανθρώπους του νησιού προς τους ξένους, αλλά κι οι τάσεις κανιβαλισμού που υπάρχουν. Φήμες ή όχι, καλύτερα να μείνουμε με την απορία, σωστά;

Η περιοχή 51

 

Πηγή εικόνας: CNN

Είναι μια στρατιωτική βάση, στη νότια Νεβάδα, μία πόλη που βρίσκεται περίπου 133 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λας Βέγκας. Ονομάστηκε «Περιοχή 51», κι ο αρχικός λόγος κατασκευής ήταν να  αναπτυχθούν εκεί όπως και να δοκιμαστούν πειραματικά αεροσκάφη κι άλλα 0πλικά συστήματα. Όπως όμως έγινε γνωστό αργότερα, η συγκεκριμένη περιοχή συνδέεται με τους εξωγήινους και την όλη εξερεύνηση του θέματος. Ενώ η χρήση της γίνεται μυστικά για κυβερνητικά πειράματα και προγράμματα παρακολουθήσεων. Γι’ αυτό μακριά, φωνάζει «κίνδυνος»!

Η λίμνη που βράζει

 

Πηγή εικόνας: CNN

 

Μπορεί να σε κάψει ζωντανό και δεν είναι αστείο, αφού η θερμοκρασία του νερού στις άκρες της κυμαίνονται από 82 μέχρι και 92 βαθμούς Κελσίου. Πρόκειται για μία λίμνη, η οποία βρίσκεται στο νησί της Καραϊβικής Δομινίκα. Είναι μονίμως σκεπασμένη από ατμούς ενώ ένα θειούχο άρωμα αιωρείται στην ατμόσφαιρα γύρω της, γεγονός που οδήγησε αρκετό κόσμο στο να π3θάνει από ασφυξία εισπνέοντας το. Και εγώ σας λέω, πως δεν είναι να παίζεις με αυτά, γι’ αυτό ούτε από απόσταση!

Δρόμος του θaνάτου

 

Πηγή εικόνας: neakriti

 

Είναι ένας δρόμος πάνω-κάτω 60 χιλιομέτρων κι ενώνει τη Λα Παζ με το Κορόικο στη Βολιβία. Ονομάστηκε έτσι αφού είναι ένας κίνδυνος για οποιοδήποτε διαλέξει να ταξιδέψει κατά μήκος, του, τον περιμένουν πυκνές ομίχλες, τεράστιοι κι απότομοι γκρεμοί, μέχρι και καταρράκτες. Το τοπίο είναι μόνο από την περιγραφή του τρομακτικό. Και δεν υπερβάλλω καθόλου, αφού είναι γνωστό ότι μέχρι και το 1995, κάθε χρόνο πέθaιναν 200-300 άνθρωποι στον συγκεκριμένο δρόμο. Για αυτό αν ποτέ σκέφτεστε να πάτε προς τα εκεί, πάρτε ένα πιο ασφαλή δρόμο!

Εθνικό πάρκο Madidi

 

Πηγή εικόνας: Tripadvisor

 

Βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Αμαζόνιου. Πρόκειται για μια μεγάλη έκταση – περίπου 19.000 χιλιόμετρα – η οποία αποτελείται από πλούσια πανίδα και χλωρίδα. Μερικά όμως απ’ τα φυτά που ευημερούν εκεί δεν είναι κατάλληλα για φάγωμα ενώ διάφορα τρωκτικά περιπλανούνται, γι’ αυτό και κανένας δεν είναι πρέπων να πηγαίνει εκεί μόνος του. Το συγκεκριμένο δάσος, ανήκει στην κατηγορία των προστατευόμενων περιοχών του πλανήτη αφού τυγχάνει να φιλοξενεί μία μεγάλη γκάμα επικίνδυνων ζώων και φυτών, γι’ αυτό άλλωστε συγκαταλέγεται και στα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο για να επισκεφτεί κανείς.

Ο πλανήτης μας αποτελεί ο ίδιος ένα μυστήριο. Κι η αλήθεια, ακόμα και δύο ζωές να είχαμε, δε θα τον ανακαλύπταμε ολόκληρο. Κι εδώ κρύβεται κι όλο το μυστήριο -αν με ρωτάτε! Ένας κόσμος γεμάτος σκοτεινά μυστικά που όμως εν τέλει μπορεί να μάς χαρίσει απίστευτες εμπειρίες. Είναι όμως και κάποια μέρη που καλό είναι να τ’ ανακαλύπτουμε μόνο με τη φαντασία μας, απολαμβάνοντας τα σε φωτογραφίες, καρτ-ποστάλ και βιντεάκια. Πολύ απλά γιατί ίσως να κινδυνεύαμε και τη ζωή μας αν πατούσαμε το πόδι μας, σ’ αυτά. Προσοχή λοιπόν, γιατί κι η περιέργεια σκότωσε τη γάτα, έτσι δε λένε;

 

 

Συντάκτης: Άντρεα Λαζαρίδου
Επιμέλεια κειμένου: Ανδρέας Πετρόπουλος