sdfgbhg

«Μα τι να στείλω;»

Η μόνιμη απορία, ή αλλιώς το αιώνιο πρήξιμο σε γνωστούς και φίλους προκειμένου να σε βοηθήσουν να βρεις την κατάλληλη εκείνη ατάκα, την πιο πιασάρικη, που θα τραβήξει το ενδιαφέρον του προσώπου που θέλεις. Που θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις μια συζήτηση μαζί του, είτε βρίσκεστε στα πρώτα στάδια της γνωριμίας σας είτε σε μια μακροχρόνια σχέση.

Έτσι λοιπόν, αναπτύσσεται μια ολόκληρη επιστήμη, ένα σχεδόν τελετουργικό μυστήριο, αφού ολόκληρη η παρέα, παραταγμένη κυκλικά,  επιστρατεύεται προκειμένου να μπορέσεις εσύ να συντάξεις ένα μήνυμα δύο γραμμών το οποίο όμως θα πρέπει να έχει τη δύναμη να σε φέρει κοντά στο άτομο που επιθυμείς. Για σένα λοιπόν που δυσκολεύεσαι να μετατρέψεις τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου σε λέξεις και να εκφράσεις γραπτώς πως ένας άνθρωπος κυριαρχεί στο μυαλό σου 24/7, σου παραθέτουμε μερικούς τρόπους που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως αφορμές προκειμένου να δείξεις σε κάποιον πως τον σκέφτεσαι. Χωρίς να του το πεις ευθέως.

 

 

«Αυτό το meme είναι η ζωή σου όλη»

Όπου και να ψάξεις, υπάρχουν άπειρες σελίδες με αστεία memes από τα οποία μπορείς να διαλέξεις εκείνο που σχετίζεται με μια συζήτηση που είχατε πρόσφατα ή με ένα κοινό σας ενδιαφέρον, συνοδεύοντάς το με την ατάκα «το είδα και σε σκέφτηκα». Με τον τρόπο αυτό θα κάνεις τον άλλον να γελάσει και θα του δείξεις πως διαθέτεις πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ. Εξάλλου, το γέλιο θεωρείται ένα δυνατό μέσο σύνδεσης μεταξύ δύο ανθρώπων.

 

«Άκουσα το τραγούδι/ είδα την ταινία που μου πρότεινες»

Συνήθως, ιδιαίτερα κατά τα πρώτα στάδια γνωριμίας όπου ανταλλάσουμε προσωπικές πληροφορίες με το άλλο άτομο όσον αφορά τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά μας, μια must ερώτηση έχει να κάνει με το είδος μουσικής που ακούει ο καθένας η οποία συνήθως συνοδεύεται κι από μια πρόταση ακούσματος ενός χαρακτηριστικού κομματιού. Αφού λοιπόν ακούσεις το κομμάτι που σου πρότεινε, ή δεις την ταινία που σου παίνεψε μπορείς να του στείλεις τους λόγους που σου άρεσε ή που δε σου άρεσε – αν και μεταξύ μας, αφού στο πρότεινε ο άνθρωπος που σ’ ενδιαφέρει, θα έχεις κολλήσει στο repeat ξανά και ξανά.

 

«Πέρασα από αυτό το καινούριο μπαράκι/εστιατόριο και σκέφτηκα μήπως θα ήθελες να το δοκιμάσουμε μαζί»

Με το μήνυμα αυτό δείχνεις πως ξέρεις τα γούστα και τις προτιμήσεις του άλλου καλά και πως οι επιλογές που κάνεις βασίζονται και στα θέλω του. Επίσης, με τον τρόπο αυτό, φαίνεσαι ένα άτομο που δε διστάζει να πάρει πρωτοβουλίες και να προτείνει ένα ραντεβού.

 

«Ακόμη σκέφτομαι το γέλιο που ρίξαμε/ τη μακαρονάδα που φάγαμε/ το κρασί που ήπιαμε. Να το επαναλάβουμε.»

Μετά από μια σας έξοδο ή κάποιο χρόνο που περάσατε μαζί οπουδήποτε, είναι λογικό να φέρνετε τη στιγμή αυτή στο μυαλό σας ξανά και ξανά (ναι με αυτό το βλέμμα, το χαμένο στο άπειρο, που σου μιλάνε οι γύρω σου αλλά εσύ δεν ακούς λέξη). Με το μήνυμα αυτό, δηλώνεις πως πέρασες πολύ καλά μαζί του, πως φέρνεις τις στιγμές σας διαρκώς στο μυαλό σου ενώ παράλληλα δίνεις πάσα για ένα επόμενο ραντεβού.

 

«Μετράω απουσίες»

Όταν θα βρίσκεσαι σ’ ένα από τα στέκια που συχνάζει αλλά δε θα βρίσκεται εκεί, μπορείς να στείλεις και να του πεις «είμαι στο (τάδε μέρος) και μετράω απουσίες». Με τον τρόπο αυτό θα δείξεις πως παρ’ όλο που είσαι έξω με την παρέα σου, σκέφτεσαι το άτομο αυτό έντονα κι επιθυμείς την παρουσία του στον χώρο.

 

«Είδα κάποιον που σου έμοιαζε»

Το μήνυμα αυτό, όσο “creepy” κι αν φαίνεται, ή αν πιστεύεις πως αν το στείλεις, ο άλλος θα νομίζει πως σου έχει γίνει εμμονή, αν συνοδευτεί με τη φράση «…αλλά απογοητεύτηκα γιατί δεν ήσουν εσύ», μπορεί να κάνει τον άλλον να λιώσει σαν παγωτό εκτός ψυγείου στην καρδιά του καλοκαιριού. Ναι, τόσο πολύ.

 

 

«Σε είδα χθες στον ύπνο μου»

Αυτό εδώ τώρα, δε χρειάζεται απαραίτητα να αληθεύει, εδώ που τα λέμε, μιας και μπορείς να πλάσεις εσύ ένα όνειρο κι ας μην το έχεις δει. Μην αγχώνεσαι, δε μιλάς με ονειροκρίτη για να σου ζητάει ερμηνείες κι αναλύσεις! Αποτελεί όμως μια πολύ καλή αφορμή για να συνομιλήσεις με το πρόσωπο που σ’ ενδιαφέρει και ν’ αναφερθείτε στα όσα διαδραματίστηκαν στο όνειρο αυτό, είτε αυτό ήταν αστείο, ευχάριστο ή πιο πικάντικο. Παράλληλα, εξάπτει την περιέργεια και τη φαντασία του άλλου κι υποδηλώνει πως ο ίδιος έχει χαραχθεί -πέρα από το μυαλό σου- και στο υποσυνείδητό σου.

 

«Ελπίζω να πάνε/πήγαν όλα καλά με το θέμα σου»

Ενδεχομένως, πάνω σε μια συζήτησή σας, να σου είπε για ένα θέμα που αντιμετωπίζει σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής του ή για επαγγελματικές κι άλλες υποχρεώσεις οι οποίες τον βαραίνουν και πρέπει να φέρει σε πέρας. Με το μήνυμα αυτό, δείχνεις πως είσαι πολύ καλός ακροατής, συγκρατείς όσα σου λέει, δείχνεις ενδιαφέρον για υποθέσεις που τον αφορούν και δηλώνεις έμμεσα πως είσαι δίπλα του και μπορείς να του παρέχεις στήριξη, αν χρειαστεί.

Οποιοδήποτε μήνυμα κι αν επιλέξεις, να θυμάσαι πως οι λέξεις ανέκαθεν είχαν τη δύναμη να φέρουν κοντά δύο ανθρώπους. Στο χέρι σου είναι πώς θα τις χρησιμοποιήσεις προκειμένου να εκφράσεις τα συναισθήματά σου προς το άτομο που σ’ ενδιαφέρει και να κρατήσεις τη σπίθα της έλξης και του έρωτά σας ζωντανή.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ

Συντάκτης: Χαρά Δράκου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου