Article of the day: Όσα δεν παραδεχόμαστε για τον έρωτα! Από τη Μαρία Πακιακιό.

poly726

Σας φέρνω καλά, αλλά και κακά νέα –σιγά μη δεν είχε κακά νέα– αυτή την εβδομάδα. Οι πλανήτες συνεχίζουν να κάνουν του κεφαλιού τους, γιατί μάλλον βαριούνται κι είπαν να παίξουν λίγο με τα νεύρα μας για άλλη μια φορά. Οπότε, τι έχουμε, λοιπόν; Κυρίως καθυστερήσεις και μια τάση να θέλουμε να τα κάνουμε όλα λίμπα. Υπάρχουν πολλοί από μας που έχουμε πάρει διαζύγιο με την υπομονή και δεν μπορεί να μας αδικήσει κανείς. Θα σας έλεγα ψέματα αν προσπαθούσα να σας πείσω ότι κάτι  θα κερδίσουμε από αυτό, οπότε τι να σας πω; Ναι, υπομονή! Τα καλά νέα είναι ότι παίρνουμε λίγο τα πάνω μας. Τι θέλετε να πείτε ότι δε νιώθετε ανανεωμένοι; Να νιώσετε!

 

Κριός

Απ’ τη μία ο παρορμητικός σου εαυτός κι απ’ την άλλη οι πλανήτες που σου κάνουν τα νεύρα κρόσσια, άντε να καταφέρεις να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό αυτή την εβδομάδα, Κριαράκι μου, κι ο σώζων εαυτόν σωθήτω! Να προσπαθήσεις να συγκροτήσεις λίγο τη σκέψη σου και τη γλώσσα σου κυρίως, το πώς θα το καταφέρεις δεν ξέρω, μιας και νιώθεις να παλεύεις με τα κύματα και μάλιστα χωρίς σωσίβιο. Για να σε δω. Το καλό μέσα σε όλο αυτό είναι ότι ανοίγουν κάποια παραθυράκια όσον αφορά στην επαγγελματική σου εξέλιξη ή αποκατάσταση. Με τις φιλοδοξίες σου να αρχίσουν να υλοποιούνται, θα ανέβει λίγο και το ηθικό σου που έχει πιάσει πάτο τελευταία.

 

Ταύρος

Αν σε ακούσω να γκρινιάξεις για οτιδήποτε αυτή την εβδομάδα, Ταυράκι μου, θα σε στείλω στον Κριό που έχει νεύρα να σου μάθει πώς είναι να περνάς μέρες υπό πίεση. Σε προειδοποίησα! Άκου, λοιπόν, πώς έχουν τα πράγματα. Η κούραση δε θα λείψει, αυτό το ξέρεις κι εσύ, μιας κι ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος, αλλά κι οι υποχρεώσεις στο σπίτι μπόλικες. Το κλειδί για να φτάσεις στο Πάσχα και να στέκεσαι στα πόδια σου είναι η οργάνωση κι η βοήθεια απ’ το περιβάλλον σου. Ζήτα βοήθεια και θα τη λάβεις, υπάρχουν άτομα στα οποία μπορείς να στηριχτείς. Οι σχέσεις σου με τα δικά σου άτομα και το ταίρι σου είναι αρμονικές. Σου είπα ότι δεν έχεις λόγους να γκρινιάξεις.

 

Δίδυμος

Ο Ερμής είναι ανάδρομος και σε κάνει άστατο, λέει. Πόσο πιο πολύ αναρωτιέμαι εγώ και με το συμπάθειο, Διδυμάκι μου, αφού τον τελευταίο καιρό δεν έχεις καταφέρει να κρατήσεις μία σκέψη στο μυαλουδάκι σου για πάνω από πέντε λεπτά. Η αλήθεια είναι ότι οι καταστάσεις είναι ρευστές, οι καθυστερήσεις σε θέματα που σε απασχολούν είναι πιο μεγάλες κι απ’ τα ΚΤΕΛ σε περιόδους απεργιών, αλλά κι εσύ δε βοηθάς την κατάσταση. Πρώτα απ’ όλα κάνε υπομονή και μην πέφτεις θύμα στα μεγάλα λόγια που ακούς -και θα ακούσεις πολλά ακόμα. Προσπάθησε να είσαι πρακτικός και να κάνεις υπομονή. Τα επαγγελματικά σου θα διορθωθούν, αλλά θα πάρει λίγο χρόνο.

 

Καρκίνος

Κάποιος έχασε το πάθος του και το βρήκες εσύ, Καρκινάκι μου. Καλά, μη θυμώνεις, για καλό το λέω, θα το καταλάβεις και μόνος σου αυτή την εβδομάδα. Δε σου λέω ότι δε θα υπάρξουν προκλήσεις κι εμπόδια, μακάρι να είχα τέτοια νέα. Αλλά, όμως, έχεις τέτοιον δυναμισμό κι ενέργεια που δε χρειάζεσαι βοήθεια από κανέναν για να βάλεις σε τάξη την καθημερινότητά σου και να ξεπεράσεις τα εμπόδια. Κι επειδή είσαι καλός μαθητής σε αυτή τη ζωή, να που έρχεται η ώρα να θυμηθείς τα μαθήματα που έχεις πάρεις ως τώρα, να τα μετατρέψεις σε σοφία και να τη χρησιμοποιήσεις σαν σύμβουλο για τις αποφάσεις που πρέπει να πάρεις -κυρίως στα προσωπικά σου.

 

Λέων

Περιττό να σου πω ότι είσαι στα καλύτερά σου αυτή την εβδομάδα, Λιονταράκι μου, είναι σίγουρο ότι έχεις αρχίσει κι εσύ ο ίδιος να νιώθεις μία ψυχική και σωματική ανάταση τις τελευταίες μέρες -κι έπεται συνέχεια! Αρχίζεις και βρυχάσαι, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ο  δυναμισμός σου χτυπάει κόκκινο και σε συνδυασμό με την ενέργεια και την αυτοπεποίθησή σου δεν μπορεί παρά να λάμπεις αυτές τις μέρες. Σου είπα όλα τα καλά, αλλά να σε προσγειώσω λίγο τώρα -και μη με κοιτάς με βλέμμα που ρίχνει κεραυνούς, για το καλό σου το κάνω. Κράτα τις σκέψεις σου σαν θησαυρό και μην τις μοιράζεσαι δεξιά κι αριστερά. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα τις εκμεταλλευτεί εναντίον σου.

 

Παρθένος

Νιώθεις σαν πλοίο που το έχουν δέσει στο λιμάνι και δεν μπορεί να πλεύσει προς τις επιθυμίες και τα όνειρά του, Παρθενάκι μου και δεν έχεις καθόλου άδικο να παραπονιέσαι γιατί η αδράνεια που υπάρχει στις υποθέσεις σου μπορούν να σκάσουν γάιδαρο. Ταξίδια αναβάλλονται, επαγγελματικές συζητήσεις βαλτώνουν, οικονομικές υποθέσεις παραπαίουν. Εντάξει, απ’ τα πιο ήρεμα παιδιά είσαι, αλλά πόσα να αντέξεις πια; Δε θέλω να σου πω να κάνεις υπομονή, λες και δεν το ξέρεις, εμένα περίμενες. Η συμβουλή που θα σου δώσω είναι να μην πιέζεις τις καταστάσεις, άσ’ τις όπως είναι και θα φτιάξουν από μόνες τους. Μόνο προσοχή πού βάζεις την υπογραφή σου.

 

Ζυγός

Αν ψάχνεις να βρεις λύσεις στα προβλήματά σου και στήριξη στα σχέδιά σου αυτή την εβδομάδα, Ζυγάκι μου, ένα μόνο θα σου πω: φίλοι κι οικογένεια. Ενώ κάποιοι μπορεί να σφάζονται, οι δικές σου σχέσεις πλέουν σε πελάγη χαράς κι ευτυχίας, κάτι που θα παίξει σημαντικό ρόλο και στη δρομολόγηση των σχεδίων σου, καθώς οι συμβουλές κι ιδέες των ατόμων του περιβάλλοντός σου θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την υλοποίησή τους. Η μόνη ίσως προσοχή που χρειάζεται είναι στις συζητήσεις που κάνεις. Μην παίρνεις τίποτα τοις μετρητοίς, κράτα και μικρό καλάθι για να είσαι σίγουρος. Πολλά σου λένε και σου τάζουν, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.

 

Σκορπιός

Περιμένεις κι εσύ το τρένο που έχει καθυστέρηση, έτσι δεν είναι, Σκορπιδάκι μου; Έλα στην παρέα μας να δίνει ο ένας παρηγοριά στον άλλο, οπλίσου με περίσσια υπομονή -και δώσε και σε μας λίγη. Περιμένεις καιρό τώρα και θα συνεχίσεις κι αυτή την εβδομάδα να περιμένεις τις υποθέσεις σου να πάρουν μπρος, αλλά μπα. Ιδέες έχεις, όνειρα έχεις και φιλοδοξίες έχεις, αλλά βοήθεια απ’ τους πλανήτες δεν έχεις. Τουλάχιστον έχεις ενέργεια και ζωντάνια για να μάχεσαι, οπότε κάτι είναι κι αυτό. Να σου ζητήσω, όμως, να μην είσαι παρορμητικός και να μην είσαι καχύποπτος ακόμα και με όσους σου λένε καλημέρα, ή πολλά ζητάω κι εγώ το έρμο;

 

Τοξότης

Ξεχειλίζεις από πάθος και δυναμισμό αυτή την εβδομάδα, Τοξοτάκι μου κι έχεις βάλει στόχο να πετύχεις όλα όσα έχεις στο μυαλό σου και μέχρι τώρα δεν είχε καταφέρεις να φέρεις εις πέρας. Καλό όλο αυτό και σε συγχαίρουμε για το πείσμα και την επιμονή σου, αλλά αν δε σταματήσεις να είσαι ανυπόμονος και παρορμητικός, με τη χαρά θα μείνεις. Βρε κάτι να διοχετεύσεις τη ζωντάνια σου -ίσως μία νέα δραστηριότητα που θα σε βοηθήσει να ισορροπήσεις την αδρεναλίνη σου ώστε να έχεις καλύτερα αποτελέσματα στις κύριες υποθέσεις σου. Ίσως χρειαστεί να πάρεις αποφάσεις χωρίς να έχεις περιθώρια να σκεφτείς. Σε αυτή την περίπτωση η πείρα σου πρέπει να είναι ο οδηγός σου.

 

Αιγόκερως

Αν κι είσαι μεθοδικός και λειτουργείς σχεδόν πάντα σαν στρατιωτάκι σε ό,τι λες κι ό,τι κάνεις, αυτή την εβδομάδα θα λέγαμε ότι χάνεις την μπάλα και γίνεσαι λιγάκι επιπόλαιος, Αιγοκεράκι μου. Όσο πατάει η γάτα, όχι πολύ. Ο αυθορμητισμός σου στις κοινωνικές σου επαφές μας αρέσει, αλλά δε μένεις μόνο εκεί, καθώς μία επιπολαιότητα που βγάζεις προς τα έξω μπορεί να σου φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από ό,τι περιμένεις. Έλεγξε τη στάση σου και θα έχεις όλα τα εφόδια που χρειάζεσαι για να δράσεις στοχευμένα -και να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, γιατί αυτό σε νοιάζει. Αν το καταφέρεις αυτό, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Στο υπογράφω.

 

Υδροχόος

Η Γη καλεί το Υδροχοάκι μας να γυρίσει πίσω. Τα ταξίδια στο διάστημα τελείωσαν κι είναι καιρός να προσγειωθείς στην πραγματικότητα, να οπλιστείς με ψυχραιμία (κάπου εδώ είναι κρυμμένη) και να αναλάβεις ευθύνες. Σου τα λέω έτσι απότομα, γιατί απότομα θα προσγειωθείς κι εσύ αν δεν πάρεις τα μέτρα σου. Η λέξη που πρέπει να γνωρίζεις αυτή την εβδομάδα είναι μία: υπευθυνότητα κι όλα τα παράγωγά της. Έννοιες όπως επιπολαιότητα, ανεξαρτησία, σκέψεις που πάνε όπου πάει ο άνεμος και κουτσομπολιά, ξέχασέ τις αν δε θες να μπλέξεις. Πολλά θα ακούς, τίποτα να μη λες και τίποτα μη διαδίδεις. Κράτα τις αποστάσεις σου για να τα έχεις καλά με όλους.

 

Ιχθύς

Χαίρομαι πάρα πολύ όταν έχω καλά νέα σου πω, Ψαράκι μου. Έχεις ταλαιπωρηθεί αρκετά στο κοντινό παρελθόν κι είναι ευχάριστο να μπορώ να σου πω ότι περνάς μια υπέροχη περίοδο -μέχρι πότε δεν ξέρω, αλλά κάνε ό,τι μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτή την εβδομάδα για να περάσεις καλά και να διευθετήσεις τις υποθέσεις σου. Τα συναισθηματικά σου έχουν μια σταθερότητα κι είναι στο ζενίθ τους, κάτι που σε καθιστά ικανό να πάρεις αποφάσεις και να οργανώσεις τα επόμενά βήματά σου. Οι φιλοδοξίες σου είναι έτοιμες προς υλοποίηση, κάνε ό,τι μπορείς να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Όσο για τη σεξουαλικότητά σου, θα μίλαγα για αυτήν, αλλά μας διαβάζουν και παιδιά.

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη