

Είτε γυναικείο είτε αντρικό, το σώμα μας αποτελούσε, αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί πάντα ένα όμορφο μυστήριο από το οποίο αδιαμφισβήτητα θα μαθαίνουμε όσο ζούμε. Ίσως δυσκολεύεσαι να εξηγήσεις τι συμβαίνει στο ίδιο σου το σώμα, πόσο μάλλον να βγάλεις άκρη και με του άλλου φύλου. Κι ενώ κάτι τέτοιο είναι δυνατό να συνεχίζεται για αιώνες, ας προσπαθήσουμε να μειώσουμε τη λίστα με τα πράγματα που ενδεχομένως να είναι μυστήριο για το αντρικό σώμα, ρίχνοντας μια κλεφτή ματιά στα 10 πιο κάτω ενδιαφέροντα γεγονότα:
1. Λόγος ύπαρξης των θηλών
Το ότι οι θηλές στους άντρες δεν έχουν την ίδια βιολογική χρησιμότητα με αυτή των γυναικών (να θρέψουν ένα βρέφος), το γνωρίζουμε. Το ότι και οι θηλές των αντρών έχουν νευρικές απολήξεις που μπορούν να προκαλέσουν διέγερση, είναι κάτι πιο σπάνιο μα μπορεί να συμβεί. Το γιατί υπάρχουν όμως, είναι καθαρά θέμα σταδίου ανάπτυξης του εμβρύου, αφού οι θηλές σχηματίζονται στο έμβρυο την 4η με 5η βδομάδα κύησης, προτού παρουσιαστούν ακόμη τα χρωμοσώματα X και Y, με βάση τα οποία γίνεται και η βιολογική διάκριση.
2. Showers Vs Growers
Οι συγκεκριμένοι δύο όροι αναφέρονται στο πόσο πολύ μπορεί ένα ανδρικό μόριο να μεγαλώσει όταν είναι σε στύση, σε σύγκριση με τη φάση κατά την οποία βρίσκεται σε χαλάρωση. Άντρες οι οποίοι κατά τη στύση παρατηρούν μικρότερη αλλαγή στο μέγεθός τους, ανήκουν στην κατηγορία των showers, ενώ αυτοί που παρατηρούν μεγαλύτερη αλλαγή, στους growers. Έρευνα του 2018 κατέδειξε πως οι growers (26% των συμμετεχόντων) παρουσίασαν μέση αλλαγή 5,3cm ενώ οι showers 3,1cm, χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει το τελικό μέγεθος σε πλήρη στύση.
3. Αντίληψη χρωμάτων
Η δομή του ματιού των αντρών είναι αυτή που οφείλεται για το ότι οι γυναίκες βλέπουν ποικίλες αποχρώσεις του κάθε χρώματος ενώ οι άντρες μόνο μία. Πιο συγκεκριμένα, οι άντρες έχουν λιγότερους κώνους αμφιβληστροειδούς στα μάτια τους, αφού αυτοί βρίσκονται στο χρωμόσωμα X το οποίο οι γυναίκες διαθέτουν δύο ενώ οι άντρες μόνο ένα. Η περισσότερη τεστοστερόνη όμως που διαθέτουν στον οπτικό τους φλοιό τους επιτρέπει να αισθάνονται τη φωτεινότητα πιο έντονα και καλύτερα από τις γυναίκες.
4. Η στύση είναι εφικτή από τη μήτρα
Από την 16η κιόλας εβδομάδα κύησης, έχουν παρατηρηθεί μετρήσεις οι οποίες αποδεικνύουν μεγέθυνση του μορίου σε έμβρυο ενώ αυτό βρίσκεται στη μήτρα. Βέβαια, γιατροί εξηγούν πως αυτή η αντίδραση του συγκεκριμένου οργάνου δεν πρέπει να μεταφράζεται με ερωτικό τρόπο, αφού δεν είναι αποτέλεσμα ερωτικής διέγερσης. Θεωρείται μια αντίδραση σε αγγίγματα που μπορεί να βιώνει το έμβρυο στο συγκεκριμένο σημείο ενώ βρίσκεται μέσα στη μήτρα.
5. Toilet spray
Δεν είναι μόνο ζήτημα δικής τους απροσεξίας ή απουσίας καλών τρόπων το ότι πολλές φορές η λεκάνη μοιάζει με «πεδίο μάχης». Ενώ αυτό που οι περισσότερες γυναίκες νομίζουν ή φαντάζονται είναι πως αφού υπάρχει ένα «εργαλείο» κατεύθυνσης των ούρων προς τη λεκάνη, αυτό θα το έκανε πιο εύκολο, στην πράξη η έξοδος των ούρων από την ουρήθρα δεν ακολουθεί απόλυτα γραμμική πορεία, όπως π.χ. το νερό που τρέχει ομαλά από μία βρύση. Μάλλον μοιάζει καλύτερα σαν ένα σπρέι υγρών και σταγονιδίων που ακολουθούν κάθε κατεύθυνση, κάτι που εξαρτάται κι από την ανατομία του κάθε άντρα καθώς και την ταχύτητα των ούρων.
6. Στύση και ούρηση σημειώσατε 0-1
Πιθανότατα να έχουμε ακούσει αρκετούς άντρες να λένε ότι τους είναι δύσκολο να ουρήσουν ενώ βρίσκονται παράλληλα σε στύση. Μάλιστα είναι σύνηθες αυτό να είναι όχι απλώς δύσκολο, αλλά πολλές φορές και ακατόρθωτο μέχρι να υποχωρήσει η στύση, ενώ ο χρόνος που χρειάζεται να παρέλθει για να το καταφέρουν μπορεί να ανέρχεται μέχρι και στα δύο ή πέντε λεπτά. Αυτό συμβαίνει διότι με σκοπό να αποφευχθεί η πιθανότητα εισόδου του σπέρματος μέσα στην ουροδόχο κύστη, ο σφιγκτήρας της ουρήθρας συσπάται και σφίγγει. Αυτή όμως η αντανακλαστική κίνηση δεν εμποδίζει μόνο την είσοδο του σπέρματος στην ουροδόχο κύστη, αλλά παράλληλα εμποδίζει και τα ούρα να περάσουν μέσα από αυτήν, για όσο διαρκεί η στύση.
7. Πέντε συν 1 χρήσεις του «foreskin»
Κι αν ακόμη διερωτόμαστε σε τι ακριβώς χρησιμεύει η ύπαρξη του foreskin, υπάρχουν έξι συνολικά βιολογικές χρήσεις: α) Προστατεύει την κεφαλή του μορίου όταν βρίσκεται σε χαλαρότητα, από τριβές και φθορά β) Παρέχει διέγερση κατά την ερωτική δραστηριότητα, αφού διατηρεί άμεση επαφή με την ευαίσθητη βάλανο γ) Η βλεννογόνος μεμβράνη της βοηθά στη λίπανση της βαλάνου και στην αύξηση της ευαισθησίας δ) Παρέχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση που προέρχεται απευθείας από αυτήν αφού έχει υψηλότερη συγκέντρωση νευρικών απολήξεων ε) Λειτουργεί σαν φυσικό αντιμικροβιακό σύστημα αφού βοηθά στο να διατηρηθεί η βάλανος καθαρή στ) Βοηθά να συγκρατούνται φυσικά λιπαντικά υγρά κατά την επαφή. Covered?
8. Το στοματικό χαρίζει μεγαλύτερη στύση
To στοματικό διεγείρει περισσότερες νευρικές απολήξεις με αποτέλεσμα αυτό να επιμηκύνεται περισσότερο, τόσο σε μήκος όσο και σε πάχος, απ’ ό,τι κατά τη διάρκεια της διείσδυσης ή όταν χρησιμοποιούνται χέρια. Αυτό έχει να κάνει τόσο με την αίσθηση της γλώσσας και του στόματος αλλά και την επίδραση που έχει στο μυαλό η ιδέα του στοματικού, κάτι που επιβεβαιώνεται κι από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1,661 συμμετέχοντες σε πανεπιστήμιο της Indiana.
9. Ροχαλίζουν περισσότερο;
Με τους μεγαλύτερους ανατομικά αεραγωγούς τους, αλλά και το γεγονός πως αυτοί τείνουν να αλλάζουν πιο αισθητά μεταξύ καθιστής ή ξαπλωτής θέσης, οι άντρες είναι πιο πιθανό να ροχαλίζουν περισσότερο κι εντονότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας απ’ ό,τι μια γυναίκα. Σε έρευνα της Αμερικανικής Ακαδημίας Ύπνου διαφάνηκε πως περίπου το 40% των αντρών ροχαλίζουν τακτικά ενώ το αντίστοιχο ποσοστό γυναικών ανέρχεται μόνο στο 24%.
10. Fun facts about beard
Ένας άντρας που διατηρεί μούσι, αφιερώνει κατά μέσο όρο 3.350 ώρες της ζωής του να το ξυρίζει και να το περιποιείται, χρόνος που αντιστοιχεί σε 140 συνολικά ημέρες. Η περιοχή της γενειάδας μπορεί να έχει μέχρι και 15 χιλιάδες θύλακες τρίχας, ενώ η τρίχα μεγαλώνει 0.3mm ανά εικοσιτετράωρο και έχει σχεδόν διπλάσια διάμετρο από την τρίχα του κεφαλιού, εξού και είναι πιο σκληρή. Το σημείο αυτό είναι πολλές φορές το πρώτο στο οποίο ο άντρας αρχίζει να εμφανίζει τρίχες κατά τη περίοδο της εφηβείας, πριν ακόμη και από τις τρίχες στην ηβική περιοχή.
Θέλουμε και τη δική σου άποψη!
Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου