Article of the day: Γνωρίστε τη νέα pillowfigher Ελένη Σωτηροπούλου στο πρώτο της άρθρο! Διάβασέ το εδώ.

fsdg

Εκείνη η ερωτική επιστολή που κάποτε τόλμησες κι έστειλες. Ή εκείνη που έμεινε αποθηκευμένη σε κάποια πρόχειρα να τη σκονίζουν οι αμφιβολίες. Αυτόματες καταγραφές ή δομημένες εξομολογήσεις, είναι τα δικά σας αληθινά ερωτικά γράμματα και τα θέλουμε. Τόλμησε να τα μοιραστείς μαζί μας και με το πρόσωπο που απευθύνονται. Τα περιμένουμε στο info@ pillowfights.gr με τίτλο «Συστημένα».

 

Γράφει η Μ.

 

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή που όλα γυρίζουν τούμπα. Ό,τι ήξερες και θεωρούσες δεδομένο μπορεί να αλλάξει μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Έρωτες κι αγάπες που τα είχες στο μυαλό σου ως μοναδικά κι αναντικατάστατα μπορεί να αλλάξουν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Ο έρωτας βλέπεις είναι άτιμο πλάσμα. Χτυπάει εκεί που δεν το περιμένεις. Σιγά μη σε ρωτήσει θα μου πεις. Εκεί που έχεις τη ζωή σου τακτοποιημένη, τα συναισθήματά σου διπλωμένα με την τσάκιση που τους πρέπει, κι όλα όμορφα στοιβαγμένα κι αρωματισμένα, έρχεται εκείνο το αεράκι και ανοίγει απότομα τα φύλλα της ντουλάπας.

Κάτω όλα σκόρπια. Μένεις να τα κοιτάζεις και σαστίζεις. Από τη μία σκέφτεσαι αν θα τα μαζέψεις για να τα βάλεις πάλι σε τάξη μα από την άλλη απολαμβάνεις εκείνο το δροσερό αεράκι που ήρθε να ταράξει τη ζωή σου. Σαστίζεις και σκέφτεσαι, αρχίζεις να τα λογαριάζεις όλα με όση λογική σου απέμεινε. Κολλάς και φτιάχνεις καφεδάκι προσπαθώντας να κερδίσεις χρόνο. «Έλα μωρέ, μια ανόητη σκέψη ήταν, όλα όπως πριν.»

Και το καφεδάκι ήπιες και το τσιγάρο σου το έκανες μα η σκέψη εκεί! Κολλημένη στο μυαλό σου. Δελεαστική, απόλυτα προκλητική να επιβάλλει την παρουσία της συνεχόμενα μέσα στο κεφάλι σου. Μήπως τελικά να αφεθείς; Μήπως να αφήσεις αυτό το αεράκι της αλλαγής να σε παρασύρει; Και όλον αυτό τον καιρό που λειτουργούσες συγκαταβατικά δεν κέρδισες και τίποτε. Μονάχα ειρωνεία και περιφρόνηση, πικρές δόσεις αλήθειας που τώρα πια έχεις συνηθίσει σαν γεύση.

 

 

Άρα λοιπόν τι περιμένεις πια να αλλάξει; Κυλούν οι σκέψεις σαν ρολόι μέχρι που όλα τα βάζεις σε τάξη. Ναι, να αφεθείς στο άγνωστο και στο καινούριο για εσένα συναίσθημα. Να το ζήσεις και να το απολαύσεις δίχως τύψεις κι ενοχές. Ένας νέος έρωτας χτυπά επίμονα την πόρτα σου. Μην τον κλείνεις απ’ έξω πριν ακούσεις πρώτα τι έχει να σου πει.

Ξέρω θα χορέψουν στο μυαλό σου σκέψεις από εκείνες που στήνουν γλέντι τρικούβερτο, σκέψεις που προσπαθούν να σε αποτρέψουν. Τι θα πει ο κόσμος, πως θα αντιδράσουν οι φίλοι κι ο περίγυρος και άλλα πολλά σχόλια που τις πιο πολλές φορές όμως τα φαντάζεσαι μόνο πριν καν τα ακούσεις όντως με τα ίδια σου τα αφτιά. Μην προτρέχεις. Όχι άλλα λάθη του παρελθόντος. Κάθισε αναπαυτικά κι απόλαυσε τη διαδρομή κι ας μην ξέρεις πού θα βγάλει. Δε χρειάζεται να τα ελέγχεις όλα πια. Το έκανες ανεπιτυχώς για πολύ καιρό, τώρα μόνο στιγμές χωρίς προγραμματισμό.

Φλερτάρεις με τον ίδιο σου τον εαυτό στην ιδέα ενός φιλιού και μιας αγκαλιάς. Σκέφτεσαι πώς θα νιώσεις, τι θα αισθανθείς. Όλα όμορφα μικρά σενάρια που θα γίνουν όμως πραγματικότητα γιατί το επέλεξες να γίνει. Δεν είνα μεμπτό να θες να νιώσεις στο πετσί σου την ανατριχίλα του πρώτου φιλιού και πάλι. Δεν είναι ατόπημα το να θες να νιώσεις ρίγος στο πρώτο ερωτικό άγγιγμα.

Κι αν πάλι έχεις στο μυαλό σου το αν θα πληγωθείς για μία ακόμη φορά, ξέχασέ το. Με φόβους και δισταγμούς δε θα κερδίσεις κάτι, δεν θα ζήσεις τον έρωτα όπως τον ονειρεύεσαι. Οι φοβίες σου δε θα σου επιτρέψουν να αφεθείς κάνοντας κακό στον εαυτό σου μιας και θα στερηθείς αλλά και θα στερήσεις στον νέο αυτό έρωτα τη χαρά του να σε νιώσει το ίδιο όπως θέλεις κι εσύ να τον νιώσεις.

Άστα λοιπόν όλα σκόρπια κάτω, κι άσε το αεράκι να μπει. Βάλε τα καλά σου και πιάσε τον καινούριο έρωτα από το χέρι για μια βόλτα όλο νόημα. Από εκείνες που σου έχουν λείψει πολύ. Με κοιτάγματα και πειράγματα. Με γλυκά φιλιά κι αγκαλιές που ζεσταίνουν καρδιές αλλά και ψυχές. Κι όταν θα βρίσκεσαι μέσα σε αυτήν την αγκαλιά να αναρωτιέσαι γιατί πριν δεν τα είχες. Γιατί δεν τα έζησες αφού ήσουν ο ίδιος άνθρωπος με τα ίδια θέλω. Μην σπαταλήσεις όμως όλες τις αγκαλιές με τέτοιες έγνοιες.

Να δοθείς όπως μονάχα εσύ ξέρεις να δίνεσαι όταν αγαπάς κι ερωτεύεσαι. Να δώσεις όλα εκείνα που ήθελες να δώσεις μα δεν ήθελαν να πάρουν. Τα σνόμπαραν, τα θεωρούσαν περιττά, δεν έχει καμία σημασία πια. Ήρθε η στιγμή να τα δώσεις απλόχερα και να εκτιμηθούν όπως τους πρέπει. Γιατί θα εκτιμηθούν να το ξέρεις! Τα νιώθεις αυτά από την αρχή σε μια σχέση. Δε θα εθελοτυφλείς αυτή τη φορά.

Ο έρωτας, λοιπόν, δεν ορίζει γνώμες και δε ρωτάει πότε κι αν είμαστε έτοιμοι. Αν θέλεις να το ζήσεις ανεβαίνεις στο τρένο, αν αργήσεις όμως θα φύγει ανεπιστρεπτί. Κι άντε μετά να περιμένεις για το επόμενο που δεν είναι σίγουρο το αν και το πότε θα ξανάρθει. Πάρε λίγα πράγματα μαζί σου αυτήν τη φορά, πέτα τις αποσκευές σου κι ανέβα στο βαγόνι. Πέσε μέσα στην αγκαλιά που σε περιμένει και μην κοιτάζεις πίσω. Μονάχα μπροστά για το αύριο που έρχεται μα και δίπλα σου για να θαυμάζεις τον νέο έρωτα που σε συνοδεύει σε αυτό το ταξίδι.