movie2

Το γεγονός ότι οι φίλοι είναι ό,τι καλύτερο σού έχει συμβεί, το ξέρεις ήδη. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι πάνω στους οποίους μπορείς να βασιστείς και που θα είναι παρόντες σε κάθε ευχάριστη ή δυσάρεστη στιγμή της ζωής σου. Εκείνοι που μ’ έναν τρόπο μαγικό θα έχουν πάντα την καλύτερη ιδέα για να σε κάνουν να ξεχαστείς μετά από μια δύσκολη μέρα και να σε βοηθήσουν ν’ επικεντρωθείς στο αστείρευτο γέλιο που θα σου προσφέρουν έστω και δύο ώρες μαζί τους.

Σ’ αυτό το σημείο να αναφέρουμε λοιπόν ότι μια πραγματική φιλία, είναι αυτή η οποία καθορίζει ποιοι είμαστε, μας δίνει ταυτότητα. Όταν βρίσκεσαι μέσα σ’ αυτή έχεις το αίσθημα ότι κάτι λειτουργεί πραγματικά σωστά. Και αυτοί οι αληθινοί και υποστηρικτικοί φίλοι με τα χρόνια γίνονται οικογένεια και ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλον πότε έχεις ανάγκη από γέλιο, ξεκούραση και χαλαρές στιγμές.

Έτσι λοιπόν συμβαίνει και τη μέρα που όλα πάνε στραβά και δεν ξέρεις για ποιο λόγο να πρωτογκρινιάξεις. Τότε ξέρεις λοιπόν, πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σινεμά με τα φιλαράκια. Και δεν το ξέρεις μόνο εσύ αλλά το αναγνωρίζουν φυσικά κι εκείνα. Και πρόσεξε, δε βλέπεις μια οποιαδήποτε ταινία, βλέπεις εκείνο το θρίλερ με 2 αστεράκια στις κριτικές -και πολύ σου βάζω.

Γιατί αυτή η ταινία δε θα σε κάνει να φοβηθείς, και αν αυτό συμβεί, τότε σίγουρα κάποιος από τους θεατές θα έχει την πιο διασκεδαστική αντίδραση μ’ αποτέλεσμα να γελάσεις με την ψυχή σου και να το σχολιάζεις δυο εβδομάδες με τους φίλους. Κι αν είσαι εσύ αυτός με την εξτρίμ αντίδραση, τότε το πράγμα γίνεται ακόμα καλύτερο. Θα σχολιάζεις εκείνα τα υπέροχα jump scares αλλά μετά θα σε κάνουν να γελάς κι αυτά με τη σειρά τους με το πόσο κακοστημένα είναι πολλές φορές.

Και πρόσεξε ξανά, δεν πρέπει να δεις την ταινία σε σπίτι. Εδώ πρέπει να ζήσεις όλη τη σωστή εμπειρία του σινεμά. Θέλεις την τεράστια εικόνα, τον ήχο που θα ακούγεται από παντού ακόμα και τις ενοχλητικές διαφημίσεις στην αρχή -που μεταξύ μας μπορεί να σνoμπάρεις, αλλά βοηθάν να σταμπάρεις και καμιά επόμενη ταινία. Επίσης θέλεις και την εμπειρία του σινεμά για έναν και μοναδικό λόγο: Για εκείνα τα ποπ κορν που σου σπάνε τη μύτη και τα νάτσος με την κόκα κόλα -εντάξει εκείνη την ημέρα δε χρειάζεται να μετράς θερμίδες.

Οι φίλοι μας, -οι πραγματικοί φίλοι μας- πάντα θα βρίσκουν τρόπους να μας συμπαραστέκονται, να μας φροντίζουν και να μας αγαπάνε ακόμα και όταν εμείς νομίζουμε ότι δεν έχουν τον χρόνο ή δεν μπορούν να το κάνουν. Όσο και αν κάτι δείχνει πέρα από τις δικές τους δυνάμεις, αυτοί θα βρουν τη λύση για όλα. Θα είναι εκεί, αρωγοί και συνοδοιπόροι στις δύσκολές μας στιγμές. Και ας μην το καταλαβαίνουμε εμείς εκείνη την ώρα, φτάνει που το αφουγκράζονται αυτοί. Φτάνει που ξέρουν πότε είμαστε στις μαύρες μας κι έχουν έτοιμα τα εισητήρια για το σινεμά και το φαγητό έπειτα.

Άλλωστε αυτό δεν είναι το νόημα; Να έχουμε φιλαράκια που να γουστάρουν μαζί μας και στα απλά, τα μικρά και τα καθημερινά πράγματα της ζωής, όπως ας πούμε ένα κακό θρίλερ στο σινεμά.

Συντάκτης: Βαρβάρα Αθανασίου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου