noel941

Το αιώνιο θέμα που καταλήγει κάθε παρέα να συζητά σε καφέδες, ξενύχτια και βόλτες δεν είναι άλλο απ’ το σεξ. Όλοι το ξέρουν αυτό. Ξεκινάς να μιλήσεις για την παγκοσμιοποίηση, τον πρόσφατο ανασχηματισμό, τους πολέμους στο Ιράκ και πάντα καταλήγεις να προσπαθείς να καταλάβεις αν μπορείς να διαχωρίσεις το «σκέτο σεξ» απ’ το «σεξ από έρωτα».

Οι ρομαντικοί της παρέας θα υποστηρίξουν πως το σεξ ανάμεσα σε δύο ερωτευμένους δεν μπορεί επ’ ουδενί να συγκριθεί με το σκέτο σεξ και στο σημείο αυτό αρχίζει η διαμάχη με τους πιο απελευθερωμένους. Το παιχνίδι φέρει –σχεδόν πάντα– ισοπαλία και σε κάθε νέα συνάντηση ξανά μανά.

Στην κατηγορία του «κάνω σεξ χωρίς συναίσθημα» το «ψεκάστε- σκουπίστε- τελειώσατε» είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας. Δε σε ξέρω, δε με ξέρεις -ούτε πριν ούτε μετά. Όταν κάνεις σεξ με έναν άνθρωπο που έχεις ερωτευτεί, η διαφορά που αντιλαμβάνεσαι (ακόμα και στην ποιότητα των οργασμών) έρχεται να εκμηδενίσει την αξία όποιας ανούσιας και καθαρά σαρκικής επαφής έζησες στο παρελθόν. Δεν υπάρχει η αμηχανία που έχεις όταν φτάνεις στο κρεβάτι με έναν άνθρωπο που τον γνώρισες πριν από λίγο στο μπαρ που έπινες το ποτό σου.

Η γενικότερη ατμόσφαιρα είναι διαφορετική. Δεν τρέχετε σε λιβάδια, ούτε αμολάτε πεταλούδες στο δωμάτιο για το ρομάντζο της υπόθεσης. Όπως και να το κάνουμε, όμως, είναι μια πιο ρομαντική στιγμή που δεν αποσκοπεί στο ρεκόρ στάσεων που θα σπάσετε, αλλά στη βαθύτερη ένωση δυο ανθρώπων που έχουν επιλέξει να ‘ναι μαζί και βλέπουν τη στιγμή αυτή σαν ιεροτελεστία κι όχι σαν ξερή ανάγκη εκτόνωσης. Μοιάζει περισσότερο με αφορμή να έρθετε ακόμα πιο κοντά, παρά με ευκαιρία ικανοποίησης.

Η σύγκριση, βέβαια, είναι αναπόφευκτη και στο κεφάλαιο της ίδια της ικανοποίησης. Όταν κάνεις σκέτο σεξ δε σε ενδιαφέρει η αμοιβαία ευχαρίστηση και μάλλον στοχεύεις στη δική σου προσωπική ολοκλήρωση. Απ’ την άλλη το σεξ ανάμεσα σε ερωτευμένους είναι λίγο σαν challenge∙ προσπαθείτε από κοινού να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό, σας βγαίνει πηγαία αυτό κι ο στόχος είναι ένας: να φτάσει ο ένας τον άλλον στο μέγιστο σημείο ηδονής.

Φεύγει το «Πόσο μου αρέσει, πόσο σε θέλω» κι έρχεται το «Δε γίνεται να μας συμβαίνει αυτό». Στην πρώτη περίπτωση βιώνεις τον οργασμό αλλά εγωιστικά, στη δεύτερη βλέπεις στον άνθρωπο απέναντί σου το επίπεδο ευχαρίστησης που του προσφέρεις και τότε ο δικός σου οργασμός γίνεται διπλός.

Στο σκέτο σεξ τα φίλτρα του «αν είναι κάτι αξιόλογο/ αν μου αρέσει όντως/ αν με ελκύει/ αν με ιντριγκάρει» κρύβονται πίσω απ’ τη μαρκίζα της ποσότητας. Όσο περισσότερο, τόσο καλύτερο. Όσο η ποσότητά του αυξάνεται, τόσο μεγαλύτερο το βάρος της εμπειρίας στη βαλίτσα σου. Το σεξ από έρωτα, όμως, δεν έχει φίλτρα, έχει την ένωση δύο ανθρώπων που η χημεία κι η έλξη τους έχουν δοκιμαστεί πολύ πιο πριν και με άλλους τρόπους. Εδώ υπάρχει αλληλοσεβασμός κι οικειότητα που λίγοι έχουν αισθανθεί. Μπορείς να πειραματιστείς κι έχεις την ασφάλεια να δοκιμάσεις νέα πράγματα.

Λόγια, λόγια, λόγια. Χρειάζεται να πούμε τη διαφορά; Μάλλον πρέπει να την υπενθυμίσουμε. Πόσα έχεις ακούσει πάνω στο κρεβάτι; Η απάντηση είναι μία: πολλά. Τη στιγμή της απόλυτης παράδοσης στην ηδονή ακούς και λες πολλά. Πόσα απ’ αυτά ισχύουν μόλις γυρίσει πλευρό ο παρτενέρ σου;

Συνήθως στην κατηγορία του ωμού σεξ δεν ίσχυε τίποτα. Είναι σαν τα πυροτεχνήματα, τα πετάς για λάμψη κι ένταση κατά τη διάρκεια του φαντασμαγορικού σόου και μετά το πέρας της παράστασης μένει ο καπνός να σου θυμίζει πως κάτι προηγήθηκε. Όταν το σεξ προκύπτει όμως ως φυσικό επακόλουθο ενός αμοιβαίου έρωτα τα πυροτεχνήματα συνεχίζονται και μετά. Συνεχίζονται και μάλιστα τα βλέπετε μαζί αγκαλιά. Ο μόνος καπνός σε αυτή την περίπτωση είναι του τσιγάρου που καπνίζετε από κοινού με το τέλος της δική σας sold out παράστασης.

Σε έναν κόσμο χιλιοπροβαρισμένων οργασμών και σε μια εποχή ξεπέτας, κάνε εκείνο το κρεβάτι που θα ήθελες να σου κάνουν. Νιώσε και δώσε την ευκαιρία να σε νιώσουν. Καλό το ωμό κι εφήμερο σεξ, καλή κι εμπειρία του κι ό,τι άλλο αυτή συνεπάγεται, αλλά την καύλα της ολοκλήρωσης από έρωτα δε θα στην προσφέρει ποτέ.

Συντάκτης: Γεράσιμος Βλαχόπουλος
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!