Τα χρόνια περνούν, μεγαλώνουμε, κάνουμε σχέσεις, χωρίζουμε, κάνουμε άλλες, στεριώνουμε μέσα σ’ αυτές, παίρνουμε την απόφαση να ενώσουμε ζωές και κάπως έτσι έρχεται κι η ώρα για τον γάμο του καλύτερού μας φίλου. Μία εικόνα που ίσως να μας αιφνιδίασε ή ίσως και να τη φανταζόμασταν από μικρά παιδιά, ίσως να τη συζητούσαμε χρόνια με το κολλητάρι μας. Η χαρά κι η συγκίνηση παλεύουν ν’ ανταγωνιστούν η μία την άλλη, κι όσο πλησιάζει εκείνη η στιγμή, εσύ δεν ξέρεις τι να πρωτονιώσεις∙ να γελάσεις, να κλάψεις ή να κάνεις μια ευχή;

Την ημέρα που θα μάθεις πως το καλύτερο φιλαράκι σου, ο πιο δικός σου άνθρωπος, παντρεύεται, θα πάθεις ένα μικρό σοκ, όσο προετοιμασμένος κι αν είσαι, όσο ευχάριστη κι αν είναι η εξέλιξη αυτή. Είναι σαν ένα τέλος εποχής. Συνειδητοποιείς πως μεγαλώνεις, τόσο εσύ όσο κι οι γύρω σου. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει αυτή η υπέροχη διαδικασία της διοργάνωσης του γάμου. Άλλωστε, το κολλητάρι σου θέλει τη γνώμη σου για το καθετί. Έτσι δεν κάνατε από μικρά παιδιά; Αρχίζεις, λοιπόν, κι εσύ να βιώνεις με αγάπη κι ενθουσιασμό όλη αυτή τη διαδικασία. Στολισμός, μπομπονιέρες, διακόσμηση, δεξίωση κι όλα του γάμου τα καλά. Δεν ξεχνάμε, φυσικά, και το bachelor, αυτό που πρέπει εσύ αποκλειστικά να φέρεις εις πέρας ως ο κολλητός κι αρχηγός της παρέας. Προετοιμάζεις να γραφτεί λίγη ακόμα ιστορία αναμεταξύ σας.

Κι αφού όλα αυτά έχουν υλοποιηθεί, έρχεται η μεγάλη εκείνη μέρα του γάμου. Μόλις φτάνεις στο σπίτι που ετοιμάζεται η νύφη ή ο γαμπρός, αυτό που σκέφτεσαι και νιώθεις είναι πως αν δε συγκινηθείς κι αν δεν κλάψεις στον γάμο του κολλητού, τότε πού; Η ευτυχία κι η ένταση της ημέρας είναι τόσο μεγάλες που σίγουρα θα κυλήσουν πολλά δάκρυα χαράς, όσο κι αν προσπαθήσεις να τα συγκρατήσεις. Το μυαλό σου παίζει σαν ταινία το κοινό σας παρελθόν, σκέφτεσαι όλα αυτά που έχετε ζήσει με το φιλαράκι σου μέχρι σήμερα, πώς μεγαλώσατε μαζί. Κέφια, λύπες, αγωνίες, έρωτες, ξενύχτια, απογοητεύσεις∙ όλα μαζί. Και τώρα, στην πιο ευτυχισμένη μέρα του, είστε και πάλι μαζί, έτοιμοι να γνωρίσετε πρωτόγνωρα συναισθήματα.

Η ώρα έφτασε κι εσύ αντικρίζεις το κολλητάρι σου πιο όμορφο από ποτέ, έτοιμο να κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του, δίπλα σ’ έναν άνθρωπο που δίνει νόημα στο «αγαπώ κι αγαπιέμαι». Ε, κάπου εκεί τα δάκρυα χαράς δεν μπορούν να σταματήσουν. Ίσως κάποιοι γύρω να σε κοιτάζουν με απορία, αλλά αν κι αυτοί είχαν τις ίδιες κοινές αναμνήσεις με τη νύφη ή τον γαμπρό, το ίδιο θα έκαναν.

Συγκίνηση, ευτυχία, γέλια, χοροί μέχρι το πρωί, αγάπη, φωτογραφίες κι ευλογία. Αυτά είναι ο γάμος του καλύτερού μας φίλου. Ένα απίστευτο συναίσθημα να μπορείς να χαίρεσαι με τη χαρά του άλλου και να τη ζεις σαν δική σου. Τις όμορφες στιγμές στη ζωή μας πρέπει να τις ζούμε όσο πιο έντονα μπορούμε, με όλη μας την καρδιά, με όλη μας την αγάπη. Ζήστε τη στιγμή, κι αν σας έρθει να δακρύσετε, μην ντραπείτε∙ να ξέρετε πως είναι υπέροχο να κλαις από ευτυχία.

Συντάκτης: Ελένη Πανταζοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη