Σου ‘χει τύχει ποτέ να συναντήσεις κάποια άτομα που όταν τελειώσει αυτή η πρώτη επαφή μαζί τους να θες να τους εντάξεις ή μάλλον να εύχεσαι να ενταχθούν μόνοι τους στη ζωή σου; Κι αν ναι, έχεις κάνει κάτι για να το πετύχεις αυτό; Παρόλο που έχεις παρατηρήσει αυτό το μικρό, πρώτο κενό είσαι ικανός να το καλύψεις; Ή μήπως είσαι απ’ αυτούς τους τυπάδες τίγκα στις αναστολές; Ντρέπεσαι ή μήπως φοβάσαι; Κάτι σου λέει ότι δεν πρέπει να κάνεις ένα νέο άνοιγμα. Δε χρειάζεται να φοβάσαι. Δεν έχεις να χάσεις κάτι. Το πολύ-πολύ να χαμογελάς σαν μαλάκας κάθε φορά που κοιτάς το άτομο αυτό. Δεν ακούγεται άσχημο!

Τεράστια κατάρα εκείνη. Γιατί αν σου φύγει; Εσύ τι θα κάνεις; Θα μπορέσεις ν’ αντέξεις το πρωινό ξύπνημα χωρίς εκείνους; Όταν οι τοίχοι στενεύουν και σε πλακώνουν, όταν το ταβάνι γίνεται θεριό πονεμένων αναμνήσεων, όταν το μαξιλάρι γίνεται η προσωπική σου θυρίδα μυστικών, θα το αντέξεις όλο αυτό; Είναι τεράστιο ρίσκο φίλε μου, αλλά σε παρακαλώ πάρε το. Και μη σκέφτεσαι πολλά. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει κι αυτό συμβαίνει γενικότερα στη ζωή.

Και θα σου δώσω μία ευχή. Είθε να ξυπνήσεις κάποια μέρα μαζί με την αγάπη σου, να τη δεις, μάλλον να την παρατηρείς που κοιμάται δίπλα σου και ν’ αποφασίσεις ότι η ζωή σου είναι στο απόγειό της. Ότι έχεις βρει το όλο νόημα της ζωής, ότι δε χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω. Το μοναδικό σου πρόβλημα θα είναι ασήμαντο, δε θα ‘χεις προβλήματα. Ένα άραγμα σε μια ταράτσα με μουριές, σε μια παραλία ή σ’ ένα δασάκι. Κερδίζοντας το στοίχημα θα κάνει τη ζωή σου ευτυχισμένη. Δυστυχώς, όμως, την ευτυχία αυτή δεν την έχεις πάντα. Δυστυχώς, δεν είναι ατέρμονη. Όλη τη χαρά αυτή τη δανείζεσαι απ’ το μέλλον. Όση παίρνεις άλλη τόση θα σου πάρει. Αλλά τα δυνατά είναι για τους δύσκολους κι απαιτητικούς.

Δυστυχώς, επίσης, για την αγάπη αυτή θα θυσιάσεις πολλά, θα τσακωθείς με περισσότερους και σχεδόν είναι σίγουρο ότι θα σ’ αφήσει ρημαγμένο. Αλλά επειδή μιλάμε για τύχη και για «αν» σ’ αυτό το κείμενο, μην πτοηθείς και φοβηθείς να δεχτείς έναν άνθρωπο που προσπαθεί τόσο να μπει στη ζωή σου. Έχε στο νου σου ότι κάτι έχει δει σε σένα, το ‘χει αναγνωρίσει και κάνει αυτήν την προσπάθεια. Ναι μεν είναι δυνατό να σου πάρει τα πάντα, αλλά είναι επίσης δυνατό να σου δώσει τον κόσμο όλο στα χέρια σου. Και πίστεψέ με αξίζει με κάθε κόστος να έχεις τον κόσμο στα χέρια σου.

Να έχεις φιλοδοξίες στη ζωή σου και παράλληλα να πιστεύεις στον εαυτό σου, ώστε να πετύχεις το όνειρό σου. Να βρεις την αγάπη που θα έρθει και θα δώσει νόημα στη ζωή σου. Εκείνη που δε θα σε αλλάξει, αλλά θα αλλάξει την καθημερινότητά σου με στιγμές που κρύβουν απλότητα και τρυφερότητα. Και τότε θα νιώσεις ότι ναι, ίσως βρήκες την ευτυχία.

Γιατί η όλη ευτυχία του έρωτα είναι προς όλους, αλλά δεν είναι για όλους! Μη φανταστείς κάτι εξωπραγματικό. Η ευτυχία δε βρίσκεται σε περίπλοκες πράξεις και καταστάσεις. Αντιθέτως, τη συναντάς στο φιλί που σου σκάει στο μάγουλο όταν προσγειώνεις το πρωινό στο κρεβάτι, στην πρωινή, βαριά φωνή, στο κρασί στην ταράτσα.

Πραγματικά ανεκτίμητο.

 

Συντάκτης: Παναγιώτης Μουστάκας
Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου