d277

Ο άνθρωπος αναπτύσσεται ανάλογα με τα ερεθίσματά του και τις συνήθειές του. Η δυνατότητα να προγραμματίσεις μια συνήθεια και να δημιουργηθεί ως βίωμα μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας με πράξεις που μπορούν να σε κρατούν σε ηρεμία είναι ό, τι πιο όμορφο μπορείς να δημιουργήσεις για τον εαυτό σου.

Καθημερινά βρισκόμαστε σε καταστάσεις, οι οποίες μπορούν να μας φέρουν μπροστά σε πειρασμούς κακεντρέχειας και μικροπρεπείς συμπεριφορές. Άτομα που δεν ταιριάζεις, με συμπεριφορές που δε συμφωνείς ή με μη υγιείς συνήθειες τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τους γύρω
τους. Καταστάσεις που μοιάζουν εντελώς ακατανόητες, μικροπρεπείς πράξεις κι ανθρώπους. Ταυτόχρονα παντού κοντά μας ερεθίσματα και αναμνήσεις από καταστάσεις που μας παρασύρουν σε φαντάσματα του παρελθόντος και πάμπολλες επιρροές οι οποίες θέλει
κουράγιο και θέληση να τις απομακρύνεις.

Yπάρχοντας εντός της κοινωνίας μας, ακούς και επεξεργάζεσαι πάρα πολλές πληροφορίες που ανάθεμα εάν ανταποκρίνονται σε θέλω και πιστεύω που έχουν ως βάση μια πιο υγιή συνύπαρξη. Ανάμεσα λοιπόν από ανθρώπους που σε χαρακτηρίζουν και μια κοινωνία που τρέφεται από το να αποδίδει ταμπέλες πόσο εύκολο είναι μια μονάδα να απομακρυνθεί από τη μικροπρέπεια που πηγάζει μέσα από μια τέτοια κατάσταση. Μπορεί να είναι και από τα πιο δύσκολα πράγματα, κάτι το οποίο ένας άνθρωπος μέχρι και το τέλος του, δεν το καταφέρνει καμιά φορά ή δεν το επιχειρεί καν. Όλοι ψάχνουν την προσωπική τους ηρεμία αλλά κανένας δεν υποκινεί μια συμπεριφορά και δε δημιουργεί ένα περιβάλλον έτσι ώστε να την πετύχει. Ξεκινάει τη μέρα του προσπαθώντας όλες οι πράξεις να αποσκοπούν στο δικό του συμφέρον, πέφτει σε λάθη, σε κατινιές, μιλάει πολύ και άσκοπα, κατηγορεί, κρίνει, ρίχνει επίπεδο.

Σκέψου τώρα, έναν κόσμο χωρίς κουτσομπολιό. Όλοι να είναι ελεύθεροι να πράττουν όπως νιώθουν, ταυτόχρονα όμως να σέβονται τη λεπτή γραμμή που διαχωρίζει τα όρια. Το ενδιαφέρον που εισπράττεις να είναι ειλικρινές, ενώ ταυτόχρονα να μην αναλώνεσαι σε καταστάσεις που σου καταστρέφουν το είναι. Υπέροχο σχέδιο και βλέψη ζωής που δύσκολα όμως κατακτάται. Βάζοντας τον εαυτό σου σε διαδικασία να κρατάει απόσταση από τις κακεντρέχειες των γύρω σου, είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις για σένα και για την καθημερινότητά σου. Αλλά για να καταφέρεις να μη βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τέτοιες καταστάσεις πρέπει αρχικά να δημιουργήσεις το κλίμα, τον κύκλο και το περιβάλλον σου με ηρεμία και ειλικρίνεια. Να μην ασχολείσαι με το τι πράττουν οι γύρω σου κι αυτούς τους ανθρώπους που θα κάνουν το ίδιο θα τους έχεις γύρω σου. Όταν αποφασίζεις να δώσεις μια συμβουλή να γίνεται επειδή πραγματικά θες να βοηθήσεις και να μην μπερδεύεις την ειλικρίνεια με την αγένεια. Να είναι η ακτίνα γύρω σου, μια ακτίνα απελευθερωμένη από όλη την αχρείαστη μικροπρέπεια.

Όταν λοιπόν φτάσεις σε ένα σημείο να καταφέρεις να διώξεις από πάνω σου μικρά πράγματα κι ανθρώπους, τότε κι εσύ είσαι πιο χαρούμενος. Θα καταφέρεις έτσι αυτόματα να απομακρύνεις όλα όσα παραμονεύουν γύρω σου για να σε ρίξουν και να διαφυλάξεις την αξιοπρέπειά σου. Γιατί στο κάτω- κάτω το ν’ ανταπαντήσεις σ’ ένα κουτσομπολιό που σε αφορά ή αντίστοιχα να συνεχίσεις μία φήμη προς οποιονδήποτε, το να κριτικάρεις επιλογές ανθρώπων που δε συμπαθείς, το να επιλέξεις να φύγεις αντί να συνεχίσεις το όποιο ξεκατίνιασμα, μεγαλώνει εσένα. Κι είσαι βήμα-βήμα πιο κοντά σε μια πιο σπουδαία εκδοχή του εαυτού σου.

Συντάκτης: Ειρήνη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!