Εκείνη η ερωτική επιστολή που κάποτε τόλμησες κι έστειλες. Ή εκείνη που έμεινε αποθηκευμένη σε κάποια πρόχειρα να τη σκονίζουν οι αμφιβολίες. Αυτόματες καταγραφές ή δομημένες εξομολογήσεις, είναι τα δικά σας αληθινά ερωτικά γράμματα και τα θέλουμε. Τόλμησε να τα μοιραστείς μαζί μας και με το πρόσωπο που απευθύνονται. Τα περιμένουμε στο info@ pillowfights.gr με τίτλο «Συστημένα».

 

 

Γράφει η Θεοδώρα Αντωνιάδου.

Είναι ανήμερα των γενεθλίων μου. Ξέρεις ως παιδί περίμενα πώς και πώς αυτή την ημέρα. Δώρα, ευχές, χατίρια, εκπλήξεις, τούρτες, πάρτι. Ό,τι θα ήθελε ένα παιδί για αυτή την ξεχωριστή μέρα, το είχα. Μεγαλώνοντας δεν άλλαξε κάτι. Ακόμη περιμένω πώς και πώς αυτή την ημέρα. Αλλά με λιγότερα άτομα αυτήν τη φορά και χωρίς υπερπαραγωγές, φαντασμαγορικά πάρτι και θεόρατες τούρτες. Το μόνο που θέλω είναι να τα περάσω μαζί σου.

Γιατί όσο περνάνε τα χρόνια και μεγαλώνεις καταλαβαίνεις πως είναι άλλα τα πράγματα που έχουν σημασία. Και αυτό που έχει σημασία είναι να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε αγαπάνε κι αγαπάς κι εσύ, που χαίρονται διπλά για εσένα. Ανθρώπους που θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κάνουν αυτή σου την ημέρα ξεχωριστή. Θα σε κάνουν να γελάσεις, να χαρείς, να κλάψεις από συγκίνηση. Γιατί αυτά τα δάκρια χαράς είναι που θα μείνουν στο τέλος. Αυτά είναι που θα θυμάσαι. Αυτές είναι οι στιγμές που θα αποτυπωθούν στη μνήμη σου κι όταν θα ανατρέχεις σε αυτές θα λες πως πέρασες τα πιο όμορφα γενέθλια.

 

Στείλε κι εσύ «Χρόνια Πολλά» στο άτομο που αγαπάς, με τον πιο γλυκό τρόπο!

 

Και που λες, τα φετινά μου γενέθλια θα ήθελα να τα περάσω μαζί σου. Χωρίς τίποτα υπερβολικό. Θα ήθελα να ήμασταν στο σπίτι οι δυο μας αγκαλιά. Να φοράμε τις πιτζάμες μας, να πίνουμε το κρασί μας, να τρώμε τις πίτσες μας και να σβήνουμε μαζί τα κεράκια από την τούρτα μου. Να μου δίνεις τις ευχές σου από κοντά και να με φιλάς με αυτόν τον μοναδικό τρόπο που το κάνεις πάντα. Να λέμε ιστορίες, να κάνουμε όνειρα, να γελάμε, να μιλάμε για τα πάντα. Μετά να βάλουμε να δούμε μια ταινία, την οποία θα διάλεγα εγώ, γιατί την τελευταία φορά δεν πήγε πολύ καλά το πράγμα. Να καθόμασταν όλο το βράδυ αγκαλιά και να με έπαιρνε ο ύπνος στα χέρια σου.

Εάν με ρωτάς αυτά θα ήθελα να είναι τα φετινά μου γενέθλια. Και όχι μόνο τα δικά μου γενέθλια. Έτσι θα ήθελα να είναι και τα δικά σου και όλες μας οι γιορτές. Παρ’ όλα αυτά, από το θέλω μέχρι την πραγματικότητα υπάρχει μια μεγάλη απόσταση. Και ξέρω βαθιά μέσα μου πως όλα αυτά θα παραμείνουν απλές σκέψεις στο μυαλό μου. Ωστόσο ακόμα και στη σκέψη είναι ό,τι πιο όμορφο θα μπορούσα να ζήσω. Και αυτό, γιατί όλα αυτά τα θέλω περιλαμβάνουν εσένα.

Σίγουρα στη ζωή μας τα πράγματα δεν έρχονται ποτέ έτσι ακριβώς όπως θα θέλαμε. Αλλά από την άλλη τα όνειρα είναι για να γίνονται. Και ξέρω πως δεν είναι κάτι άπιαστο οπότε έχω το δικαίωμα να τα κάνω. Σε κάποιο άλλο σύμπαν, στο δικό μου όνειρο εγώ αυτή τη στιγμή γιορτάζω τα γενέθλιά μου μαζί σου. Ό,τι πιο όμορφο θα μπορούσα να είχα ζητήσει.

Ξέρω πως με σκέφτεσαι. Ξέρω πως δε θα με ξεχάσεις ποτέ. Βαθιά μέσα μου πιστεύω πως και εσύ θα ήθελες να κάνεις αυτή την ημέρα μου ξεχωριστή. Όπως και ν’ έχει εγώ θα είμαι εδώ και εσύ αλλού. Τόσα χρόνια πολλά αυτή την ημέρα μα εγώ θα αναμένω μόνο το δικό σου. Γιατί έστω κι αυτό αρκεί για να μου φτιάξεις την ημέρα.

Και ξέρεις, λένε πως αυτή την ημέρα γίνονται θαύματα. Θα ελπίζω λοιπόν σ’ ένα θαύμα όπως όταν ήμουν παιδί. Και η ευχή μου σβήνοντας φέτος τα κεράκια μου θα αλλάξει.

Χρόνια μου πολλά μωρό μου!

Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου