75207302_1425481147625105_8521941004330893194_n

Πριν από χιλιάδες χρόνια, τότε που ο άνθρωπος άρχισε να εξερευνά τη φύση και τις ιδιότητες που του προσφέρουν τα φυτά, έκανε και μια ακόμα ανακάλυψη προς όφελός του: Μερικές πέτρες έχουν ιδιότητες που σε βοηθούν σε καταστάσεις που κάποιες άλλες μέθοδοι δε βοηθάνε ή μπορούν να συμπληρώσουν με την ενέργειά τους τη βοήθεια που δέχεσαι από άλλες πηγές, όπως είναι μια θεραπευτική αγωγή -είτε χημική είτε ακόμα καλύτερα φυτική-, το μασάζ ή ακόμα κι ο διαλογισμός.

Οι ημιπολύτιμες αυτές πέτρες ή κρύσταλλοι, χάρη στη σύνθεσή τους, έχουν την ιδιότητα να παράγουν μιας μορφής δόνηση ή -κατά άλλους- ενέργεια, η οποία επιδρά στα ζωτικά σημεία του οργανισμού μας κι κατ’ επέκταση μπορεί να εξισορροπήσει όποια αστάθεια μπορεί να υπάρχει στο ίδιο μας το σώμα. Είτε αυτό αφορά την ενεργειακή μας φόρτιση είτε ακόμα και τη θεραπεία από εσωτερικά, εξωτερικά ή ακόμα και ψυχικά τραύματα.

Κατά μια έννοια, αυτό έρχεται σε πλήρη συσχέτιση με τη θεωρία της Ινδικής Γιόγκα, πως το κάθε σώμα έχει 7 τσάκρα, 7 πύλες ενέργειας δηλαδή, οι οποίες ρυθμίζουν τη ζωτική μας ενέργεια, συντηρούν τον οργανισμό μας και μας βοηθούν σε σωματικό και κυρίως πνευματικό επίπεδο. Οι κρύσταλλοι λοιπόν αυτοί έρχονται να βοηθήσουν στο να ξεμπλοκάρουν τα τσάκρα μας ή να παραμένουν σε καλή λειτουργία ώστε η ενέργειά μας να παραμένει σε πολύ καλά επίπεδα.

Δε μιλάμε για κάποιο γούρι ή φυλακτό. Οι ενεργειακοί κρύσταλλοι δεν έχουν μαγικές ιδιότητες που μας λύνουν όλα τα προβλήματα. Η τεχνική τους βασίζεται κατ’ αποκλειστικότητα στις δονήσεις που εκπέμπουν και στην εναρμόνισή μας μαζί τους. Φαντάσου μια πολυθρόνα–μασάζ που σε βοηθάει να χαλαρώσεις σε μορφή πέτρας που έχεις πάντα επάνω σου. Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν πως πρόκειται για τεχνική Placebo, αυτό όμως δεν ισχύει. Η μαγνητική ενέργεια που προέρχεται από τους κρυστάλλους είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη και φυσικά τα οφέλη της έχουν φανεί ανά τους αιώνες που αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται.

Η κρυσταλλοθεραπεία, όπως αυτό ονομάζεται, δεν είναι μια μέθοδος συμπληρωματικής θεραπείας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα. Αντιθέτως, εδώ και χιλιάδες χρόνια είναι γνωστή για τα πολλαπλά οφέλη της σε σώμα και πνεύμα. Ο θεραπευτής τοποθετεί επάνω στον πάσχοντα έναν ή περισσότερους κρυστάλλους, ανάλογα με το πρόβλημα, μιας και δεν έχουν όλοι οι κρύσταλλοι τις ίδιες ιδιότητες. Με τον τρόπο αυτό, η ενέργεια του καθενός από αυτούς μεταφέρεται μέσω της επαφής απευθείας στο σημείο που νοσεί και με τις δονήσεις που εκπέμπονται διορθώνει το πρόβλημα.

Οι κρύσταλλοι έχουν δύο ειδών ενέργειες: μια θεραπευτική και μια πνευματική. Μερικοί από τους πιο συχνά χρησιμοποιούμενους κρυστάλλους είναι η Φεγγαρόπετρα, η οποία ενισχύει τη γυναικεία φύση, ανεβάζει τη διάθεση και την αυτοπεποίθηση και προσελκύει ταίρι για όποια γυναίκα την φοράει, ο Χαλαζίας, ο οποίος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και δυναμώνει την ενέργεια και τις αντοχές του σώματος, ο Αμέθυστος με τον οποίο μπορείς να μετατρέψεις την αρνητική ενέργεια σε θετική, να σε βοηθήσει στο διαλογισμό, να αποκτήσεις θάρρος, αυτοεκτίμηση και διαίσθηση, ενώ παράλληλα μπορεί να σε βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό εάν υποφέρεις από πονοκεφάλους και ημικρανίες, να δυναμώσει το νευρικό σου σύστημα και να αποτρέψει ασθένειες του αίματος. Επίσης, ο Αιματίτης, με τη χρήση του οποίου αυξάνεται η ευεξία και σε βοηθάει σε ένα καινούργιο ξεκίνημα να βάλεις τους σωστούς στόχους, ενώ λειτουργεί τονωτικά και βοηθάει στη μνήμη, ενώ -όπως λέει και το όνομά του- βοηθάει σε θέματα που έχουν να κάνουν με το αίμα, στην απορρόφηση του σιδήρου, περιορίζει την αιμορραγία και πολλά άλλα.

Οι ενεργειακοί κρύσταλλοι είναι χιλιάδες, για κάθε πρόβλημα που μπορεί να σε ταλαιπωρεί. Η επιλογή του κατάλληλου για εσένα πετρώματος είναι πολύ απλή. Προσπαθείς να χαλαρώσεις και να βγάλεις από το μυαλό σου κάθε σκέψη. Πάρε μερικές βαθιές ανάσες και πιάσε στο χέρι σου μια-μια τις πέτρες που έχεις μπροστά σου. Κράτησέ την πέτρα που επέλεξες και προσπάθησε να νιώσεις εάν «σου μιλάει», εάν δηλαδή νιώθεις κάποια ενέργεια στο χέρι σου, μια ζέστη, ένα μούδιασμα ή μια ελαφριά δόνηση. Η δική σου πέτρα θα πρέπει να σε διαλέξει και θα στο δείξει η ίδια. Αλλιώς πάμε στην επόμενη.

Είτε πιστεύεις στις ενέργειες είτε όχι, η κρυσταλλοθεραπεία είναι μια πανάρχαια τεχνική που έχει βοηθήσει χιλιάδες κόσμο με προβλήματα που ίσως φαινόντουσαν άλυτα. Το μόνο σίγουρο είναι πως το να έχεις μια μικρή πέτρα επάνω σου, είτε με τη μορφή κοσμήματος είτε ως σκέτη μέσα στην τσέπη σου, δεν πρόκειται να σε βλάψει, οπότε κοίτα τι θα ήθελες να βελτιώσεις στη ζωή σου, βρες τον κρύσταλλό σου και άφησέ τον να κάνει τα μαγικά του προς όφελός σου. Εναλλακτικά, θα έχεις ένα πολύ όμορφο κόσμημα να το θαυμάζουν.

Συντάκτης: Ελίνα Μυζίθρα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!