Το καλοκαίρι είναι εδώ για τα καλά κι οι ζέστες έχουν αρχίσει να γίνονται ανυπόφορες. Οι επιλογές με μια πρώτη ματιά είναι αμέτρητες: χαλαρά 2ήμερα στο εξοχικό της θείας, βδομάδα στο χωριό, λίγες μερούλες σε κάνα νησάκι και για τους πιο φευγάτους προορισμοί εξωτερικού. Υπάρχει βέβαια και μία ειδική κατηγορία διακοπών για τους πιο εναλλακτικούς: το camping. Το camping είναι μια αρκετά οικονομική λύση που ταιριάζει σε όλους όσοι αγαπούν τη φύση κι αρέσκονται σε έναν πιο διαφορετικό τρόπο ξεκούρασης και διασκέδασης.

Νεαρά ζευγάρια, παντρεμένοι με παιδιά ή τεράστιες παρέες: όλοι θα περάσουν υπέροχα. Στη χώρα μας υπάρχουν camping οργανωμένα ή μη (για τους πιο τολμηρούς) σε μέρη με απίστευτο φυσικό πλούτο και με πολλές επιλογές. Όπως στα περισσότερα πράγματα το κλειδί της επιτυχίας κι εδώ είναι στην οργάνωση. Ενώ το να πάει κανείς για camping είναι σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία λόγω της διαφορετικής φύσης αυτού του είδους των διακοπών, θα πρέπει αντίστοιχα να προσέξει αρκετά πράγματα για να περάσει όσο τέλεια φαντάζεται.

Οι διακοπές που όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε συνηθίσει κατά κύριο λόγο περιλαμβάνουν αρχικά ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι μας. Αυτό πρακτικά σημαίνει κάποιο σπίτι ή ξενοδοχείο με ό,τι αυτά περιλαμβάνουν. Κουζίνα με ψυγείο στη μία περίπτωση και room service στην άλλη. Στην περίπτωση του camping τίποτα απ’ τα παραπάνω δεν ισχύει· στην καλύτερη θα υπάρχει ένα κυλικείο απ’ το οποίο θα μπορείς να προμηθεύεσαι όλα τα απαραίτητα, αλλά και πάλι θα πρέπει να έχεις φροντίσει για κάποια καβάτζα για τις δύσκολες ώρες της λιγούρας καθώς και κάποιο «ψυγείο» παραλίας γεμάτο με νερά και μπίρες.

Το επόμενο κομμάτι που θα πρέπει να προσέξεις είναι βασικό αλλά μέχρις ότου το νιώσεις στο πετσί σου δε το συνειδητοποιείς πλήρως. Δεν είναι άλλο από αυτό του ρεύματος. Φώτα, φορτιστές, κινητά, υπολογιστές, ραδιόφωνα και πολλά άλλα, όλα απαιτούνε για τη λειτουργία τους κάποια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας. Τουτέστιν, επειδή δεν υπάρχουν διακόπτες πάνω στα δένδρα, πρέπει να προνοήσεις για κάποια φορητή λάμπα και σίγουρα μία μπαλαντέζα για να μπορείς να χρησιμοποιείς οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή σου.

Last but not least, οι βασικές σου ανάγκες: ύπνος και τουαλέτα. Για έναν άνετο ύπνο θα χρειαστείς τη σκηνή σου εξοπλισμένη με σεντόνι, μαξιλάρι και κάποιο στρώμα για να μην κοιμάσαι στο πάτωμα ενώ για το ζήτημα της τουαλέτας θα πρέπει να επιλέξεις σοφά την τοποθεσία της σκηνής σου, η οποία καλό θα ήταν να βρίσκεται κοντά σε τουαλέτες-μπάνια, αλλά όχι υπερβολικά κοντά για ευνόητους μυρωδάτους λόγους.

Τώρα είστε σχεδόν έτοιμοι για αποχώρηση! Είτε ακολουθήσεις όλα τα παραπάνω, είτε όχι, είτε στο τέλος πας σχεδόν ανοργάνωτος, είτε καταλήξεις να μετατρέψεις τη σκηνή σου σε ζηλευτό προκάτ, το μόνο που πραγματικά χρειάζεσαι είναι η καλή παρέα, ευχάριστη διάθεση, καμιά κιθάρα για τις πιο καλλιτεχνικές φύσεις και μπόλικο αντικουνουπικό (βάλε και κάνα φιδάκι στην τσάντα, θα με θυμηθείς). Καλές διακοπές!

 

Επιμέλεια Κειμένου Έλενας Αργύρη: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Έλενα Αργύρη