pillow1118

Είναι γεγονός πως περίπου το 80% των δραστηριοτήτων στις μέρες μας γίνεται ηλεκτρονικά, είτε αυτές σχετίζονται με χόμπι μας είτε με το επάγγελμα. Δεν είμαστε λίγοι αυτοί που ψάχνουμε πηγές που μπορούν να μας προσφέρουν επιπλέον εισόδημα, ενώ πολλοί πιάνουμε και δεύτερη δουλειά, η οποία μας επιβαρύνει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Στην κατοχή μας όμως έχουμε υπολογιστές και κινητά που μπορούν εύκολα να μας βοηθήσουν να βγάλουμε κάποια επιπλέον χρήματα. Ακολουθούν 5+1 τρόποι που μπορεί καθένας μας ν’ ανοίξει τη δική του online επιχείρηση, ώστε να αποκτήσει έξτρα εισόδημα ή ακόμα και να απαλλαγεί από το προκαθορισμένο ωράριο δουλειάς και απ’ τη ρουτίνα.

 

1. Affiliate Marketing

Πρόκειται για τη διαδικασία απόκτησης προμήθειας μέσω προώθησης του προϊόντος κάποιου άλλου. Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να προβεί κανείς σε Affiliate Marketing. Πρώτον, μπορεί να προωθεί προϊόντα όπως ηλεκτρονικά βιβλία, ιστοτόπους μελών, σειρές ή βίντεο και να έχει κέρδος 50% ή και περισσότερο σε προμήθεια. Η ανεύρεση προϊόντων προς προώθηση δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσω του Amazon Partners. Υπάρχουν εκατομμύρια προϊόντα μεταξύ των οποίων μπορεί να επιλέξει κάποιος και αυτό μπορεί επίσης να αποβεί αρκετά κερδοφόρο. Αν κάποιον τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί, υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες στο «Amazon Associates Program».

 

2. Dropshipping

Έτσι ονομάζεται η διαδικασία κατά την οποία δημιουργούμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για να πουλάμε προϊόντα άλλων. Στη συνέχεια, λαμβάνουμε προμήθεια για κάθε πώληση. Το πλεονέκτημα είναι ότι δε χρειάζεται να αγοράσουμε μετοχές ενός προϊόντος με κίνδυνο να χάσουμε χρήματα εάν δεν πάνε καλά οι πωλήσεις του. Το να ξεκινήσει κάποιος κάτι τέτοιο είναι εύκολο και δεν απαιτείται να επενδύσει  σημαντικό ποσό.

 

3. E-Commerce Website (e-shop)

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να βγάλει κάποιος χρήματα μέσω διαδικτύου είναι να δημιουργήσει ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να γνωρίζει ότι ανταγωνίζεται παλιούς επιχειρηματίες που ενδέχεται να έχουν εμπειρία μάρκετινγκ στο  διαδίκτυο. Το ν’ ανοίξεις το δικό σου e-shop δεν είναι εύκολο, απαιτεί σκληρή δουλειά και θέλει πολλή προσπάθεια για να καταφέρεις να ξεχωρίσεις ανάμεσα σε πληθώρα από ιστοτόπους και καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι ανέφικτο, αφού με τις κατάλληλες τεχνικές μάρκετινγκ μπορείς να μετατρέψεις το e-shop σου σε κερδοφόρα επιχείρηση.

 

4. Δημιουργία ψηφιακού προϊόντος ή ηλεκτρονικού μαθήματος

Η δημιουργία ενός ψηφιακού προϊόντος ή μαθήματος είναι παρόμοια με τη δημιουργία ebook. Ένα πρόσωπο με εμπειρία σε συγκεκριμένο τομέα αποφασίζει να μεταφέρει τις γνώσεις του σε άλλους με σκοπό να τους διδάξει κι αυτό αποφέρει έσοδα. Τι καλύτερο απ’ το να βγάζεις χρήματα δίνοντας σε άλλους τη δυνατότητα να μάθουν κάτι παραπάνω; Ωστόσο, η προώθηση πρέπει να γίνει μέσω προσωπικού webite, email ή μέσω συνεργατών (affiliate marketers), καθώς δεν υπάρχει το πλεονέκτημα της προώθησης μέσω Amazon. Πρέπει επίσης να δημιουργηθεί μια συναρπαστική σελίδα που θα πείσει τους επισκέπτες να αγοράσουν τα συγκεκριμένα προϊόντα.

 

5. Facebook/Instagram Advertising

Το Facebook και το Instagram συνεχίζουν να επεκτείνονται και να κερδίζουν έδαφος, γι’ αυτό και οι επιχειρήσεις ξοδεύουν πλέον περισσότερα για διαφημίσεις στις δύο αυτές πλατφόρμες. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι πολλές επιχειρήσεις δε γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι διαφημίσεις ή δεν έχουν τον χρόνο να ασχοληθούν με το πώς θα καταφέρουν να έχουν τη μέγιστη απόδοση της επένδυσής τους. Έτσι αναζητούν ειδικούς στον τομέα της διαφήμισης για να τρέξουν το συγκεκριμένο κομμάτι. Ευτυχώς αυτό είναι κάτι που μπορούμε να μάθουμε γρήγορα αν ασχοληθούμε! Μόλις αποκτήσουμε τις απαραίτητες γνώσεις, μπορούμε να επικοινωνήσουμε με επιχειρήσεις και να προσφέρουμε βοήθεια για τη δημιουργία κερδοφόρων διαφημίσεων μέσω Facebook και Instagram.

 

5+1. Το αγαπημένο μας YouTube

Το YouTube είναι μια μηχανή που μπορεί να σε βοηθήσει να βγάλεις χρήματα, αφού τα βίντεο γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Αν σε κάποιον άρεσε η σκέψη να βρίσκεται πίσω απ’ την κάμερα, τώρα είναι η στιγμή που μπορεί να επωφεληθεί. Μπορεί κανείς να ξεκινήσει ένα vlog κανάλι και να λάβει έσοδα από διαφημίσεις/πωλήσεις προϊόντων στο κοινό ή να δημιουργήσει ένα κανάλι με σκοπό να αυξήσει την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό του. Το καλύτερο είναι ότι δε χρειάζεται να αγοράσει κανείς νέα ακριβή κάμερα -αρκεί ένα smartphone με ποιοτικό φακό και μπορεί να ξεκινήσει τη μαγνητοσκόπηση του πρώτου βίντεο άμεσα!

 

Αν ασχοληθείς σοβαρά με κάτι online μπορείς ν’ αποκτήσεις από ένα μικρό έξτρα εισόδημα μέχρι ένα σημαντικό ποσό, αρκεί να έχεις όρεξη και μεράκι να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Η επιλογή δημιουργίας μιας διαδικτυακής επιχείρησης απ’ την άνεση του σπιτιού μάς κάνει πολλές φορές πιο δημιουργικούς, μας δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθούμε με κάτι που πιθανόν αγαπάμε πραγματικά κι έτσι γινόμαστε ακόμα πιο καινοτόμοι και σκαρφιζόμαστε διαρκώς νέες ιδέες.

Συντάκτης: Δημήτρης Καλαλές
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα