fduhgvdiuhd

Ο έρωτας είναι λεπτομέρειες. Μικρές συνήθειες που κάνουν δύο ανθρώπους να είναι μαζί, να ψάχνουν, να ζητάνε, να ζυμώνουν αυτό το «μαζί». Και πάντα εμφανίζονται χωρίς να σε ειδοποιήσουν. Ξαφνικά και πινελιά-πινελιά, συνθέτουν το πορτραίτο του έρωτα, ζωγραφίζοντας έτσι όλες τις εκδοχές του. Κι εκείνος με τη σειρά του δε σου εξηγεί τίποτα, ούτε σου ζητάει εξηγήσεις. Απλώς υπάρχει εκεί και κάνει την καρδιά σου να χτυπάει τρελά, τόσο που νομίζεις ότι θα λιποθυμήσεις. Και σαν να μην έφτανε η τρέλα των συναισθημάτων, πάει και κολλάει δίπλα στη φιλία για να σε αποτελειώσει.

Είναι που περνάτε χρόνο μαζί, που έχετε κάνει άπειρες συζητήσεις μαζί και που γνωρίζει τις πιο παράξενες συνήθειές σου. Είναι που θα σε πάρει τηλέφωνο και θα μιλήσετε για τα πάντα, από το πιο σοβαρό θέμα μέχρι το πιο χαζό κι ανώριμο. Κι όταν το κλείσετε συνεχίζετε να μιλάτε με μηνύματα μέχρι να σας πάρει ο ύπνος. Γελάτε μαζί, πόσο σπουδαίο αλήθεια. Έχετε μια σύνδεση μυσταγωγική. Η οικειότητα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ σας είναι οικογενειακή πια. Υπάρχει όμως ταυτόχρονα μια αύρα διεκδίκησης, ένας αέρας φλερταδόρικος.

Παρατηρείς κι εστιάζεις σε πράγματα που θεωρούσες αβίαστη φιλία. Νιώθεις ότι κάτι αλλάζει. Εκεί μπαίνουν οι μικρές λεπτομέρειες που λέγαμε. Παρατηρείς κινήσεις, πράξεις, λόγια, περνούν όλα από φίλτρο. Πιστεύεις πως ίσως νιώθει κάτι γι’ εσένα, εσύ σίγουρα νιώθεις. Δεν μπορείτε να μιλήσετε για τις προσωπικές σας σχέσεις όμως. Δε σας είναι εύκολο, δε σας βγαίνει. Θέλετε να προστατεύσετε ο ένας τον άλλον, οπότε αποφεύγετε τα ταράξετε τα νερά.

Να προσέχεις, σου λέει, να με πάρεις τηλέφωνο όταν φτάσεις σπίτι, να μου στείλεις μήνυμα, να μου πεις, πώς πήγε η συνάντηση που είχες. Θα σε πάρω όταν σχολάσω, να με πάρεις τηλέφωνο να με ξυπνήσεις. Όλα όσα στην αρχή φαινόντουσαν τόσο απλά, τώρα τα βλέπεις με άλλο μάτι. Αρχίζει να σου αρέσει που σε νοιάζεται και σε φροντίζει κι εκνευρίζεσαι πολλές φορές όταν ξεχνάει να σου στείλει ή να σε πάρει τηλέφωνο. Γιατί ενδόμυχα περιμένεις να το κάνει. Θέλεις να το κάνει.

Τα συναίσθημα που σε κατακλύζει είναι περίεργο. Ίσως και να μην μπορείς να ξεχωρίσεις αν αυτό που νιώθεις είναι η φιλική σου αγάπη ή είναι έρωτας. Το βιώνεις ως την απόλυτη μετάβαση, είσαι μπερδεμένος, μπορεί και να θυμώνεις μαζί σου που δεν μπορείς να διατηρήσεις μια ομοιόσταση. Ίσως προσπαθείτε κι οι δύο να κρατήσετε τις ισορροπίες. Μπορεί να υπάρχει και μια αναμονή για το πρώτο βήμα. Το σκέφτεστε και το επεξεργάζεστε. Δύσκολη η απόφαση που πρέπει να παρθεί. Η ζυγαριά προς τα πού γέρνει; Κρατάς τη φιλία σας ή παραδίνεται στον έρωτα και στο αίσθημα που έχει αρχίσει να φουντώνει; Απάντηση καμία.

Όταν μια φιλία αρχίζει και μπερδεύεται με τον έρωτα, ο έλεγχος χάνεται. Πώς γίνεται να συνεχιστεί μια τέτοια σχέση όταν ο ένας ή κι οι δύο πολλές φορές νιώθουν την ρομαντική κτητικότητα να φουντώνει; Τελικά τι είστε; Φίλοι ή εραστές; Και πόσο μπορεί να κρατηθεί κρυφό; Κι αν δε μείνει πώς στο καλό το εκφράζεις; Απάντηση, είπαμε, ο έρωτας δε δίνει. Θέτει όμως πάντα την ερώτηση. Το αν θα απαντηθεί, δική σου ευθύνη. Φίλοι λοιπόν;

Συντάκτης: Χαρά Νταμουράκη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου
Μπρεδεγουέι η κατάσταση με το κολλητάρι;

Αφού θέλεις, μη μένεις στο friendzone! Υπάρχει τρόπος κι εμείς τον έχουμε βρει!