Και ναι λοιπόν, φέτος τον Φλεβάρη το pillowfights.gr κλείνει 10 χρόνια! Πάνω από 50 χιλιάδες άρθρα, 1500 και παραπάνω αρθρογράφοι, 280.000.000 total visits, έρωτες, πάθη, μερικοί γάμοι, ιστορίες ζωής, αφιερώματα, είδηση, επικαιρότητα κι ό,τι μπορεί να βάλει ο νους, με επίκεντρο πάντα και παντού τον άνθρωπο. Και τέλος, οι αναγνώστες, εσείς, που με κάθε σχόλιο, κριτική, θετικό feed back, προτάσεις και σχόλιά σας, μας κάνετε να νιώθουμε πως δεν υπάρχει ταβάνι. Φέτος, στο χείλος της δεκαετίας, τιμούμε αυτή μας τη σχέση με τους αρθρογράφους και τους αναγνώστες μας γυρνώντας στην αρχή και τη βάση μας, τον αιώνιο έρωτα! Τον έρωτα, όμως, που ταξιδεύει σε στενά, σε δρόμους, σε πλατείες, σε μύθους και θρύλους, σε γέφυρες και τραγούδια, σε αξιοθέατα και πόλεις όλου το κόσμου. Σας προσκαλούμε σε ένα ταξίδι εξερεύνησης 14 ημερών με τερματικό σταθμό την ημέρα των ερωτευμένων.

10 χρόνια μας έχετε στα πούπουλα, πάμε και στα επόμενα 10 λοιπόν! Και πού ‘στε ακόμη!

Η Ουκρανία είναι μία απ’ τις χώρες που έχουν εξαιρετικά τοπία για να θαυμάσει κανείς. Όσοι όμως αγαπάτε τη φύση κι ειδικά τον συνδυασμό ρομαντισμό και φύση έχετε έναν λόγο ακόμη να την επισκεφθείτε για να θαυμάσετε το τούνελ της αγάπης, ένα υπέροχο μνημείο στην καρδιά της φύσης, το οποίο όπως λέγεται εκπληρώνει κάθε ευχή των ερωτευμένων. Πρόκειται για ένα τούνελ μέσα σ’ ένα δάσος το οποίο ξεχωρίζει για τη φυσική του ομορφιά, το διασχίζει μάλιστα κι ένα τρένο που μεταφέρει ξύλα σε τοπικό εργοστάσιο και το κάνει ακόμη πιο γραφικό. Είναι γνωστό επίσης και με την ονομασία Fontana Di Trevi της Ουκρανίας.

Το τούνελ της αγάπης στο Κλέβαν της Ουκρανίας είναι ένας απ’ τους πιο ρομαντικούς και ταυτόχρονα δημοφιλείς προορισμούς ο οποίος μαγνητίζει τα βλέμματα εξαιτίας της μαγευτικής τοποθεσίας του. Η απόσταση του απ’ το Κίεβο είναι στα 350 χιλιόμετρα κι η διαδρομή είναι στις 3,5 ώρες. Μόλις φτάσετε, το τούνελ της αγάπης, θα σάς συναρπάσει με την ομορφιά του.

 

Το τούνελ της αγάπης στην Ουκρανία. Πηγή εικόνας: omnivagant.com

 

Σύμφωνα με την παράδοση πρόκειται για έναν παλιό σιδηρόδρομο, ο οποίος λειτουργεί ακόμη οπότε τα τρένα τον διασχίζουν εδώ λίγες φορές την ημέρα, σχηματίζοντας μια μαγική σήραγγα από φυλλώδη δέντρα που αναπτύσσονται κατά μήκος του δρόμου. Έχει μήκος 4 χιλιόμετρα. Αν κι είναι όμορφο όλο τον χρόνο, οι πιο δημοφιλείς εποχές για να το επισκεφθείτε είναι απ’ τα τέλη της άνοιξης μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου. Το τούνελ ανακαλύφθηκε πριν από λίγα χρόνια χάρη σε κάποιους τουρίστες που βρέθηκαν εκεί τυχαία, μοιράστηκαν τη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι αμέσως η φωτογραφία έλαβε αρκετά καχύποπτα σχόλια που υποπτεύονταν τη χρήση Photoshop. Αλλά οι πρώτοι ταξιδιώτες που πήγαν εκεί για να δουν την ομορφιά με τα μάτια τους δεν είχαν πια αμφιβολίες.

Υπάρχουν πολλοί θρύλοι που έχουν γραφτεί για το μέρος. Ένας απ’ αυτούς, υποστηρίζει πως κάποτε έγινε καταφύγιο για ένα ζευγάρι ερωτευμένων νέων που διέφευγαν απ’ το κάστρο Klevan. Μια άλλη εκδοχή μιλάει για έναν νεαρό Πολωνό μηχανικό, ο οποίος ερωτεύτηκε μια κοπέλα απ’ το Κλέβαν κι έχτισε μια σιδηροδρομική γραμμή ακριβώς μέσα στο δάσος για να συντομεύσει το δρόμο απ’ το Όρζεφ προς την αγαπημένη του, ωστόσο ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους, σύμφωνα μάλιστα με τους ντόπιους, αυτοί οι άνθρωποι κουβαλούσαν την αγάπη σ’ όλη τους τη ζωή.

 

Πηγή εικόνας: ukraine.ua

 

Άλλη μια εκδοχή υποστηρίζει ότι ο σιδηρόδρομος κατασκευάστηκε κατά τη σοβιετική εποχή για στρατιωτικούς σκοπούς και για μεγαλύτερη μυστικότητα καλύφθηκε απ’ τα δέντρα. Με τον καιρό, ο στρατός έφυγε κι η φύση έμεινε μόνη της. Από τότε, η φύση μεταμόρφωσε τη σήραγγα σ’ ένα πραγματικό θαύμα με μια τοξωτή δομή. Κι όταν μια εμπορική αμαξοστοιχία απ’ το εργοστάσιο επεξεργασίας ξύλου στο Orzhev άρχισε να περνάει καθημερινά απ’ τις γραμμές και να χτυπάει τα κλαδιά των δέντρων και των θάμνων, το σχήμα της έγινε αυτό το οποίο έχει σήμερα.

Σήμερα, είναι ένα μέρος το οποίο λειτουργεί ως μια όμορφη υπενθύμιση του πόσο όμορφη είναι η φύση. Ένα σημείο, το οποίο, ξεπερνά τα φίλτρα των φωτογραφιών και λειτουργεί μόνο του ως καμβάς. Στέκεται πραγματικά μόνο με την απαράμιλλη ομορφιά του, θα μπορούσατε να το θεωρήσετε κι ως το τέλειο ταξιδιωτικό σημείο της Ουκρανίας για να απολαύσετε το μεγαλείο της φύσης.

Η τοποθεσία έχει μια ασυνήθιστη αύρα η οποία θα σάς δώσει την αίσθηση ενός τόπου όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα κι οι καρδιές ενώνονται. Θ’ ακούσετε διάφορες πεποιθήσεις σχετικά με τη σήραγγα και τις ιδιαιτερότητές της. Τα ντόπια ζευγάρια πιστεύουν ότι ένα φιλί στο τούνελ θα ενισχύσει την αγάπη σας για μια ζωή κι αν στις ράγες αγκαλιαστείτε, δε θα χωρίσετε ποτέ.

 

Πηγή εικόνας: assets.bucketlistly.blog

 

Ο σιδηρόδρομος εκτείνεται περίπου στα 4 μίλια γραμμής από το Klevan στο Orzhiv, δύο μικρές, γραφικές πόλεις της Ουκρανίας, τις οποίες μπορείτε να εξερευνήσετε αφού περιηγηθείτε στο τούνελ. Σίγουρα η ταξιδιωτική σας εμπειρία στην Ουκρανία θα είναι μοναδική μετά απ’ αυτή την περιήγηση.

Αξίζει να επισκεφθείτε το τούνελ της αγάπης, το οποίο θεωρείται ως μία υπενθύμιση ότι όταν η αγάπη συνδυάζεται με τη φύση τ’ αποτελέσματα θα σάς μαγνητίσουν. Φυσικά, μην αμελήσετε να τραβήξετε μοναδικές φωτογραφίες με το φόντο σας να είναι ένα πανέμορφο σκηνικό πρασίνου. Αφιερώστε χρόνο για να εξερευνήσετε αυτό το ταξιδιωτικό διαμάντι μαζί με άλλα εκπληκτικά τοπία της Ουκρανίας και σίγουρα η εμπειρία κι η θέα θα σάς αποζημιώσει.

Αν θέλεις να δώσεις ένα κρυφό hint για το ταξίδι που θέλεις να κάνετε με το ταίρι σου, μη διστάσεις! Στείλε ραβασάκι.

Συντάκτης: Μαριάννα Χατζή
Επιμέλεια κειμένου: Ανδρέας Πετρόπουλος