Είναι αυτό το φιλικό(;) σου πρόσωπο που όταν τον βλέπεις χαμογελάς λίγο παραπάνω, όταν λείπει από την παρέα το αναζητάς ρωτώντας τους υπόλοιπους με ύφος «δεν ενδιαφέρομαι και πολύ από περιέργεια ρωτάω», για το εάν θα έρθει. Η επικοινωνία μαζί του δεν είναι άμεση αλλά βρίσκεστε συχνά σε κοινές εξόδους και παρέες και στα social media, ανταλλάζετε αυτά τα likes που πάντα κάτι κρύβουν, αυτά τα emojis με τις καρδούλες στα μάτια που πάντα κάτι υπονοούν και πάει λέγοντας. Σωστά κατάλαβες γι’ αυτό το άτομο μιλάμε, που η χημεία υπάρχει έντονα που όλα τα με την παρέα καταλήγετε να μιλάτε οι δυο σας ενώ όλοι οι γύρω έχουν παρατηθεί από το να προσπαθούν να συμμετέχουν στη συζήτηση κι απλά σάς πειράζουν κοιτάζοντας με ύφος «έλα τώρα που δεν τρέχει τίποτα». Ωραία λοιπόν, ήρθε η ώρα να διεκδικήσεις να βγείτε οι δυο σας. Απόψε κιόλας.

 

1. Ρίξ’ το στο χιούμορ

Το χιούμορ είναι δείγμα ευφυίας. Το να εκφράσεις τα συναισθήματά σου μέσω του χιούμορ το οποίο σου έχει δώσει το δικαίωμα να γίνει μέσα από την έννοια «κοινή παρέα» μόνο κακό και παράτολμο δεν είναι. Φυσικά αυτό προδιαθέτει να εκπέμπετε στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά είπαμε υπάρχει το βάιμπ, οπότε κάνεις κι ένα τεστ στον εαυτό σου και στον άλλον.

 

2. Μα δες πώς ταιριάζουμε

Βρες κάτι που βασικά αρέσει σε εσένα και γνωρίζεις πως αρέσει και στο πρόσωπο που σε ενδιαφέρει. Ας πούμε για παράδειγμα η αγαπημένη σου ταινία σε drive in –πολύ βολικά αυτά τα drive in εν όψει πανδημίας– και πρότεινε να πάτε μαζί. Ε μα πόσα άτομα να χωρέσουν σ’ αυτό το αυτοκίνητο;

 

3. Μαζί μου όλοι μου οι φίλοι

Πες το στους φίλους σου. Κατά προτίμηση, άσε στην απ’ έξω εκείνους που έχουν πιο στενή σχέση με το πρόσωπο που σε αφορά. Απλά κι όμορφα πες τους, «θέλω τη βοήθειά σας!». Κανονίστε στην επόμενη συνάντηση όλοι να νυστάξουν και να χρειαστεί να φύγουν. Καλύτερα ένας–ένας γιατί στο «το διαλύουμε;» σηκώνονται όλοι κι εσύ δεν το θέλεις!

 

4. Χρειάζομαι την άποψή σου!

Ζήτα βοήθεια για κάτι, μια συμβουλή για κάποιο προσωπικό σου ζήτημα, την άποψή του για ένα δώρο που θέλεις να αγοράσεις, δικαιολογίες άπειρες! Κι αφού σου προσφέρει τη βοήθειά του, ε αχαριστία δε θα δείξεις! Επιβάλλεται να ανταποδώσεις κερνώντας κοκτέιλ σε μια έξοδο μόνο τα δυο σας. Για το «ευχαριστώ» πάντα. Και μόνο.

 

5. Απλά πρότεινε ειλικρινά αυτό που θέλεις

Το να εκφράζεις τα συναισθήματά σου απέχει πάρα πολύ από τις ιστορίες με «ερωτικές εξομολογήσεις» και καντάδες κάτω από το μπαλκόνι. Το να γνωρίζεις τι θέλεις και να το πεις με όμορφο τρόπο, δείχνει πάντα την ομορφιά του ανθρώπου μέσα του. Το άτομο που θα κοροϊδέψει αυτόν που νιώθει, δεν αξίζει προσοχή.  Το ενδιαφέρον δεν είναι κακό. Στο κάτω–κάτω, το να εκφράσεις τη θετικότητα που σου εκπέμπει είναι κολακευτικό. Και πού ξέρεις, μπορεί να σου βγει σε (πολύ) καλό.

Όποιον τρόπο και να επιλέξεις να εκφράσεις τα θέλω σου και το να βγεις με κάποιον αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως τα αισθήματα σου και τα θέλω σου δεν είναι κανένας αρκετός για να τα κρίνει και το έχεις την δύναμη να κοιτάς τον άλλον και να ζητάς αυτό που θες είναι δύναμη που πολύ δεν έχουν!

Συντάκτης: Ειρήνη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου