Το σπίτι που μέχρι πρότινος συζούσατε, τώρα έχει αδειάσει από την παρουσία του πρώην –πλέον– συντρόφου σου. Τα πράγματά του έπαψαν να πιάνουν χώρο στη ντουλάπα σου κι όσο περνάει ο καιρός συνειδητοποιείς πως πλέον είσαι μόνος. Ο πρώτος πόνος του χωρισμού έχει περάσει κι αν εξαιρέσεις κάποιες στιγμές που αναπολείς τις στιγμές σας και σου λείπει λίγο η παρουσία του, είναι καιρός να πας παρακάτω.

Η περίοδος που κλεινόσουν σπίτι, η εσωστρέφεια που βίωνες κι η μοναχικότητα που σε χαρακτήριζε, ήρθε η ώρα να γίνουν παρελθόν. Ξεκινάς, λοιπόν, δειλά-δειλά, να βγαίνεις πιο συχνά με τις παρέες σου, να περιποιείσαι και πάλι τον εαυτό σου έτσι όπως του αξίζει και να ξαναβγαίνεις δυναμικά στον κοινωνικό περίγυρο. Αρχίζεις, ουσιαστικά, να στοχοθετείς τη ζωή σου ξανά, έτοιμος ν’ αντιμετωπίσεις τις νέες προκλήσεις που σου φέρνει.

Και κάπως έτσι, μια νέα γνωριμία έρχεται να ταράξει την ήρεμη μοναχική ζωή σου και να σου υπενθυμίσει τις ανάγκες που έχει το σώμα σου, αλλά κι η ψυχή σου για νέα σκιρτήματα και στιγμές γεμάτες πάθος, πόθο και έρωτα. Συνειδητοποιείς ότι γουστάρεις πραγματικά τη νέα αυτή κατάσταση στη ζωή σου, το χαμόγελο έχει επιστρέψει και παγιωθεί στο πρόσωπό σου κι ό,τι υπήρξε πριν, πρέπει να μείνει στη θέση που ανήκει -στο παρελθόν.

Και κάπου μέσα στη φλόγα που φέρνει ο έρωτας, το σεξ είναι θέμα χρόνου. Ανυπομονείτε να βρεθείτε μόνοι σας, μακριά απ’ όλους κι απ’ όλα για να εκφράσετε ο ένας πάνω στο σώμα του άλλου όλα τα συναισθήματα κι απωθημένα που σας δημιουργεί η επαφή σας.

Το ραντεβού ορίζεται στο σπίτι σου. Πιάνεις τον εαυτό σου να έχει ένα πρωτόγνωρο άγχος. Όχι για την ίδια την επαφή, ούτε γιατί αμφιβάλλεις για το αν το θέλεις τόσο πολύ. Αγχώνεσαι όμως για το αν και κατά πόσο είναι εύκολο να κάνεις σεξ στο σπίτι που μέχρι πρότινος συζούσες τόσο καιρό με τον άνθρωπο που είχες επιλέξει να μοιραστείς τη ζωή σου. Τα σεντόνια ναι μεν έχουν κρυώσει από την τελευταία φορά, δεν παύει όμως ο χώρος να είναι ακόμη γεμάτος αναμνήσεις, τόσο από έναν μεγάλο έρωτα, όσο κι από την ίδια τη ρουτίνα που η συγκατοίκηση δημιούργησε.

Οι επαφές είχαν για καιρό συγκεκριμένα αρώματα, συγκεκριμένη υφή, ακολουθώντας μια πεπατημένη από την οποία πρέπει πλέον να αποδεσμευτείς. Είναι αυτό που λέμε, το γνώριμο, το οικείο, το κάτι δικό σου που το γνώριζες καλά και σου δημιουργούσε αυτό το αίσθημα της ασφάλειας. Είναι καιρός, όμως, τώρα πια να αφήσεις όλα αυτά πίσω σου και να παραδοθείς στο καινούριο, που κάνει τα πόδια σου και πάλι να τρέμουν. Το ξέρεις αυτό, έτσι δεν είναι;

Άσε, λοιπόν, στην άκρη τις αναστολές, φτιάξε τον χώρο σου έτσι όπως σε κάνει εσένα να νιώθεις άνετα σ’ αυτόν, δημιούργησε την ατμόσφαιρα που έχεις στο μυαλό σου, κι άσε τα υπόλοιπα απλά να συμβούν. Όλα είναι θέμα χημείας. Πάρε αγκαλιά τον νέο σύντροφό σου, απόλαυσε τη μυρωδιά του σώματός του, βυθίσου στα φιλιά και τα χάδια σας και άσε τα σώματά σας να σας πάνε εκεί που πολύ καλά ξέρουν. Αφέσου να το ζήσεις, να το γευτείς και να το απολαύσεις.  Άδειασε το μυαλό σου από περιττές σκέψεις που δε σε βγάζουν πουθενά, συγκεντρώσου στο παρόν και απόλαυσε τη μαγεία της στιγμής.

Συντάκτης: Μαρία Χαρδαλιά
Επιμέλεια κειμένου: Μάιρα Τσιρίγκα