Σίγουρα, όσοι παρακολούθησαν το πρώτο μέρος από την τρίτη σεζόν Bridgerton, ανέμεναν με ανυπομονησία και το δεύτερο μέρος που ανέβηκε στην πλατφόρμα του Netflix την Πέμπτη 13 Ιουνίου και βρίσκεται ήδη στο τοπ 10 της, με κύριο άξονα τη σχέση του Κόλιν και της Πενέλοπι που από φίλοι γίνονται ζευγάρι και προσπαθούν να ανακαλύψουν ο ένας τον άλλο, αλλά και να οικοδομήσουν τη σχέση τους σε νέα βάση με ανοιχτότητα και ειλικρίνεια.

Ίσως απογοητεύτηκαν όσοι περίμεναν να δουν την κλασική άρλεκιν αισθητική, που είχαν οι προηγούμενες σεζόν, καθώς εδώ, το πράγμα χόντρυνε λιγάκι. Φυσικά δεν έλειψαν τα παραμυθικά στοιχεία, με την αυθόρμητη ανακοίνωση του Κόλιν (Luke Newton), ότι αρραβωνιάστηκε την Πενέλοπε (Nicola Coughlan), να είναι από τις πιο δυνατές σκηνές της σειράς. Το θέμα είναι πως το μυστικό της Πενέλοπε που απειλούσε την ευτυχία της, καθώς η παλιά της φίλη και αδερφή του Κόλιν δεν την άφηνε να αγιάσει την κοπέλα και μας χαλούσε το όνειρο. Κι ενώ η Πενέλοπε προσπαθούσε να το πει κι εμείς αγκομαχούσαμε μαζί της, η άσπονδη φίλη της, για προσωπικό της συμφέρον -είναι και οι 5.000 λίρες της βασίλισσας που έπαιξαν το ρόλο τους- εμφανίστηκε η ίδια ως Λαίδη Γουισελνταουν κι όλη η σειρά έγινε gossip girl 2.0.

 

Penelope and Colin's Steamiest Scenes From Bridgerton Season 3 | Us Weekly

 

Να όμως που η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη και ενώ η Κρέσιντα έβγαλε ένα εμετικό τεύχος γεμάτο κακεντρεχή κουτσομπολιά, η Πενέλοπε επανεμφανίστηκε με ένα τεύχος που θύμισε τον πρώτο καιρό της γραφής της, τότε που προσπαθούσε να ανακαλύψει τη θέση της στον κόσμο και ξανακέρδισε τη φήμη της- χάνοντας όλα τα άλλα.

Αυτό το δεύτερο παρτ, σε αντίθεση με τις πολλές και καυτές ερωτικές σκηνές που μας υποσχέθηκαν οι πρωταγωνιστές, έθιγε πιο έντονα από ποτέ στοιχεία όπως η γυναικεία επιχειρηματικότητα, ο δυναμισμός των γυναικών που συχνά καταστέλλεται πίσω από το προσωπείο της γλυκιάς και καλής κοπελίτσας για να μην “τρομάξει”, καθώς και η ανάγκη για ισότητα σε μια σχέση, αλλά και το να βλέπεις τον σύντροφό σου και να σε ανάβει, μέσα κι έξω. Και ως κορμί και ως άνθρωπος.

 

Colin and Penelope Bridgerton Mirror Scene: Nicola Coughlan and Luke Newton Explain - Netflix Tudum

 

Όσο το πρώτο μέρος ήταν γεμάτο από ερωτισμό, το δεύτερο δείχνει το ζευγάρι μας να προχωρά επιτέλους τη σχέση του, αν και η σκηνή του καθρέφτη ήταν όντως όλα όσα περιμέναμε και πολλά περισσότερα.

Γεγονός, είναι πως, ενώ η Πενέλοπε ήταν ο τελευταίος τροχός της αμάξης στην οικογένειά της, έγινε σανίδα σωτηρίας όλων. Ενδιαφέρουσα προέκταση ήταν και η αλλαγή στη μαμά της Πενέλοπε, που παρά τις ενστάσεις της και τη μόνιμη βλέψη της προς το συμφέρον της, υποτιμώντας την κόρη της, εν τέλει είδε πως ίσως αυτή ήταν εξ αρχής η δική της σωτηρία. Σοκαρίστηκε όπως όλοι όταν ανακάλυψε την αλήθεια για την Πενέλοπε, αλλά προσπάθησε με τον τρόπο της να βοηθήσει κι έτσι εξιλεώθηκε κάπως στα μάτια μας.

 

Bridgerton's Claudia Jessie on whether season 4 will focus on Eloise romance

 

Τελικά, το δεύτερο μέρος της τρίτης σεζόν είναι ίσως κι αυτό που κρύβει τις περισσότερες αλήθειες. Μια γυναίκα που βρίσκει τη φωνή της μέσα στον κόσμο κι αποκτά τη δύναμη να σταθεί στα πόδια της, ένας άντρας που αν κι αντίθετος αρχικά με αυτό, βουτηγμένος στον εγωισμό και τα στεγανά του, ξεκολλάει, τη στηρίζει, την αγκαλιάζει και εν τέλει την ενθαρρύνει να συνεχίσει, δίνοντάς μας την πιο όμορφη ερωτική εξομολόγηση: «Δεν πιστεύω πως είμαι τόσο τυχερός που μια γυναίκα με τη δική σου δύναμη και μυαλό, επέλεξε να με αγαπήσει».

Στο καθαρά φιλικό επίπεδο, βλέπουμε εκείνη την άσπονδη φίλη που θα κάνει τα πάντα για να ξεφύγει από την παγίδα που έχει στηθεί στη ζωή της και μια παλιά φίλη που θα στηρίξει την παιδική της φίλη στις επιλογές της, κι ας έχει πληγωθεί. Κι επειδή πάντα και πάνω από όλα είναι η οικογένεια, κλείνουμε με μια μαμά που αρχικά βοηθάει για να εξυπηρετήσει δικούς της σκοπούς, αλλά στο τέλος είναι πιο υποστηρικτική από όλους, γιατί επαναξιολογεί τις προτεραιότητές της.

 

Penelope and Colin's wedding on Bridgerton featured a major easter egg | Glamour UK

 

Από τις καλύτερες, σκηνές, η σκηνή που ο Κόλιν φιλάει την Πενέλοπε μπροστά από το ίδιο παράθυρο από το οποίο τον κοιτούσε για χρόνια εκείνη, πριν τη δει εκείνος.

Συντάκτης: Ελευθερία Ιωάννογλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου