Πολλές χιλιάδες ώρες έχουν σπαταληθεί, εκατοντάδες συζητήσεις, κουβέντες, αναλύσεις επί αναλύσεων με κολλητούς έχουν γίνει και τόνοι καφέδων κι αλκοολούχων ποτών έχουν καταναλωθεί, μπας και βρεθεί η απάντηση σε ένα πολύ βασικό ερώτημα· μπορείς από τον τρόπο που έρχεστε σε ερωτική επαφή να καταλάβεις τι νιώθει για σένα το ταίρι σου; Υπάρχουν μικρά ή μεγαλύτερα μυστικά που θα μπορούσαν να σου αποκαλύψουν εάν σε βλέπει μόνο για την πράξη αυτή καθ’ αυτή ή εάν υπάρχει και κάποιο συναίσθημα ανάμεσά σας;

Ξεκινάμε από το χρόνο πριν από την πράξη. Εάν σε θυμάται μόνο με τις μεγάλες ώρες, τότε τα πράγματα δεν είναι και πολύ θετικά. Επίσης, εάν μια από τις πρώτες τρεις κουβέντες είναι «τι φοράς», «πού είσαι/ σε πόση ώρα θα είσαι σπίτι» ή «σε 10 λεπτά θα είμαι εκεί», θα πρέπει να σε προβληματίσει πως μάλλον έχεις μόνο έναν ρόλο στη ζωή του προσώπου αυτού. Εναλλακτικά, εάν σου στέλνει μήνυμα για καλημέρα, επικοινωνεί μέσα στην ημέρα για να δει πώς είσαι και φροντίζει να κρατάει μια διακριτική επικοινωνία σε σταθερή βάση, σημαίνει ότι το πάει πιο σοβαρά. Το ίδιο μήνυμα αντίστοιχα περνάς κι εσύ έχοντας παρόμοιες συμπεριφορές, μη νομίζεις ότι κρύβεσαι.

Πάμε τώρα στη στιγμή της συνάντησης. Λέτε και καμιά κουβέντα, ή τραβιέστε κατευθείαν στην κρεβατοκάμαρα; Ο κανόνας λέει πως όσα περισσότερα πράγματα ζητάει να μάθει κάποιος για το πρόσωπο που έχει στο κρεβάτι του, τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να ζητάει περισσότερα πράγματα κι εκτός κρεβατιού.

Πάμε τώρα να αναλύσουμε την πράξη αυτή καθ΄ αυτή. Είναι καθαρά μια έκρηξη πάθους -ή τουλάχιστον αυτό θα όφειλε να είναι- και γι’ αυτό δεν είναι πάντα πολύ ξεκάθαρο να διακρίνεις το συναίσθημα από το ζωώδες ένστικτο. Μπορεί να σε γουστάρει τρελά και να κάνετε κρεβάτια να σπάνε, έπιπλα να μετακινούνται και τους γείτονες να καλούν το 100, αλλά πέρα απ’ αυτό να μην υπάρχει κάτι περισσότερο. Από την άλλη, μπορεί να υπάρχει μια γλυκιά αμηχανία που ρίχνει τις επιδόσεις επειδή αυξάνει το άγχος, ή αντίστοιχα μπορεί να βγαίνουν όλα οργανικά και στοργικά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν το κάνετε άγρια και παθιασμένα σημαίνει ότι δε γουστάρεστε. Η αίσθηση όμως, όπως και να το κάνουμε, που έχεις όταν ξέρεις ότι ο άλλος σε φροντίσει και προσέχει το σώμα σου, είναι κάτι που μπορείς ν’ αντιληφθείς.

Επίσης προφανές είναι το αν το άτομο αφιερώνει αρκετό χρόνο στη δική σου απόλαυση, αφήνοντας στην άκρη προς στιγμήν την δική του, είναι μια πολύ ισχυρή ένδειξη πως δε σε βλέπει μόνο ως αρπαχτή. Επομένως αν κι εσύ ενδιαφέρεσαι μόνο για να τελειώσεις εσύ, περνάτε καλά (και μόνο) κι αυτό βγαίνει προς τον κόσμο. Οι εραστές που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να περάσουν οι ίδιοι καλά, διεκδικούν με κάθε τρόπο και μέσο να τους παρέχεις εσύ την απόλυτη ηδονή, αγνοώντας ή έστω μη αφιερώνοντας αξιοσημείωτο χρόνο στις δικές σου ανάγκες. Σου χτυπάει κάποιο καμπανάκι εδώ;

Η πικρή αλήθεια είναι πως ο καθένας από εμάς λειτουργεί τελείως διαφορετικά κατά την πράξη, ακόμα και με διαφορετικούς παρτενέρ, μπορεί να έχουμε ίδια συμπεριφορά. Εάν πιστεύεις πως θα ήθελες περισσότερα από τον ερωτικό σου σύντροφο από αυτά που σου προσφέρει μέχρι τώρα ή αν θεωρείς πως δε δίνεις εσύ όσα θέλει, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάνετε μια κουβέντα και να δεις σε ποιο μήκος κύματος βρίσκεστε. Εάν είσαστε στο ίδιο σημείο, όλα είναι καλά. Εάν όμως ο ένας από τους δύο ζητάει πράγματα που ο άλλος δεν μπορεί ή δε θέλει να προσφέρει, καλύτερα να σταματήσετε τις επαφές σας το συντομότερο δυνατόν για να βρει ο καθένας σας το άτομο που θα μοιράζεται τα ίδια «θέλω» και δε θα καταπιέζεται κανείς από τους δύο. Άλλωστε μιλάμε για μια απόλαυση, ίσως τη μεγαλύτερη επί γης, οπότε δεν πρέπει κανένας να κάνει πίσω σ’ εκείνα που θέλει, είτε περιλαμβάνουν συναίσθημα είτε όχι.

 

Συντάκτης: Ελίνα Μυζίθρα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου