pillow3171

Καλοκαιράκι και φλερτ είναι δυο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες. Δεν τα πας καλά με το καλοκαίρι και τη ζέστη; Και για σένα υπάρχει λύση, αφού «κρύο, καιρός για δύο», οπότε δεν έχεις καμία δικαιολογία να μην απολαμβάνεις την ερωτική πράξη. Πολλά έχουν ειπωθεί, τόνοι μελάνι έχουν χυθεί, ώρες έχουν ξοδευτεί σε συζητήσεις επί συζητήσεων σχετικά με την υπέροχη αυτή πράξη που δύο -ή και περισσότεροι, εμείς δεν κρίνουμε- άνθρωποι επιδίδονται σε τακτά διαστήματα.

Στο τέλος της δεκαετίας του ’50, δύο αρκετά τολμηροί ερευνητές, ο Γουίλιαμ Μάστερς και η Βιρτζίνια Τζόνσον, αποφάσισαν να ερευνήσουν από επιστημονικής πλευράς την μεγαλύτερη απόλαυση που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος, μετά το φαγητό εννοείται, την ερωτική πράξη, και να καταρρίψουν πολλούς από τους μεγαλύτερους μύθους που υπήρχαν μέχρι τότε. Πάμε λοιπόν να δούμε τι πίστευαν -και κάποιοι ίσως ακόμα να πιστεύουν- τα οποία όμως έχουν πανηγυρικά απορριφθεί.

1. Το μέγεθος μετράει 

Φυσικά από μια τέτοια λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ο μεγαλύτερος μύθος που έχει ακουστεί ποτέ κι αφορά το μέγεθος. Όχι αγαπημένοι μου φίλοι, το μέγεθος δε μετράει. Εάν ο άλλος είναι μάστορας, δεν πάει να την έχει και σε μέγεθος μπάμιας; Εσύ θα τα δεις τα άστρα, τους αστερισμούς κι ολόκληρο το γαλαξία. Επιπλέον, υπάρχουν κι υποκατάστατα που μπορούν να προσφέρουν στιγμές απόλυτης ηδονής, όπως γλώσσα, δάκτυλα, ερωτικά βοηθήματα ή ακόμα και φρούτα ή αντικείμενα που η αρχική τους χρήση δεν έχει καμία σχέση με την ερωτική απόλαυση.

2. Η πρώτη φορά θα πονέσει πολύ

Μύθος, αλλά εν μέρη. Μπορεί να πονέσει, μπορεί κι όχι. Όλα εξαρτώνται από το πόσο χαλαρή είναι η κοπέλα κατά τη διείσδυση, πόσο ο παρτενέρ ξέρει τι κάνει, σε τι κατάσταση είναι ο υμένας -όσο κι αν σου κάνει εντύπωση, μπορεί να σπάσει και σε απλές περιπτώσεις όπως σε ένα ατύχημα με το ποδήλατο- κι από πολλούς ακόμα παράγοντες. Το όλο θέμα είναι να είναι καθαρά επιλογή η πρώτη φορά κι όχι επειδή «πρέπει».

3. Όσο περισσότεροι οι παρτενέρ, τόσο καλύτερος εσύ 

Το να έχεις πολλούς παρτενέρ στο ενεργητικό σου, δεν σε κάνει αυτόματα εξπέρ στην πράξη. Μύθος και μάλιστα από τους μεγάλους. Καταρχάς για να φτάσεις στο σημείο να δεις πυροτεχνήματα, η χημεία ανάμεσα στα πρόσωπα που συνουσιάζονται παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο. Μπορεί αυτή η χημεία λοιπόν να εμφανιστεί και σε πρωτάρηδες ή να μην εμφανιστεί και ποτέ σε περιπτώσεις συνεχούς εναλλαγής συντρόφων. Έπειτα, μεγάλο ρόλο παίζει και το πόσο θέλεις να «φροντίσεις» τον παρτενέρ σου. Εάν είσαι «μοναχοφαγάς» και δε δώσεις καμία προσοχή στο άτομο που έχεις δίπλα σου, έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό.

4. Αν βγεις έγκαιρα, δεν υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης

Μέγας μύθος. Από την στιγμή που θα υπάρξει διείσδυση χωρίς προφύλαξη, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εγκυμοσύνης, ακόμα και με διακεκομμένη συνουσία. Επιπλέον, στην ίδια κατηγορία μύθων που έχουν καταρριφθεί είναι κι η επαφή συγκεκριμένες ημέρες του μήνα. Ο κύκλος της γυναίκας μπορεί να παρουσιάσει ξαφνικές μεταβολές οπότε ποτέ δεν είναι βέβαιο εάν όντως είναι ακίνδυνες οι μέρες ή όχι. Επιπλέον, δεν έχεις καμιά απολύτως προστασία από μεταδιδόμενα νοσήματα. Η επαφή χωρίς προφύλαξη είναι σαν να πηγαίνεις για αναρρίχηση στο βουνό χωρίς σχοινιά και κράνος. Μπορεί να βρεις τον δρόμο για την κορυφή, ένα όμως ατύχημα μπορεί να αποβεί μοιραίο.

5. Η διάρκεια μιας επιτυχημένης πράξης πρέπει να ξεπερνά τη μισή ώρα

Ο χρόνος είναι πάντα σχετικός και εξαρτάται από τον διαθέσιμο χρόνο που έχει ένα ζευγάρι και φυσικά τη διάθεσή τους. Πολλές φορές μπορεί να θέλουν να απολαύσουν με τις ώρες ο ένας το σώμα του άλλου, με εναλλαγές έντασης, στάσεων, διάλειμμα για μασαζάκι ή ακόμα κι αλλαγή χώρου, ενώ κάποιες άλλες φορές το «ένα στα γρήγορα» μπορεί να κάνει θαύματα.

6. Όταν αυτοϊκανοποιείσαι, κινδυνεύεις να τυφλωθείς

Μύθος που ευτυχώς έχει καταριφθεί εδώ και πολλά χρόνια. Με τον αυνανισμό δεν κάνεις κανένα κακό στον οργανισμό σου, το αντίθετο μάλιστα. Γνωρίζεις το σώμα σου καλύτερα, εκτονώνεις την πίεση, το άγχος και το στρες, αυξάνεις τα αντισώματά σου, βελτιώνεις την διάθεσή σου, μειώνεις την κατάθλιψη και τα νεύρα σου, ενώ μπορεί ακόμα και να ανακουφίσει κάποιον πόνο, μιας και δρα ως ήπιο παυσίπονο.

7. Μετά τα 60 σταματάς να έχεις ερωτική διάθεση

Υπήρχε κάποτε η άποψη πως «όταν γεράσεις, μειώνεται η λίμπιντο». Πλέον οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η λίμπιντο φθίνει όσο εσύ δε φροντίζεις να την ενισχύσεις, οπότε η σωστότερη μορφή της φράσης θα μπορούσε να είναι «όσο αφήνεις τη λίμπιντο σου να φθίνει, γερνάς». Σίγουρα μπορεί να μην έχεις την ίδια αντοχή και όρεξη όσο όταν ήσουν σε μικρότερη ηλικία, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορείς μια χαρά να ανταποκριθείς στο παιχνίδι. Εάν όμως για κάποιον λόγο υπάρχουν κάποιες τεχνικές δυσκολίες, όπως μειωμένη στύση ή ανεπαρκής λίπανση του κόλπου, με την βοήθεια ενός ειδικού το πρόβλημα λύνεται.

8. Για να είναι επιτυχημένη η πράξη, πρέπει να φτάσεις στην κορύφωση

Η ολοκλήρωση, είτε στον άνδρα είτε στη γυναίκα, εννοείται πως είναι υπέροχο και απολαυστικό, αλλά δεν είναι πάντα αυτός ο στόχος της πράξης. Τα δύο μέλη μοιράζονται μια πολύ όμορφη στιγμή που τους φέρνει πιο κοντά, οπότε η ολοκλήρωση είναι ένα μόνο πολύ μικρό κομμάτι αυτής της ένωσης. Επιπλέον, το ίδιο το άγχος μπορεί να επιφέρει μια αναποδιά στο να επιτευχθεί η ολοκλήρωση. Στο κάτω-κάτω, μπορείς να ικανοποιήσεις τον σύντροφό σου χωρίς εσύ να φτάσεις στην «έκρηξη».

9. Ένα ζευγάρι πρέπει να «επιτελεί τα συζυγικά του καθήκοντα» τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα

Επαφή και προγραμματισμός δεν πάνε μαζί. Δεν είναι ραντεβού στον οδοντίατρο να το σημειώσεις την ατζέντα σου. Είναι μια αυθόρμητη στιγμή ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Μπορεί να υπάρξει επαφή σε καθημερινό επίπεδο, μπορεί όμως και να περάσει ένα διάστημα χωρίς καμία κίνηση. Ειδικά σε περιόδους με πολλές υποχρεώσεις, είναι αρκετά συχνό το ζευγάρι να μην βρει χρόνο και κυρίως τις κατάλληλες συνθήκες για να έρθουν σε επαφή. Σημασία έχει να είναι οι δύο στην ίδια κατάσταση και να μην κυνηγάει ο ένας ενώ ο άλλος ρίχνει συνεχώς άκυρα, γιατί τότε μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στη σχέση.

10. Η ταυτόχρονη ολοκλήρωση είναι αυτοσκοπός

Δεν είναι ραντεβού η ερωτική επαφή. Κάποιος μπορεί να φτάσει νωρίτερα, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να φτάσει με μια καθυστέρηση. Σημασία έχει ότι βρέθηκαν εκεί, μοιράστηκαν την επαφή και την ένωση, το απόλαυσαν κι αυτό τους έφερε πιο κοντά. Σίγουρα είναι μια μοναδική αίσθηση να έρχεσαι σε οργασμό ταυτόχρονα με το ταίρι σου, αλλά δεν χάλασε κι ο κόσμος εάν δε συμπέσουν οι χρόνοι σας.

Οι μύθοι είναι πολλοί αλλά ευτυχώς πολλοί έχουν καταρριφθεί χάρη στην επιστήμη και τις έρευνες. Απενοχοποιήθηκαν πράγματα και καταστάσεις, διδαχτήκαμε πολλά για το σώμα και του άντρα και της γυναίκας, βρήκαμε ερωτογενείς ζώνες που ούτε καν φανταζόμασταν πως υπάρχουν και πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να απολαμβάνουμε την πράξη στο έπακρο. Γιατί είναι λίγες οι απολαύσεις που έχουμε στη ζωή μας, κι όπως είπε και η Θεοπούλα, «μερικά πράγματα δεν κόβονται ποτέ».

Συντάκτης: Ελίνα Μυζίθρα
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!