Βάλτε ζώνες ασφαλείας, κράνη κι ό,τι άλλο χρειαστεί για να ‘μαστε ασφαλείς τον μήνα που μας έρχεται, αφού είναι αποφασισμένος να μας δείξει ότι το καλοκαίρι κι οι πολλές χαρές του ανήκουν στο παρελθόν. Η κακία θα του μείνει του Οκτώβρη, αλλά για να πάρουμε κι εμείς το αίμα μας πίσω, ας του δείξουμε από τι είμαστε φτιαγμένοι για να του μπούμε στο μάτι.

Ας μιλήσουμε λίγο για το τι μας περιμένει, έτσι, για να προετοιμαστούμε ψυχολογικά και να βρούμε τρόπους να πολεμήσουμε. Όλα τα στραβά έχει, λοιπόν, αυτός ο μήνας, αφού και καχύποπτους θα μας κάνει, και τον δικτάτορα θα βγάλει από μέσα μας, κι αναίσθητους θα μας καταντήσει, σε σημείο να κοιτάζουμε μόνο τον εαυτούλη μας με καταστροφικές συνέπειες. Να συνεχίσω; Έχω κι άλλα. Να μην ξεχάσω ότι πάνω από όλα θα βάζουμε τα επαγγελματικά μας, θα φέρουμε τον ανταγωνισμό μέσα στις σχέσεις μας και θα γίνουμε παράλογοι με τις απαιτήσεις μας. Νομίζω ότι η Κλεοπάτρα θα ήταν πιο διαλλακτική από μας μέσα στον Οκτώβρη.

Τι να κάνουμε; Καταρχάς τον σταυρό μας. Και μετά ας δοκιμάσουμε να λειτουργήσουμε με λογική, καθαρό μυαλό κι ωριμότητα. Όση μπορεί να μας επιτρέψει όλο αυτό που ζούμε.

 

Κριός

Όταν σου μιλάνε, να απαντάς, Κριαράκι μου. Όχι, δεν είναι η συμβουλή της μαμάς σου μόνο, είναι και των άστρων για αυτόν τον μήνα, οπότε θυμήσου τι σου έλεγαν όταν ήσουν μικράκι κι εφάρμοσέ το στην ενήλικη ζωή σου -γιατί αν δεν κάνεις διάλογο όσον αφορά τα αισθήματά σου, πότε και για ποιον άλλο λόγο να το κάνεις; Σκοπός σου είναι να περάσεις καλά κι ο Οκτώβριος θα σου φερθεί με το γάντι. Καλά, εννοείται πως πρέπει να βάλεις κι εσύ το χεράκι σου να βοηθήσεις την κατάσταση. Μην τα περιμένεις όλα απ’ τα άστρα! Έχουν τα βάσανά τους κι αυτά.

Αν είσαι σε σχέση, σε θέλω έτοιμο για όλα. Δεν ξέρω τι και πώς, αλλά ρίξε το στο διάβασμα και βρες τρόπους να κατεβάσεις ιδέες για το πώς θα κρατήσεις το άλλο σου μισό σε εγρήγορση, κάτι που φυσικά θα κάνει και στους δύο καλό, αν με καταλαβαίνεις. Και μη χρησιμοποιήσεις τη λίμπιντό σου για να εξιλεωθείς που δουλεύεις νυχθημερόν κι αμελείς το ταίρι σου. Όχι ότι θα του πέσει άσχημα, αλλά κακό πράγμα η χειραγώγηση, βρε παιδί μου, δε νομίζεις; Όχι, ε!; Ε, άμα το λες εσύ…

Αδέσμευτε, κούλαρε λίγο, βρε παιδί μου. Είπαμε, είσαι Κριαράκι και πας ντουγρού γι’ αυτό που θες, αλλά η πολλή πίεση μπορεί να τρομάξει τον κόσμο. Ναι, η γοητεία σου θα σε βοηθήσει, αλλά αν βάλεις τα κερατάκια σου αντί για το χαμόγελό σου να κάνουν δουλειά, θα αποτύχεις, σου το λέω. Ο έρωτας θέλει τρυφερότητα και μαλαγανιά. Αντί για κριαράκι, γίνε για λίγο προβατάκι. Τι λες, το ‘χεις;

 

Ταύρος

Ποιος σου είπε ότι δεν πρέπει να κοπιάσεις για να γοητεύσεις αυτόν τον μήνα, Ταυράκι μου; Να τον βρεις και να του πεις ότι κάνει λάθος. Εμένα να ακούς. Άκου κι αυτό. Θα κάνεις γιόγκα, διαλογισμό κι ό,τι άλλο σε βοηθήσεις για να κρατήσεις την ισορροπία ανάμεσα στον επαναστάτη που ‘χει ξυπνήσει μέσα σου και τις σχέσεις σου. Δεν ξέρω πώς σου ήρθε να διακηρύξεις την ανεξαρτησία σου κι από τι, αλλά επειδή δεν είσαι μαθημένος, μπορεί να τα κάνεις θάλασσα. Άρα με το χαλαρό, έτσι;

Αυτό με την πολλή ανεξαρτησία να το κοιτάξεις κυρίως εσύ που είσαι σε σχέση. Αν έχεις σύντροφο με κατανόηση, άντε, κάτι γίνεται. Αλλά αν το άλλο σου μισό αρχίσει να πανικοβάλλεται απ’ τον φόβο εγκατάλειψης; Ώ, ρε μάνα μου, εκεί να δεις γέλιο και χαρές. Φέρσου έξυπνα, λοιπόν. Μίλησέ του κι αν δεν καταλαβαίνει, τότε δείξε του πώς αισθάνεσαι. Με ποιον τρόπο; Μα φυσικά με να τον τραβολογάς όπου πας κι ό,τι κάνεις. Πού ξέρεις, άμα πειστεί ότι απλά θες λίγο χρόνο για τον εαυτό και τα χόμπι σου, ίσως σε αφήσει σε ησυχία να κάνεις αυτά που θες χωρίς γκρίνιες και μούτρα.

Κι εσύ, αδέσμευτε, σκέφτεσαι την ελευθερία σου; Μα τι έχετε πάθει τα Ταυράκια αυτόν τον μήνα; Κι όμως, μπορείς να είσαι σε σχέση και να ‘σαι κουλ κι άνετος, καλό μου, οπότε κάνε τη χάρη στον εαυτό σου κι άσε αυτή την ψυχή που θέλει να σε γνωρίσει να σε πλησιάσει χωρίς να σηκώνεις συρματοπλέγματα. Τι είσαι, κότα και θες κοτετσόσυρμα να σε προστατεύει απ’ την αλεπού; Ε, όχι!

 

Δίδυμος

Αργία μήτηρ πάσης κακίας λένε, Διδυμάκι μου, κι αυτό δεν ισχύει μόνο σε θέματα καριέρας κι ανάπτυξης, αλλά και στον έρωτα, οπότε κουνήσου λίγο και βάλε αλάτι (μη σου πω και πιπέρι) στην ερωτική σου ζωή για να ‘χεις το κεφαλάκι σου ήσυχο. Ένας άλλος καλός λόγος να ασχοληθείς με τα αισθηματικά σου είναι για να μη σκέφτεσαι το παρελθόν. Αν σου αρέσει η Ιστορία, διάβασε για τον Πελοποννησιακό Πόλεμο κι άσε τις δικές σου ιστορίες στο ντουλάπι της λήθης. Κατανοητό;

Εσύ, δεσμευμένε, μέσα σε όλα πρέπει να πιεις ένα χαμομηλάκι να καλμάρεις λίγο την ενέργειά σου, αν θες το ταίρι σου να μπορέσει να σε ακολουθήσει αυτόν τον μήνα και να μη ζαλιστεί έτσι όπως στριφογυρίζεις σαν ρόδα λούνα παρκ. Τόσο κόπο σου κάνει να κάτσεις ήσυχος και να αφουγκραστείς τις ανάγκες του συντρόφου σου; Κάτι θέλει να σου πει ο άνθρωπος κι εσύ κάνεις λες και σου μιλάει Σουαχίλι. Αν είναι έτσι, να σου πάρουμε ένα λεξικό. Κάτι, τέλος πάντων, για να συνεννοηθείτε.

Σκάσε χαμόγελο εσύ που δεν έχεις σχέση. Όχι, καλέ, δεν παίζω με τον πόνο σου, απλά προσπαθώ να σου εξηγήσω ότι ο λόγος που πρέπει να χαίρεσαι είναι το ότι αδιαφορείς αν θα γνωρίσεις κάποιον ή όχι. Τόσο καλά τα πας με τον εαυτό σου και το γεγονός ότι είσαι ελεύθερος, ωραίος και μοιραίος. Κι αν κάτσει καμία γνωριμία, καλώς. Αν όχι, δε θα σκάσουμε. Υπάρχει κι ο επόμενος μήνας.

 

Καρκίνος

Έχεις όλο το πακέτο για να αφήσεις τις ντροπές και να μετατραπείς σε μία μηχανή αποπλάνησης αυτόν τον μήνα, Καρκινάκι μου, οπότε θα σε παρακαλούσα να πάρεις μερικά μαθήματα πάνω στο θέμα και μάλιστα γρήγορα, ώστε να γράψεις τη δική σου ακατάλληλη για ανηλίκους ιστορία. Α, κοκκίνισες ήδη βλέπω και σε ρωτώ: Γιατί, καλέ, τι παραπάνω έχουν οι άλλοι από ‘σένα; Πάρε τα πάνω σου, σουλουπώσου λίγο και βάρα στο ψαχνό, σου λέω. Είσαι τεφαρίκι, κρίμα να πας χαμένος.

Αν έχεις σχέση, ετοιμάσου για λίγο τζόγο. Όχι στο καζίνο, στη σχέση σου. Πού να ποντάρεις; Μα στη γοητεία σου φυσικά και θα ‘χεις το άλλο σου μισό να κάνει τεμενάδες στα πόδια σου. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να τα θες μονά-ζυγά δικά σου. Ή, μάλλον, μπορείς να τα ‘χεις φτάνει να ‘σαι διπλωμάτης και να μην τρομάξεις το ταίρι σου με τον δυναμισμό σου. Ή την αχορτασιά σου.

Αν είσαι μόνος, το φθινόπωρο σε συμπαθεί πολύ. Αρκεί να μη φτάσεις στην υπερβολή. Μη με κοιτάς έτσι, ξέρεις ότι μπορείς να το πας στα άκρα αν θες κάτι. Άσε που μετά θυμάσαι τι είπες και τι έκανες και θες να ανοίξει η γη να σε καταπιεί. Σου θυμίζει κάτι το όλο σκηνικό; Λοιπόν, κάνε την προσπάθειά σου, κι όταν καταφέρεις αυτό που θες, αλλά πριν αρχίσεις να ονειρεύεσαι γάμους και πανηγύρια, κάτσε πρώτα να γνωρίσεις το πρόσωπο. Μετά βλέπουμε. Μην πάρεις γουρούνι στο σακί.

 

Λέων

Μου τα ‘χεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα, Λιονταράκι μου και να δω πώς θα βρεις την άκρη αυτό τον μήνα, που κάθε άλλο παρά λουκούμι θα σου είναι. Δύο πραγματάκια θες απ’ τη ζωή σου, αλλά η τάση σου να κατεβάζεις μούτρα αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν ή γίνονται όπως ακριβώς τα θες, θα βάλει φωτιά στα μπατζάκια και τις σχέσεις σου. Οπότε, κράτα τα επαγγελματικά σου ζητήματα έξω απ’ το σπιτικό σου κι όταν αποφασίσεις να δώσεις γκλαμουριά στον χώρο σου, μην ξινίσεις τα μούτρα σου, αν το άλλο σου μισό δεν ενθουσιαστεί με το γούστο σου. Δεν είναι λόγος να τα πάρεις στο κρανίο!

Το προσπαθείς το θέμα αυτόν τον μήνα εσύ που έχεις σχέση, δε λέω, και τιμή σου, αλλά δε σου δένει το γλυκό, βρε παιδί μου. Μήπως να βρεις έναν άλλο τρόπο να ισορροπήσεις δουλειά και σχέση χωρίς να το ρίχνεις στο δράμα; Πόση αρχαία τραγωδία να αντέξει ο σύντροφός σου; Και κριτικός θεάτρου να ήταν, θα είχε βαρεθεί. Ακόμα καλοκαίρι έχουμε -που λέει ο λόγος. Άσε να μπει λίγο φως μες στη ζωή σου. Έχεις καιρό για γκρίνια αργότερα. Τώρα χαμογέλα. Τι σου ζητάμε, πια;

Εσύ, αδέσμευτε, αποφάσισες να τα φτιάξεις με τη δουλειά και την καριέρα σου. Αν ήμασταν τετ α τετ θα έβλεπες ότι κουνάω το κεφάλι μου με αποδοκιμασία. Προτείνω τουλάχιστον να μην κλειστείς στους τέσσερις τοίχους ενός γραφείου ή του σπιτιού σου. Πες «ναι» σε ό,τι πρόταση για έξοδο σου γίνει κι άσε τη μοίρα να κάνει παιχνίδι. Αν σου κάτσει κάτι καλό, έκατσε. Αν όχι, δεν πειράζει.

 

Παρθένος

Πρέπει να βρεις τον τρόπο να επικοινωνήσεις ακόμα κι αν αυτό θα πρέπει να γίνει με σήματα Μορς, Παρθενάκι  μου, γιατί στον διάλογο θα πάρεις κάτω απ’ τη βάση αυτόν τον μήνα. Κυρίως με την τάση που έχεις να βλέπεις όλα τα στραβά και τα ανάποδα σε μία σχέση αντί για τα καλά, να σηκώνεις το φρύδι και να κριτικάρεις τα πάντα. Βέβαια, τι καλύτερο για να ‘χεις μία ομαλή σχέση; Δεν ξέρω ποιος σου είπε ότι εσύ έχεις το αλάθητο του Πάπα, αλλά δεν το έχεις. Σοκαριστικό, ε;

Βρίσκω πολύ λογικό το γεγονός ότι θες να εξελιχθείς και θες να το κάνεις μέσα απ’ τη σχέση σου, εσύ που είσαι αγκαζέ. Το θέμα είναι το πώς θα το κάνεις και πώς θα πείσεις τον σύντροφό σου ο οποίος ίσως και να μην μπορεί να καταλάβει τι θες. Αν αρχίσει να σε κοιτάει σαν εξωγήινο, μη νομίζεις ότι σε κοροϊδεύει. Απλά πασχίζει να κατανοήσει τις ανάγκες σου -ή αν θες ψυχολόγο. Μη ρίχνεις βόμβες και μετά φεύγεις άνετος κι ωραίος λες κι όλα είναι κατανοητά. Δεν είναι!

Μου αρέσει ο δυναμισμός σου, αδέσμευτε, αυτόν τον μήνα. Το φιλοσόφησες μου φαίνεται το θέμα και σου πάει. Αν δε σε ευχαριστεί κάποιος, γιατί να μπλέξεις μαζί του; Ξέρεις κάτι; Αν όλοι σκέφτονταν έτσι, θα έλυναν πολλά προβλήματα, κι επειδή εσύ το έλυσες για τώρα, είπες να δημιουργήσεις ένα άλλο. Να μπλέξεις με παλιές κακές ιστορίες. Μου αρέσει που σε παίνευα κιόλας.

Εγώ λέω να κάτσεις στα αβγά σου. Κάνε και μια εσωτερική ενδοσκόπηση να σε μάθεις καλύτερα.

 

Ζυγός

Με εκπλήσσεις αυτόν τον μήνα, Ζυγάκι μου. Κοιτάω συνέχεια τις σημειώσεις μου να βεβαιωθώ ότι μιλάω για ‘σένα και, ναι, τα άστρα δε λένε ψέματα. Από πού κι ως  πού θα μου γίνεις εγωιστής κι εγωκεντρικός εσύ; Τι σου συμβαίνει; Την είδες γαλαζοαίματος ή έχεις ανασφάλειες; Ό,τι κι αν είναι, ένα είναι σίγουρο: Οι απαιτήσεις κι η αδιαλλαξία σου θα σε βάλουν σε μπελάδες κι αυτό που δεν ξέρω είναι τι κατάληξη θα ‘χουν οι σχέσεις σου. Μήπως να άλλαζες πορεία; Μία ερώτηση σου κάνω.

Βάλε φαντασία στη σχέση σου, δεσμευμένε! Δε λέω, ζήτα αυτά που έχεις ανάγκη, αλλά κάνε το με στυλ κι όχι λες κι είσαι ο Στρατηγός Σβάρτσκοπφ. Λίγη διπλωματία δε βλάπτει. Εσύ είσαι ο άρχοντας του «πιάνεις πιο πολλές μύγες με το μέλι παρά με το ξύδι» και καιρός είναι να βάλεις σε εφαρμογή αυτά που διδάσκεις. Κάποια στιγμή η υπομονή του συντρόφου θα τελειώσει και μετά ούτε οι γλύκες ούτε οι μαλαγανιές θα σε σώσουν. Οπότε, προσέχεις για να έχεις- αν θες να έχεις!

Εσύ, αδέσμευτε, η μόνη σχέση την οποία θα ‘σαι σε θέση να διατηρήσεις αυτόν τον μήνα είναι αυτή με την καθημερινότητά σου. Φαΐ, νερό, ύπνος κι άλλες φυσικές ανάγκες. Με άνθρωπο δεν το βλέπω να συμβαίνει κάτι το συγκλονιστικό, οπότε για να μη χάσεις κι εσύ φαιά ουσία, πάρ’ το χαλαρά και τουλάχιστον απόλαυσε τον ύπνο σου -μέχρι το τέλος του μήνα όπου κι αρχίζει να κουνιέται φύλλο στα αισθηματικά σου. Καλό Οκτώβριο κι υπομονή μέχρι τότε!

 

Σκορπιός

Μη σε πιάσω να κάνεις ούτε ένα παράπονο τον Οκτώβριο, Σκορπιδάκι μου, κι αν αποφασίσεις να κάνεις, να ‘ναι απέναντι στον εαυτό σου, γιατί θα αποφασίσεις να βάλεις μίρλα σε ένα μήνα ο οποίος θα σου προσφέρει πολλά κι εσύ θα τον κοιτάζει στα δόντια. Ένα σου λέω μόνο: Τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτώβρη η Αφροδίτη περνάει στο ζώδιό σου. Τι, δεν τσιρίζεις ακόμα απ’ τη χαρά σου; Είσαι παράξενο πλάσμα. Άσε τις καχυποψίες και την αδιαλλαξία (πόσο ξεροκέφαλος μπορείς να γίνεις;) στην άκρη και τρέχα να χαρείς την τύχη σου, πριν αρχίσω να σε ψέλνω. Αυτά.

Δεσμευμένε, σου έχω νέα. Κάνεις ανοησίες. Όχι, καλό μου, δε με νοιάζει αν θα με κοιτάξεις με το δολοφονικό σου ύφος, εγώ θα σου πω αυτό που έχω να σου πω και μετά νίπτω τας χείρας μου. Ναι, να είσαι αυτόνομος κι ελεύθερος, ναι, να κάνεις την ενδοσκόπησή σου ως προς το πού βρίσκεσαι μέσα στη σχέση σου, αλλά δε σου επιτρέπω να ψήσεις το ψάρι στα χείλη του συντρόφου σου. Θα σου ‘ρθει ο ουρανός σφοντύλι και θα ψάχνεσαι. Είπα κι ελάλησα, τα υπόλοιπα είναι πάνω σου.

Και πάμε σε ‘σένα, αδέσμευτε, όπου αυτόν τον μήνα θα είσαι η κινούμενη μηχανή αποπλάνησης κι ερωτισμού. Ωραίο όλο αυτό αλλά θα ‘ρθω να βάλω ένα μεγάλο «αλλά» σε όλο αυτό, όσο κι αν με αντιπαθήσεις. Σχέση δε θες, να περάσεις καλά θες και κινδυνεύεις να γίνεις ένας σεξομανής ζιγκολό που προκαλεί. Σε πλήγωσα; Εσύ να δεις τι κόσμο θα πληγώσεις αν δε βάλεις μυαλό.

 

Τοξότης

Κάτι μου λέει ότι βαριέσαι πολύ, Τοξοτάκι μου, και δεν ξέρεις πώς να το διαχειριστείς αυτό. Εγώ είμαι εδώ, να σου πω μερικά πράγματα για να μη σε πιάσει ο πανικός κι αρχίσεις να φέρεσαι σαν την Αστέρω στα βουνά. Αλλαγές! Αυτή είναι λύση. Κάνε μικρά βηματάκια προς την ευτυχία σου -κάτι που θα κάνει και τους γύρω σου ευτυχισμένους, γιατί η γκρίνια σου το τελευταίο διάστημα έχει τρομάξει κόσμο και κοσμάκη. Συμβουλή: Ευτυχία δε σημαίνει να σηκώνεις τα καταστήματα σε κάθε έξοδο.

Βάλε ενθουσιασμό στη σχέση σου, δεσμευμένε. Ούτε καν η σούπα δεν έχει νόημα αν είναι χλιαρή, φαντάσου έναν άνθρωπο που μοιράζεται τη ζωή του με κάποιον άλλο. Νομίζεις πως το άλλο σου μισό θα κάνει όλη τη δουλειά όσο εσύ θα σκοτώνεσαι στο γραφείο; Και ποιος σου είπε ότι είσαι σούπερμαν και μπορείς να κρατήσεις δύο καρπούζια κάτω απ’ την ίδια μασχάλη; Ναι, καλά το κατάλαβες τι θέλω να σου πω. Να χαλαρώσεις και να βρεις χρόνο για ‘σένα και το ταίρι σου.

Εσένα, αδέσμευτο Τοξοτάκι, η ανασφάλεια θα σε φάει αυτόν τον μήνα. Είναι και το γεγονός ότι δεν μπορείς να βρεις τη χρυσή τομή ανάμεσα σε επαγγελματικά κι αισθηματικά, να πώς θα τα καταφέρεις να τα κάνεις θάλασσα. Να σου προτείνω να κάνεις υπομονή μέχρι την τελευταία εβδομάδα του μήνα ή δε θα αντέξεις μέχρι τότε; Κάνε κουράγιο και μη μου σπαράζεις την καρδιά.

 

Αιγόκερως

Αν μη τι άλλο, θα ‘σαι γεμάτος ιδέες όλο αυτόν τον μήνα, Αιγοκεράκι μου, και μάλιστα ιδέες γεμάτες φαντασία. Μεταξύ μας τώρα, εκπλήσσομαι λίγο, γιατί φημίζεσαι για την τετράγωνη λογική σου κι όσο και να το κάνουμε, οι τσαχπινιές δεν είναι στο ρεπερτόριό σου. Κι όλα αυτά γιατί ξέρεις τι θες κι έχεις βάλει σκοπό να το πετύχεις. Εδώ θα μπει σφήνα ένα μεγάλο «αλλά». Κι αυτό το «αλλά» λέει πως μπορείς να σχεδιάσεις το μέλλον σου, αλλά πάντα με τη συμφωνία αυτού που έχεις δίπλα σου.

Όπως καταλαβαίνεις, δεσμευμένε, πριν εκπλήξεις τον σύντροφό σου με μία μεγάλη απόφαση που θες να πάρεις, βεβαιώσου ότι θέλει κι εκείνος. Υπάρχει τίποτα χειρότερο απ’ το να ετοιμάσεις σχέδια υπερπαραγωγή και το άλλο σου  μισό να ξινίσει τα μούτρα του; Ούτε στον χειρότερο εχθρό μου, αν και πιστεύω πως αυτό το μήνα θα μπορέσεις να πείσεις τον καθένα με τις ιδέες σου και μέσα σε αυτούς και το ταίρι σου. Βάλε και τον διάλογο στη ζωή σου, κακό δεν κάνει. Τι λες;

Εσύ, αδέσμευτε, μάλλον θα ‘χεις τον ακάθιστο όλο τον Οκτώβριο, μιας κι οι υποχρεώσεις σου θα σε έχουν στο σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε, κάτι που θα στοιχίσει στην αισθηματική σου ζωή -αν και ξέρω πως δε θα στενοχωρηθείς ιδιαιτέρως, αλλά είπα να ξεχάσω ότι είσαι ρομποτάκι και να σε πιάσω με το καλό. Κοίτα λίγο και τον εαυτό σου, του το χρωστάς. Είναι κρίμα να ‘χεις την εύνοια τω πλανητών κι εσύ να μαραζώνεις σε ένα γραφείο. Όσο μαζόχας κι αν είσαι!

 

Υδροχόος

Κάτι μου λέει ότι θες περισσότερο να λάμψεις στην κοινωνία παρά να καλλιεργήσεις την προσωπική σου ζωή αυτόν τον μήνα, Υδροχοάκι μου, αλλά καλό θα ήταν να δεις τον ψυχολόγο σου και να βρεις από πού πηγάζει το θεματάκι σου. Τι θα βγάλεις με το να κερδίσεις την αποδοχή όλου του πλανήτη και να μην μπορείς να βρεις ζεστασιά από δικά σου άτομα; Και καλά, εσένα μπορεί να μη σε νοιάζει, αλλά το πώς αισθάνονται εκείνοι δε σε νοιάζει καθόλου; Σε αυτήν την περίπτωση ετοιμάσου να ακούσεις να σε πουν γαϊδούρι πολλές φορές αυτόν τον μήνα. Αν σου αρέσει, εμένα μου περισσεύει.

Εσύ που είσαι σε σχέση, θα ‘χεις να δώσεις πολλές εξηγήσεις στο άλλο σου μισό και καλή τύχη στο να το κάνεις να καταλάβει γιατί είσαι στην κοσμάρα σου και δεν έχεις χρόνο ούτε να μοιραστείς τα βασικά μαζί του. Ελπίζω να ‘χει κατανόηση αυτός ο άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα σου, γιατί, μεταξύ μας, ούτε κι εσύ μπορείς να καταλάβεις τι είναι αυτό που σε κάνει να μοιάζεις σαν εξωγήινος στα μάτια του συντρόφου σου. Όχι, το ότι έχεις δουλειές δεν είναι δικαιολογία. Ούτε το ότι είσαι ο Υδροχόος.

Κι εσύ μία απ’ τα ίδια, αδέσμευτε. Και καλά, εσύ δεν έχεις σύντροφο να τον αμελείς, αλλά έχεις φίλους κι οικογένεια -και πιθανών κάποιον του οποίου το δοντάκι πονάει για ‘σένα και τον έχεις αφήσει στα κρύα του λουτρού. Σε διατάζω να μαζέψεις τα μυαλά σου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα να ερωτευτείς. Θα χάσεις μεγάλη ευκαιρία, σε προειδοποιώ!

 

Ιχθύς

Κάνεις ό,τι περνάει απ’ το χέρι σου για να βάλεις χρώμα στις σχέσεις σου και να νοστιμίσεις τη ζωή σου, Ψαράκι μου, σε σημείο να θες να τα βάλεις με όποιον σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά σου. Για να χαλαρώσεις λίγο, όμως, ε; Είπαμε, να ευτυχίσεις, αλλά όχι να κάνεις τους άλλους να δυστυχήσουν με την τρέλα και τον αυταρχισμό σου. Να σου κάνω μία ερώτηση για να δεις πού το πάω. Τι θα βγάλεις κάτι αν τρομάξεις τους γύρω σου με τη συμπεριφορά σου; Τίποτα. Χαίρομαι που το κατάλαβες.

Δεσμευμένε, είσαι άξιος που θες να δώσει περισσότερο νόημα στη σχέση σου, αλλά άντε, καλό μου, κάνε και τον κόπο να το εξηγήσεις στο ταίρι σου, αντί να χτυπάς το χέρι στο τραπέζι και να φωνάζεις «Εγώ θα σε κάνω ευτυχισμένο/η, ο κόσμος να χαλάσει». Αν σε πάει στον ψυχίατρο, μην αναρωτηθείς το γιατί. Άσε που αν χαλαρώσεις, θα ευχαριστηθείς κι εσύ περισσότερο την όλη διαδικασία του να προσπαθήσεις να δείξεις την αγάπη και τον έρωτά σου στον άνθρωπό σου. Δεν είναι πιο λογικό;

Κι εσύ μία από τα ίδια, αδέσμευτε. Θες να βρεις την αδερφή ψυχή σου, να επεκτείνεις τους ορίζοντές σου, να αγαπήσεις και να αγαπηθείς και πας και το παίζεις Αττίλας ο Κατακτητής. Όχι, πες μου, φταίνε οι άλλοι που σε αποφεύγουν λες κι είσαι για δέσιμο; Δε νομίζω! Ταίρι θες, καλό μου, όχι να κατακτήσεις τους Ιθαγενείς. Πιες τις βαλεριάνες σου να ηρεμήσεις και βάλε καλά στον νου σου αυτά που σου είπα, έτσι ώστε στο τέλος του μήνα να κάνεις την κίνησή σου. Ήρεμα, χαλαρά και φρόνιμα.

 

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη