Σπαζοκεφαλιάζεις, αγχώνεσαι και δεν έχεις βρει ακόμη μετά από ώρες σκέψης ποια θα είναι αυτή η “juicy” δραστηριότητα που θα ανανεώσει την καθημερινότητά σας με το ταίρι και θα βαρέσετε βαθύ κόκκινο από εκεί που δεν το περίμενες. Χειμώνας έρχεται, κρύο προβλέπω, κατέβασε και καμιά διπλή κουβερτούλα σιγά-σιγά. Καλό το έξω, αλλά όπως και να το κάνεις εποχές σαν αυτή το σπίτι σε βλέπει περισσότερο και δεν μπορεί παρά να έχει βαρεθεί να κάνεις τα ίδια και τα ίδια. Ακόμη πιο βαρετό βέβαια έχει καταντήσει το σπίτι για σένα. Όχι, δε χρειάζεται να κάνεις ολόκληρη ανακαίνιση. Ήρθε όμως η ώρα να φέρεις τα πάνω κάτω! Το κυριότερο; Σε όλο αυτό δε θα είσαι  μόνος/η σου.

Καλύτερη παρέα από το ταίρι δεν υπάρχει στην συγκεκριμένη περίπτωση, αφού μαζί θα αξιοποιήσετε κάθε γωνιά του σπιτιού! Ήρθε η ώρα να αποφασίσετε από κοινού για τα νέα spot σας. Κι αν σας ξεφύγει και κανένα, δεν έγινε κάτι. Προλαβαίνεις πριν τις νέες προσθήκες να συμπληρώσεις κι άλλα στη λίστα σου. Πρόκειται για ένα καθαρά ερωτικό παιχνίδι που δε χρειάζεται πολλές ερωτήσεις.

Πρώτη σου δουλειά προφανώς και δε θα είναι να τρέξετε μαζί σε κάποιο κατάστημα για αγορές. Μονότονο και συνηθισμένο! Με λίγα λόγια, μακριά από το ζητούμενό μας. Γεμίστε τα ποτήρια με το κατάλληλο κρασί και καταλήξτε από κοινού ποια είναι αυτά που έχετε «λιώσει» στο σπίτι! Ώρα να τα βάλετε προς απόσυρση και το αμέσως επόμενο λεπτό να προχωρήσετε σε έρευνα αγοράς. Χαζέψτε όσα θα αντικαταστήσουν τα παλιά και διαλέξτε τα επιχειρηματολογώντας καθένας ξεχωριστά για τη «χρησιμότητά» τους. Για παράδειγμα, αν τον καινούριο καναπέ τον θες πιο ευρύχωρο, θα έχεις τους λόγους σου, τους οποίος δεν πρέπει μόνο να αναφέρεις…

Πέρα από τα έπιπλα, γνωρίζετε κι οι δύο πολύ καλά πως οι τοίχοι σε ένα σπίτι μπορεί να αλλάξουν την ατμόσφαιρα. Ίσως να μην τους ταιριάζει το χρώμα που δεν αποφασίζεις να αλλάξεις κι εγώ δεν ξέρω από πότε. Πέρα από το βάψιμο με καινούριο χρώμα -ερωτικό κατά τα δεδομένα σας- μπορείς να κάνεις κάτι πιο ιδιαίτερο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε κάτι που σας εξιτάρει λίγο παραπάνω, που σας φτιάχνει τη μέρα, τη διάθεση και την ατμόσφαιρα. Ε, ήρθε η ώρα να αποτελέσει την ταπετσαρία σας. Είναι πρακτικά αδύνατον να τρέχεις συνέχεια να βρεις την ίδια ή παρόμοια θέα που απολαμβάνετε στο έπακρο όταν θέλετε να περάσετε ένα βράδυ μαζί. Εννοείται πως θα συμβαίνει κι αυτό, είναι απόλυτα υγιές κι έξαλλο ταυτόχρονα. Αλλά εδώ μιλάμε για level up που σίγουρα θα φέρει φρέσκα αποτελέσματα και τεχνικές γεμίζοντας αισθησιασμό τον δικό σας χώρο.

Και μιας και μιλάμε για ατμόσφαιρα, ας μην ξεχάσουμε κάτι κλασικό. Κεριά, κεριά, κεριά. Όχι ότι να ‘ναι, επειδή απλώς πρέπει να μην ξεφύγεις από τα συνηθισμένα. Τα αρώματα και οι μυρωδιές σε ένα δωμάτιο έρχονται και δένουν με την όλη κατάσταση. Δεν αρκούν όμως τα κεριά που τυχαία τοποθετείς στο καλάθι σου για να το παίξεις ρομαντικός/ή πότε-πότε. Ευκαιρία να πάτε μαζί και να επιλέξετε ποια σας αρέσουν περισσότερο. Μην το γελάς καθόλου! Προχωρημένο, αλλά καθόλου δύσκολο, να φτιάξετε το δικό σας αρωματικό χώρου σε κάποιο κατάστημα, με συστατικά που φέρνουν παθιασμένες αναμνήσεις και ξυπνούν συναισθήματα. Δεν το κάνουν όλοι κάθε μέρα αυτό…

Σίγουρα δε θα μπορούσα να παραλείψω τον φωτισμό. Σημαντικός και άκρως αισθησιακός! Σποτάκια στο σπίτι με το φως να απλώνεται στα σκοτεινά σημεία κρατώντας το ενδιαφέρον της «αποκάλυψης» αμείωτο. Φως που θα πορτοκαλίζει και θα έχει θερμές νότες που θα κάνουν το κλίμα ζεστό και ιδανικό για την αναζωπύρωση του ερωτισμού σας. Τώρα, αν το πορτατίφ είναι μεγάλο ή μικρό, χειροποίητο ή μη, έχει περίεργο σχήμα, δεν πρέπει να σας απασχολεί. Ξέρεις πού να εστιάσεις. Κι αν όχι ζήτα τη βοήθεια του/της συντρόφου σου για τα «πρακτικά».

Εξίσου σημαντική είναι η προσθήκη διακοσμητικών που θα ταιριάζουν στα γούστα και τα ενδιαφέροντα και των δυο σας. Μπορεί ακόμη να υπάρχουν διαφορετικές πινελιές στο σπίτι που να αναδεικνύουν τι ανταποκρίνεται καλύτερα στο στιλ του καθενός. Το να επιλέξετε εσείς τα αντικείμενα στον χώρο σας θα σας κάνει να νιώσετε οικεία και ζεστά κι αυτή η ζεστασιά θα αποτελέσει ιδανική προθέρμανση για τη συνέχεια. Έτσι, το ταίρι μπορεί σε ξεναγήσει στον δικό του κόσμο και να ανακαλύψεις στοιχεία που δε γνώριζες για την προσωπικότητά του.

Μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε μικρές αλλαγές στο σπίτι σας για να νιώσετε όμορφα και ν’ ανεβάσετε τη μεταξύ σας ένταση. Έτσι, θα ανυπομονείτε να βρεθείτε οι δυο σας στον χώρο που έχετε διαμορφώσει αποκλειστικά για σας κι όλα τα υπόλοιπα θ’ ακολουθήσουν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια…

Συντάκτης: Γεωργία Ρουμελιώτη
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.