Οι ενέργειες είναι μία μυστήρια κατάσταση, θέλουν πολλή προσπάθεια να τις νιώσεις αλλά φτάνει μία στιγμή για να τις αντιληφθείς. Όλοι κουβαλάμε από μία ή και περισσότερες αν είμαστε απ’ τους τυχερούς.

Αυτές οι ενέργειες για να μην τα πούμε και πολύ επιστημονικά -γιατί κανείς δεν το θέλει- είναι αυτό που λέμε η «αύρα». Είναι αυτό που δρα σαν μαγνήτης κι έλκει τους σωστούς ή τους λάθος ανθρώπους γύρω μας. Η αύρα μας, ο αέρας μας, η υπόστασή μας η ίδια, είναι μοναδικές έννοιες για κάθε άνθρωπο.

Η μόνη ομοιότητα που συναντάμε μεταξύ των ανθρώπινων υπάρξεων είναι αυτό που εκπέμπουν, τ’ οποίο τις περισσότερες φορές μοιάζει τρομερά σ’ αυτό που έχει τραβήξει ο μαγνήτης τους. Πώς γίνεται αυτό; Είναι απλό.

Αν ένας άνθρωπος για παράδειγμα είναι αισιόδοξος κι εκπέμπει αισιοδοξία και θετική ενέργεια, εκπέμπει στον περίγυρό του ανθρώπους με θετικά πρόσημα κι όμορφη αντιμετώπιση των αδιέξοδων της ζωής. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτός ο αισιόδοξος άνθρωπος μόνο αυτό μπορεί ν’ αναγνωρίσει γύρω του, αυτό ξεχωρίζει στους άλλους γιατί αυτό ξέρει και σ’ αυτό είναι μαθημένος. Σπάνια θα τον δεις να έχει κοντά του ανθρώπους αρνητικούς κι απαισιόδοξους γιατί δε γνωρίζει αυτές τις λέξεις. Επομένως ελκύει αυτό που εκπέμπει κι αντιστρόφως ξαναεκπέμπει αυτό που ήδη μαγνήτισε.

Δε γίνεται ένας άνθρωπος μίζερος και κλαψιάρης ξαφνικά να ελκύσει τον πανευτυχισμένο ταξιδιώτη που ρουφάει τη ζωή κάθε μέρα που περνάει. Όσο κλισέ ήταν η τελευταία έκφραση, τόσο απίθανο είναι αυτοί οι δύο ν’ αλληλομαγνητιστούν.

Αυτό που εκπέμπεις θα συναντάς συνέχεια, θα το τρακάρεις, θα το επιλέγεις, θα το ζητάς ή απλά θα σου τυχαίνει. Γιατί το γνώριμο για σένα και τον καθένα, είναι και το οικείο. Αυτό που σε κάνει να νιώθεις άνετα, να νιώθεις ο εαυτός σου. Κι αυτό δεν είναι στο τέλος που μετράει; Να είσαι ο εαυτός σου, ό,τι κι αν είσαι.

Μίζερος ή περιπετειώδης, ζηλιάρης, αναίσθητος ή ευσυνείδητος, δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε κάποιον, αλλά για να επιβεβαιώσουμε τη μοναδικότητα του καθένα και να εξηγήσουμε πως οι μοναδικότητες αυτές, σχεδόν πάντα τείνουν στο να βρουν κάποια άλλη -παρόμοια- μοναδικότητα για να νιώθουν αυτήν την όμορφη οικειότητα που εξηγούμε παραπάνω.

Δεν είναι μόνο θέμα χαρακτήρα όπως νομίζουν πολλοί. Κάποιες φορές μπορεί να είναι και θέμα διάθεσης. Δεν έχει τύχει κάποιες φορές να είσαι κακοδιάθετος, να ξύπνησες στραβά ή να στράβωσε στην πορεία τέλος πάντων η κατάστασή σου κι εκείνη τη μέρα που δεν είσαι στα καλύτερά σου, να συμβαίνουν όλα τα στραβά του πλανήτη σε σένα; Τι έγινε; Είπε το σύμπαν να σε τιμωρήσει προσωπικά επειδή δεν έχεις διάθεση; Όχι απλώς η αρνητικούρα της ενέργειάς σου τραβάει όλο τον αρνητισμό που υπάρχει στην εμβέλειά σου επειδή σ’ αυτό είναι βουτηγμένη η σημερινή σου μέρα.

Άσε κατά μέρους λοιπόν τα «τι άλλο θα μου τύχει σήμερα;» και φρόντισε ν’ αλλάξεις λίγο την οπτική και τη διάθεση σου, μήπως σου τύχει και τίποτα καλό. Δεν έχει προηγούμενα η μαυρίλα μαζί σου, απλώς έρχεται πάνω σου όταν σε βλέπει αρνητικό και μαυρισμένο, ακριβώς επειδή νιώθει γύρω της οικείο το περιβάλλον.

Έχεις παρατηρήσει ποτέ τη μέρα που σου πηγαίνουν όλα καλά κι εσύ νομίζεις πως είσαι άτρωτος κι ότι ζεις την πιο ευτυχισμένη μέρα σου, κάτι να γίνει και να χαλάσει όλο αυτό; Αντιθέτως, όταν έρχεται το ένα καλό, έρχονται και τα υπόλοιπα. Κι όταν έρχεται ένα κακό, παίρνουν σειρά κι άλλα. Λες να επικοινωνούν μεταξύ τους; Όχι βέβαια, απλώς ανάλογα έχει φορτιστεί η ατμόσφαιρα κι η ψυχολογία σου κι έτσι συνεχίζει η κατάσταση. Όπως ξεκίνησε. Ή καλύτερα όπως τη συνεχίζεις.

Διώξε τη μουρμούρα και την απαισιοδοξία μήπως τραβήξεις τίποτα πολύχρωμο. Αφού ξέρεις καλά ότι όταν ντύνεσαι με χρώματα πέραν το ότι σου πάνε περισσότερο, σου συμβαίνουν και θαύματα, εμένα περίμενες;

Συντάκτης: Μένια Ντελαβέγκα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη