Ανακοινώνεται ότι έρχεται Λούνα Παρκ στη πόλη σου. Κάθε πιτσιρίκι έχει ξετρελαθεί. Περιμένουν πώς και πώς τη μέρα που θ’ ανάψουν τα φώτα και η μεγάλη ρόδα θα αρχίσει να γυρίζει, το καρουζέλ θ’ ανάψει κάθε μικρό του λαμπάκι και τα αλογάκια θα πάρουν ζωή.

Γιατί όμως οι μεγάλοι δεν έχουν τον ίδιο ενθουσιασμό; Δε γίνεται να ξεχνάς ένα μέρος, όπου όταν ήσουν μικρό παιδί διασκέδαζες με την ψυχή σου. Που μόλις περνούσες την πόρτα του ένιωθες λες και είσαι σε έναν επίγειο παράδεισο. Ένα μέρος γνώριμο για κάθε άνθρωπο, που πάντα έχει τις πόρτες του ανοικτές για όλους. Πώς γίνεται να ξεχαστεί αυτό το μέρος; 

Ναι, μπορεί να έχουν μεγαλώσει πιθανότατα, να είναι 20 χρονών, μπορεί να έχουν κάνει ακόμα και οικογένεια κι όντως μπορεί να έχουν λίστες ατελείωτες από ευθύνες που τους κυνηγούν. Παρόλα αυτά όμως, το Λούνα Παρκ θα σου χαρίσει στιγμές ξεγνοιασιάς. 

Μπορείς να πας με τη σχέση σου. Να δημιουργείτε καινούριες στιγμές, να κάνετε κάτι διαφορετικό που δεν το κάνουν όλα τα ζευγάρια στις μέρες μας. Να μπείτε μαζί σε τρενάκια τρόμου και να κοροϊδεύετε ο ένας την τρομαγμένη φάτσα του άλλου. Να πάτε στα συγκρουόμενα και να κοντάρεστε για το ποιος είναι ο καλύτερος οδηγός.

Πολλές φορές έχουμε δει στα Λούνα Παρκ ηλικιωμένα ζευγαράκια να είναι με τα εγγόνια τους. Τους παρατηρήσατε ποτέ, να δείτε με πόση λαχτάρα βλέπουν τα εγγονάκια τους να παίζουνε κι ότι θα έδιναν τα πάντα για να μπορούσαν να παίξουν κι αυτοί; Παρόλα αυτά όμως, και πάλι εκστασιάζονται από την κίνηση των παιχνιδιών, τα γέλια των μικρών παιδιών, τις φωνές τον μαμάδων που τσιρίζουν στα παιδιά που τρέχουν εδώ κι εκεί ενθουσιασμένα κι από τις μεγάλες παρέες που δεν ξέρουν από πού να πρωτοξεκινήσουν.

Όντως μπορεί το Λούνα Παρκ να το έχουμε συνδέσει στο υποσυνείδητό μας με την παιδική ηλικία. Κι όμως όχι. Όταν περνάς μια δύσκολη μέρα, μόνο και μόνο στη σκέψη εκείνης της ξεγνοιασιάς, σου έρχονται αμέτρητες αναμνήσεις. Κάπου εκεί, μέσα στις αναμνήσεις, ελπίζεις να μπορούσες να τα ξανακάνεις όλα από την αρχή.

Ποιος όμως ορίζει ηλικία στη συγκεκριμένη διασκέδαση; Κανείς. Όλοι μας μπορούμε να περάσουμε υπέροχα, ασχέτως της ηλικίας μας. Αυτό έχει να κάνει με το πώς νιώθουμε. Όλοι μας έχουμε ένα παιδί κρυμμένο μέσα μας. Το θέμα είναι να το βγάζουμε προς τα έξω μερικές φορές και να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα που μας βαραίνει. Και όλοι μας πρέπει να νιώθουμε λίγο παιδιά μερικές στιγμές.     

 Επιμέλεια Κειμένου Λουκίας Χριστδούλου: Σοφία Καλπαζίδου   

Συντάκτης: Λουκία Χριστοδούλου