Υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι το σεξ αλλοιώνεται με τον καιρό κι ότι χάνει την καύλα που είχε στην αρχή μιας σχέσης κι απ’ την άλλη υπάρχω εγώ που υποστηρίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κάνει ακόμα σωστό σεξ με το συγκεκριμένο άτομο. Αντιθέτως η όλη φάση εξελίσσεται και παίρνει άλλες διαστάσεις, μπαίνουν άλλα κριτήρια σε αυτό που όλο και σε ψήνουν να ανακαλύψεις περισσότερα.

Υπάρχει ένα σημείο που όταν φτάσεις σε αυτό θέλεις μόνο να ξεπαρθενεύεις τον άλλο και να κάνεις συνέχεια καινούρια πράγματα μαζί του, κι όχι δεν αναφέρομαι σε σχοινιά, ζώνες και δεσίματα, εντάξει ίσως και να το ‘χω κάπου στο μυαλό μου αυτό γιατί αν δεν γίνουμε και λίγο κίνκυ τώρα, πότε; Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανακαλύπτεις έτσι ένα κόσμο που με κάτι εφήμερο δε θα είχες καν τη δυνατότητα να το σκεφτείς. Φτάνεις σε ένα σημείο να γαμάς αυτομάτως και με συναίσθημα.

Τώρα θα πεταχτούν αυτοί που βρίσκονται σε μια μακροχρόνια σχέση κι έχουν ένα πρόβλημα με το σεξ, το οποίο γίνεται όλο και πιο φτηνό, επιφανειακό. Εκείνοι που αντί για να μιλήσουν με το ταίρι τους γι’ αυτό το θέμα, το αγνοούν συνειδητά, γιατί ξέρουν ότι η έλλειψη χημείας μεταξύ τους ευθύνεται. Είναι εκείνοι που επαναπαύονται στην ιδέα του να γαμάς, απ’ το να γαμάς.

Αρχικά, για να φτάσεις σε μια μακροχρόνια σχέση πρέπει εκ φύσεως πραγμάτων να υπάρχει εμπιστοσύνη. Αν δεν υπάρχει κι αυτή, δηλαδή, γάμησε τα, καρδιά μου. Αυτονόητο είναι στην πρώτη περίπτωση να δοκιμάζεις πολύ πιο εύκολα καινούρια πράγματα με το ταίρι σου, που κι εκείνο από την πλευρά του να δέχεται ευκολότερα να παραδοθεί σε σένα, με πολύ λιγότερη σκέψη, με τόνους γερής αυτοπεποίθησης και σιγουριάς.

Κάτι άλλο που γίνεται, αλλά λίγοι το παραδεχόμαστε είναι ότι όσο περισσότερο σεξ έχεις κάνει με ένα άτομο τόσο λιγότερο αγχώνεσαι να είναι τα πάντα τέλεια. Θέλω να πω ότι και κακό να βγει μια φορά, γνωρίζοντας τις δυνατότητές σας, πάλι καλά θα περάσετε και το πιο πιθανό να ρίξετε άλλο ένα πήδημα σε μισή ώρα ξεχνώντας το. Κυριαρχεί η ασφάλεια δηλαδή κι ερωτήματα όπως «Κι αν απογοητευτεί;» σβήνουν.

Αν δε γελάτε στο σεξ τότε κάτι γίνεται λάθος. Προφανώς και δεν εννοώ να χώνεις ανέκδοτα. Καταλαβαίνετε, πιστεύω, τι εννοώ. Κάτι που μόνο στο σεξ μακροχρόνιων σχέσεων επιτυγχάνεται είναι να είσαι ο εαυτός σου και να μην έχεις αναστολές, να μην κρατάς τον εαυτό σου πίσω κάνοντας ή λέγοντας πράγματα κατά τη διάρκεια που έχεις τον ενδοιασμό ότι θα παρεξηγήσει ο άλλος. Απλά αφήνεσαι και το ζεις.

Λίγοι είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι έχουν κάνει καλύτερο σεξ ένα βράδυ με κάτι προσωρινό παρά με τον άνθρωπό τους. Λογικά δε θα ήταν ο άνθρωπός τους, δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση ή εκτός αν αυτό το προσωρινό εν τέλει δεν είναι και τόσο προσωρινό.

Γνωρίζεις τι ψάχνει, τι γουστάρει και τι όχι ο άλλος και ξέρεις πώς να την τρελάνεις ακόμα και με μία σου φράση όπως κι εκείνη ξέρει πώς να σε τρελάνει με μία της κίνηση. Την κρατάς στο χέρι και σε κρατάει προτού την κρατήσεις. Από εκεί και πέρα είναι ένα παιχνίδι εγωισμού για το ποιος θα φανερωθεί πρώτος.

Συντάκτης: Παναγιώτης Μουστάκας
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη