Στον πλανήτη γη, τα πάντα βρίσκονται σε δυάδες. Το καλό και το κακό, η Δύση και η Ανατολή το Γιν και το Γιανγκ.

Γι αυτό το να είσαι αδέσμευτος, single  Αγγλιστί, είναι μια πρόκληση από μόνο του.

Πόσο μάλλον όταν στην παρέα έχεις αυτούς που μου αρέσει να αποκαλώ ως «φίλους Χιώτες».

Οι «φίλοι Χιώτες» είναι σχεδόν πάντα σε σχέση, πάνε παντού με το ταίρι τους, ενώ προτιμάνε να συναναστρέφονται έτερα ζεύγη.

Σε σπάνιες περιπτώσεις δέχονται στους κόλπους τους και από έναν single, για να μπορέσουν να εκτιμήσουν γι’ ακόμη μια φορά την ανωτερότητα τους.

Η συμπεριφορά ενός φίλου Χιώτη προς εσένα που είσαι σε αυτή τη ζωή μόνος και έρμος, εξελίσσεται σε πέντε στάδια:

Στάδιο 1: Η αδιαφορία

Στο αρχικό στάδιο οι φίλοι μιας τέτοιας κατηγορίας, θα αποφύγουν να συζητήσουν για την προσωπική σου ζωή. Θα προτιμήσουν να μιλάνε για άκυρα θέματα, ενώ πολλές φορές θα αναφέρουν ψεύτικα πως σε ζηλεύουν για την ελευθερία σου.

Βλέπεις ένας αδέσμευτος φίλος είναι πάντα ένα χρήσιμο αξεσουάρ για την αγορά του κατάλληλου φορέματος, για τα γενέθλια του κολλητού του συντρόφου.

Ή για να πάτε παρέα να ξοφλήσετε όσους λογαριασμούς ξέχασε το άλλο τους μισό.

Στάδιο 2: Η λύπηση

Αφού έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα κι εσύ παραμένεις ακόμα μόνη, η φίλη αυτή θα περάσει σταδιακά στο ρόλο του ψυχαναλυτή.

Θα αρχίσει να κρατάει ιστορικό για όλες τις σχέσεις του παρελθόντος σου, ενώ ταυτόχρονα θα κουνάει το κεφάλι με κατανόηση για το πόσο άδικα σου έχει φερθεί η ζωή.

Σε αυτό το σημείο θα μπει και στο πετσί του ρόλου της προξενήτρας, αφού θα βαλθεί να σε ζευγαρώσει με όποιο ελεύθερο αρσενικό περνάει από το μυαλό της, με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους.

Στάδιο 3: Η επιθετικότητα

Αφού έχεις περάσει το προηγούμενο στάδιο με αποτυχία, είτε γιατί αρνήθηκες να τους γνωρίσεις είτε γιατί απλά δεν ήταν του γούστου σου, η συμπεριφορά του φίλου αυτού θα αλλάξει 180 μοίρες.

Αρχικά θα σου τονίσει πόσο άδικο είχες που αρνήθηκες το δεύτερο ραντεβού με το μπατζανάκη του κουμπάρου του κολλητού της, ενώ θα σου πετάξει σπόντα ότι εμμέσως πλην σαφώς, την άφησες εκτεθειμένη.

Μετά από τα υπονοούμενα, σειρά έχει η ευθεία επίθεση υπογραμμίζοντας σου, ότι τα υπερβολικά υψηλά στάνταρ θα σε αφήσουν για πάντα μόνη.

Στάδιο 4: Η ζήλια

Το στάδιο αυτό είναι και το πιο σημαντικό για την μεταξύ σας σχέση. Κυκλοφορείς ήδη για ανεπίτρεπτα μεγάλο χρονικό διάστημα μόνη, ούσα μάλιστα και μέλος μιας παρέας γεμάτης με δεσμευμένους άντρες.

Αυτό σε κάνει αυτόματα πειρασμό στα μάτια τους.

Αν μάλιστα κάποιος από αυτούς κάνει το λάθος ακόμα και αθώα να σε κοπλιμεντάρει, έχεις μπει και επίσημα στην μαύρη λίστα, με υπογραμμισμένο το νούμερο «ένα» δίπλα από το όνομα σου.

Στάδιο 5: Η αποξένωση

Ενώ έχεις ήδη πισώπλατα χαρακτηριστεί ως εύκολη και αντροχωρίστρα, η παρέα αρχίζει σιγά σιγά να σε βάζει στο περιθώριο.

Ως δικαιολογία; ακόμα μια μπηχτή.

Είναι όλοι τους ζευγάρια και δεν θέλουν να σε κάνουν να νιώθεις άσχημα.

Παρόλα αυτά, ο «φίλος Χιώτης», είναι πάνω από όλα χαμαιλέοντας, γι’ αυτό όταν η ρόδα της ζωής γυρίσει και σας βρει ανάποδα στο δίπολο ελεύθερη- δεσμευμένη, με πολύ μεγάλη ευκολία θα πάρει πίσω όλα όσα σου έλεγε κάποτε.

Θα αρχίσει να δηλώνει πως οι σχέσεις δεν είναι το παν στη ζωή και ότι ήταν δική της απόφαση να κάνει αυτό το διάλειμμα.

Γιατί όσα τόσο καιρό δήλωνε με παρρησία, στην τελική ήταν λόγια του αέρα.

Παρότι δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το νησί των Ανέμων.

Συντάκτης: Μαρία Τριγώνη