Article of the day: Γνωρίστε τη νέα pillowfighter Αμάντα Δουλγεράκη στο πρώτο της άρθρο: Δες το εδώ!

pillow2064

Ωραία η ομορφιά, ο ερωτισμός, το πλατύ χαμόγελο και το καθηλωτικό βλέμμα που σε κάνουν να ξεχνάς και το όνομά σου, υπάρχουν όμως και μερικά προσόντα τα οποία δε φαίνονται απ’ την πρώτη γνωριμία. Πρόκειται για χαρίσματα που εμφανίζονται στην πορεία μιας σχέσης, εφόσον έχει ανοιχτεί ο ένας στον άλλον κι έχει βρεθεί η χρυσή τομή. Ποια θα μπορούσαν να είναι αυτά; Υπάρχουν αρκετά αλλά ας εστιάσουμε σε έξι!

 

1. Το ταίρι ξέρει να συγχωρεί  

Το να μην κάνεις πίσω σε καμία αντιπαράθεση και να μη ρίχνεις ποτέ νερό στο κρασί σου, πέρα από δύσκολο χαρακτήρα σε κάνει και εγωιστή που δεν είναι σε θέση να καταλάβει ότι δεν έγινε κάτι αν υποχωρήσει μια φορά. Δε λέμε να γίνεται κατ’ επανάληψη αλλά να υπάρχουν όρια και να κρίνεις πότε πρέπει να μην τραβάς το σκοινί. Οι αντιπαραθέσεις δεν είναι για να τις αποφεύγεις αλλά για να τις λύνεις με όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο τρόπο και λιγότερες παρεξηγήσεις. Το να μπορεί ο άλλος να ζυγίζει τις καταστάσεις και να μη φέρεται σαν μικρό παιδί που δεν του δίνουν αυτό που θέλει δείχνει ώριμη αντιμετώπιση. Εξάλλου η σχέση για να κρατήσει χρειάζονται ισορροπίες και για να γίνει αυτό πρέπει κι οι δύο να ‘ναι σε θέση να δείχνουν κατανόηση.

 

2. Οι ικανότητές σας αλληλοσυμπληρώνονται 

Το ταίρι είναι καλό σε όλα αυτά που εσένα σε δυσκολεύουν! Με αυτόν τον τρόπο κουμπώνετε, αφού εκεί που εσύ υστερείς, έρχεται ο άλλος να σε ολοκληρώσει. Δεν είσαι μόνο εσύ ή μόνο το ταίρι για όλα, μοιράζονται οι ευθύνες και καθένας επικεντρώνεται εκεί που νιώθει ότι το έχει καλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή είναι ωραίο να περιποιείσαι τον/τη σύντροφό σου αλλά κάπου καταντά κουραστικό και μονόπλευρο. Όταν ο άλλος έχει ικανότητες που εσύ δεν έχεις, γίνεται και κάπως πιο ελκυστικός στα μάτια σου. Εξάλλου έκαστος στο είδος του για να κυλήσει η σχέση ομαλά.

 

3. Είναι ειλικρινής απέναντί σου

Η ειλικρίνεια χτίζει μια δυνατή σχέση, ενώ με το πέρασμα του χρόνου ξέρεις πως μπορείς να εμπιστευτείς το πρόσωπο που έχεις απέναντί σου. Αν βρεις άνθρωπο που θα σου λέει αλήθεια ακόμα κι όταν ξέρει ότι στ’ αφτιά σου δε θα είναι αρεστή, σίγουρα δε θα θες να τον αφήσεις να φύγει απ’ τη ζωή σου. Αν η αμεσότητα του/της συντρόφου σου και ο τρόπος που επικοινωνούσατε απ’ τη αρχή σε γοήτευσαν, το να ξέρεις πως είναι ξεκάθαρος/η μαζί σου, πως δε σου δίνει λόγους να ‘σαι καχύποπτος/η, σε κάνει να ερωτεύεσαι το πρόσωπο που έχεις απέναντί σου ακόμη περισσότερο.

 

4. Είναι χαμηλών τόνων και δεν έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του/της

Είναι ωραίο ο άλλος να έχει αυτοπεποίθηση και να πιστεύει στον εαυτό του αλλά το να καυχιέται συνέχεια δεν είναι ό,τι πιο ερωτικό για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα του. Ένας άνθρωπος που ξέρει πόσο καλά τα καταφέρνει αλλά δεν περιμένει την αναγνώριση και την αποδοχή των άλλων για να ανέβει ψυχολογικά, δεν μπορεί παρά να μεταφέρει αυτή την ενέργεια και στους δικούς του ανθρώπους, στο περιβάλλον του. Αντιμετωπίζει τις καταστάσεις όπως αρμόζει, χωρίς υπερβολές και φανφάρες και με αυτόν τον τρόπο κερδίζει και το πρόσωπο που έχει πλάι του χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

 

5. Είναι εξπέρ στην επίλυση προβλημάτων

Χειρότερο από το να παραπονιέται κάποιος είναι να μην κάνει τίποτα απολύτως για να λύσει το πρόβλημά του. Μένοντας στον καναπέ με τα χέρια σταυρωμένα και περιμένοντας με μαγικό τρόπο να λυθούν όλα, πρώτον δεν οδηγείσαι πουθενά και δεύτερον δείχνεις και στον σύντροφο ότι δεν έχεις τον δυναμισμό να έρθεις αντιμέτωπος με δυσκολίες που βρίσκονται στον δρόμο σου. Στην προσπάθεια να λυθεί κάτι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δείχνεις την ευρηματικότητά σου και τη δυνατότητα να ανταπεξέλθεις. Έτσι το ταίρι έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι όταν χρειαστεί να του σταθείς ή όταν βρεθείτε οι δυο σας μπροστά σε ένα πρόβλημα, δε θα τα χάσεις, δε θα συμπεριφερθείς σπασμωδικά, αλλά θα προσπαθήσεις με ψυχραιμία να βγάλεις άκρη.

 

6. Δεν κρύβεται η αδυναμία του/της στα παιδιά 

Με αυτό φυσικά δεν εννοούμε μόνο να αποκτήσει κάποιος παιδιά αλλά ακόμη και να είναι σε θέση να θυμηθεί την παιδική του ηλικία και να αναπολήσει στιγμές που έζησε, την ξεγνοιασιά και ανεμελιά του τότε. Μπορεί ακόμα να έχει ανίψια ή να δείχνει την αγάπη του σε παιδιά φιλικών ζευγαριών. Με αυτόν τον τρόπο το ταίρι δείχνει πόσο στοργικός γονιός μπορεί να γίνει, αλλά και πόσο τρυφερός μπορεί να είναι απέναντί σου, αν κρίνεις από τη συμπεριφορά του απέναντι στα μικρά παιδιά.

 

Πέρα απ’ αυτά υπάρχουν κι άλλα τόσα προσόντα που μπορούν να σε βοηθήσουν να ερωτευτείς ακόμη περισσότερο τον σύντροφό σου στην πορεία. Δεν είναι μόνο αυτά που βλέπεις στην αρχή που σε κάνουν να ερωτεύεσαι το ταίρι αλλά και το πώς εξελίσσεται στην πορεία και πόσο σου αρέσει αυτό που γίνεται. Μέσα από τα προσόντα που αποκαλύπτεις έρχεστε πιο κοντά και ερωτεύεσαι τον άνθρωπό σου χωρίς κανέναν δισταγμό. Έτσι νιώθεις ακόμη περισσότερο πως έχεις κάνει τη σωστή επιλογή ή την επιλογή που κάνει εσένα ευτυχισμένο.

Συντάκτης: Ιωάννα Μελά
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.