Θυμάμαι ακόμα τη στιγμή που γύρισα πρώτη φορά να σε κοιτάξω. Παρατήρησα κάθε σου κίνηση κι αναρωτήθηκα πώς γίνεται να εκπέμπεις τόση γοητεία. Κι εκεί που νόμιζα πως μόνο εγώ είχα κολλήσει το βλέμμα μου πάνω σου, κατάλαβα πως εσύ ήδη με κοιτούσες και είχες καταλάβει πολύ νωρίτερα όλα αυτά που εγώ πρώτη φορά συνειδητοποιούσα. Είχες νιώσει ότι εσύ κι εγώ θα καταλήγαμε μαζί.

Δε βρίσκω λέξεις να περιγράψω το πρώτο άγγιγμα, το πρώτο χάδι, την ασφάλεια που ένιωθα κάθε φορά που σε άκουγα να ανεβαίνεις τις σκάλες του σπιτιού. Ένιωθα πως μαζί θα ζούσαμε κάτι μοναδικό, κάτι που όμοιό του δεν είχα ξαναζήσει. Ήρθες και μου έδειξες τη φωτεινή πλευρά της ζωής, την πιο ανέμελη, και με βοήθησες να ξεφύγω από την καθημερινότητα. Κι αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, θα ζούσα ξανά και ξανά εκείνες τις στιγμές που πλάι σου ένιωθα ελεύθερη.

Και ξαφνικά ήρθε το τέλος. Κάπως άδοξα και απελπιστικά γρήγορα. Τότε ήταν που ύψωσα τείχη και γκρέμισα τις γέφυρες που χτίσαμε με τόσο πάθος και έρωτα. Κι ο εγωισμός έγινε πιόνι σε μια σκακιέρα που σαν βασίλισσα σε θυσιάζω, χωρίς καν να απειλείσαι. Σαχ! Το παιχνίδι αντί να τελειώσει τώρα αρχίζει. Αδρεναλίνη κι εγωισμός, μα η αγάπη πάντα εκεί. Να σε βλέπω να με κοιτάς, να πεθαίνω να σε πλησιάσω, μα να ακολουθεί αυτή η καταραμένη σιωπή.

Και μετά πάλι απ’ την αρχή. Μονίμως σε Σαχ! Ένα αρρωστημένο παιχνίδι που δεν μπορείς να γυρίσεις υπέρ σου. Ανταλλάσσω τον βασιλιά για έναν ίππο! Και κάνω πρωταγωνιστές κομπάρσους, μήπως και κάποιος γίνει εσύ και πάρει τη θέση σου. Μα κανένας δε σου μοιάζει. Και κανένας δε νιώθω να με κοιτά και να λιώνει, να με αγγίζει και κάθε φορά να με κάνει να νιώθω σαν να ‘ναι η πρώτη.

 

 

Αγάπη σημαίνει να καταφέρνεις να συγχωρείς. Να προσπαθείς να καταλάβεις όσα κάνει ο άλλος, όσα σου λέει. Να νιώθεις ότι τον χάνεις και να τον αφήνεις να φύγει, αν αυτό είναι που θα τον κάνει να νιώσεις ελεύθερος. Ερωτευμένη ήμουν μόνο μαζί σου. Γυρνούσα σε σένα κάθε φορά που ήθελα να νιώσω ασφάλεια και ήσουν εκεί για να με κάνεις να νιώθω ότι μπορώ να κατακτήσω τον κόσμο. Έψαχνες σε μένα την επιβεβαίωση, να σου πω ότι πιστεύω σε σένα, ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Όχι γιατί δεν μπορούσες να ζήσεις χωρίς αυτό, αλλά γιατί η αξία να το ακούσεις από μένα ήταν διαφορετική.

Έψαχνα να βρω κάποιον που να ‘ναι εσύ. Λες και είναι εύκολο κάποιος να σε αντικαταστήσει. Τη δική σου θέση δεν μπορεί να την πάρει κανένας. Δεν ξέρω αν ποτέ κάποιος θα μ’ αγαπήσει όπως εσύ. Ξαφνικά, ξυπνάω από τον λήθαργο που είχα πέσει τόσο καιρό. Γκαμπί της βασίλισσας. Θυσιάζω τον ίππο για να σκεφτώ πώς θα σε κάνω και πάλι δικό μου. Γδύνω την ψυχή μου μπροστά σου. Δεν αντέχω να με αγγίζει άλλος πέρα από εσένα.

Είμαι δική σου! Ρουα ματ! Αυτή τη φορά το παιχνίδι είναι δικό μας. Δεν είμαστε αντίπαλοι που κοιτάνε πώς να αλληλοσκοτωθούν, αλλά ερωτευμένοι που διψάνε να ζήσουν όλα αυτά που φανταστήκαμε -κι ας μην τα είπαμε ποτέ ο ένας τον άλλο. Αρκεί να με κοιτάς όπως την πρώτη φορά. Αρκεί να με αγαπάς όπως τότε.

Συντάκτης: Βαρβάρα Αθανασίου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.