Τι; Εσύ, τι νόμιζες; Ότι υπάρχει ένας διακόπτης που –από τη στιγμή που γίνεσαι γονιός– τον κατεβάζεις αυτόματα και σου κόβεται κάθε επιθυμία για σεξ; Χωρίς παρεξήγηση, ξεκόλλα! Αυτός ο «διακόπτης» κλείνει μονάχα όταν το θελήσεις εσύ ο ίδιος και για λόγους που καμία σχέση δεν έχουν με το αν είσαι γονιός ή όχι. Μπορεί να μην κλείσει και ποτέ! Δεν είναι λίγοι οι ηλικιωμένοι που έχουν ακόμη τέτοιες επιθυμίες, σε τι κόσμο ζεις επιτέλους;

Η ερωτική πράξη ήταν, είναι και θα είναι ένα, ας το πούμε, βασικό ένστικτο. Όσο φυσιολογικό είναι το να φας και να κοιμηθείς, έτσι είναι κι αυτό. Είναι βασικός παράγοντας σε μια σχέση. Όταν η σχέση αυτή γίνεται γάμος με όλα τα συναφή, παιδιά, υποχρεώσεις, κυριακάτικα τραπέζια στη γιαγιά, ενδεχομένως να επηρεάζεται αυτό το κομμάτι, αλλά δεν παύει να υφίσταται.

Εντάξει, προφανώς και δε θέλεις να φανταστείς τη μαμά σου σε στάσεις αλά Samantha Jones, ούτε το μπαμπά σου σε σκηνικά τύπου Christian Grey, αλλά το πιθανότερο είναι ότι κάνουν σεξ. Κατά βάθος, το ξέρεις. Ειδικά αν έχεις νέους γονείς.  Μήπως πίστευες ότι κάθε φορά που είναι μόνοι στο σπίτι ή πάνε οι δυο τους μια εκδρομή λύνουν τα υπαρξιακά τους, βλέπουν αγκαλιασμένοι ταινίες και φιλάνε ο ένας τον άλλον στο μέτωπο για καληνύχτα; Συμβαίνει κι αυτό, αλλά κάπου ενδιάμεσα ρίχνουν και μια ματιά στο καμασούτρα για να βεβαιωθούν ότι είναι ακόμα το ίδιο ευλύγιστοι (το νου σας όσοι έχετε μαμά με κορμί λάστιχο, δεν είναι από το γυμναστήριο).

Κάθε φορά που η μαμά σου είναι στην τσίτα και της φταίει κι ο αέρας που αναπνέεις ή που ο μπαμπάς σου σπάει και κανένα ποτήρι «κατά λάθος», μη νομίζεις ότι η αιτία είναι πάντα το χάλι σας το μαύρο στα οικονομικά ή τ’ αφεντικά τους που είναι ομολογουμένως για σκότωμα. Μερικές φορές είναι απλά η έλλειψη σεξ. Ή, από την άλλη, όταν τους βλέπεις να χαμογελάνε σαν χαζοί, ενώ τους είπες ότι έφαγες όλο το χαρτζιλίκι στα ποτά και τα ξενύχτια που έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια, δεν είναι από την καλή τους την καρδιά. Εντάξει, έχουν καλή καρδιά, αλλά κι ικανοποιημένο κορμί. Α, με συγχωρείς πολύ, δε θα’ σαι ο μόνος που διασκεδάζει σ’ αυτή την οικογένεια!

Χωρίς πρόθεση να καταστραφεί η παιδική σου αθωότητα, να ξέρεις πώς όταν εσύ είχες πέσει σε λήθαργο από τον πυρετό, όταν είπες ψέματα ότι θα βγεις με φίλες για να δεις το γκομενάκι, όταν έπαιζες μπάλα με τα παιδιά στη γειτονιά, οι γονείς σου έκαναν και λίγο σεξ να περάσει η ώρα. Μη σου πω ότι κάνουν και περισσότερο σεξ από εσένα και πάθεις τίποτα!

Μη φρικάρεις, βάλε τον εαυτό σου στη θέση του. Όταν θα γίνεις εσύ γονιός, θέλεις να σταματήσεις τις ερωτικές επαφές; Σκέψου ότι θα’ σαι ακόμα νέος, με ορμόνες κι επιθυμίες κι ότι τότε το δικό σου παιδί θα σε βλέπει όπως βλέπεις εσύ τώρα τους γονείς σου. Λοιπόν, deal with it κι άμα λάχει ζήτα και καμιά συμβουλή από τη μαμά που κάτι παραπάνω μπορεί να ξέρει για εκείνο το στριφογυριστό, ανάποδο, ταχυδακτυλουργικό που λέγαμε – πού να βάλεις επιτέλους τα πόδια σου;

Πέρα από την πλάκα και για να σοβαρευτούμε λίγο, η ερωτική επιθυμία και πράξη είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό και δεν κοιτάει ηλικίες, ρόλους και κανόνες. Και ειλικρινά μπράβο στα ζευγάρια που, όσα χρόνια κι αν περάσουν, συνεχίζουν ακόμη να επιλέγουν ο ένας τον άλλον. Γιατί πέρα από την επιθυμία για έρωτα, για επαφή, αυτοί οι άνθρωποι είναι κομμάτι ο ένας του άλλου κι έχουν μάθει καλά πως τα δυο σώματα γίνονται ένα μέσα από την αγάπη.

Συντάκτης: Στέλλα Φρασιόλα